Calgary, un oraş fantastic!

Calgary, un oraş fantastic!

Calgary, Alberta, Canada
Calgary, Alberta, Canada / Foto: http://wallpapersus.com

Calgary este cel mai mare oraş din provincia canadiană Alberta, situat acolo unde se sfârşesc câmpiile, la poalele dealurilor care se înalţă mândre. Calgary este poarta de est spre Munţii Stâncoşi, un important centru comercial şi turistic. Trecutul istoric al oraşului este foarte bogat, iar aceste evenimente care s-au petrecut cu mulţi ani în urmă au pus bazele unei metropole splendide. Oraşul a fost la început un sector de tranzacţie, comercianţii de whisky veneau în zonă pentru a schimba sticlele cu alcool pe blănuri naturale, foarte preţioase.

Oraşul este situat într-un cadru natural de vis!
Oraşul este situat într-un cadru natural de vis! / Foto: http://guardianlv.com

Calgary este un oraş spectaculos, o metropolă foarte bine dezvoltată din punct de vedere turistic. Există o multitudine de locuri de cazare, pentru toate gusturile şi este foarte uşor să te deplasezi dintr-o parte în alta a oraşului cu mijloacele de transport în comun. Mersul pe bicicletă este deja o tradiţie în Calgary, există numeroase piste pentru biciclişti şi o sumedenie de spaţii verzi unde poţi profita de promenade îndelungate în aer liber.

Moscheea Baitun Nur
Moscheea Baitun Nur / Foto: http://www.panoramio.com

Totuşi, există un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în Calgary. Moscheea Baitun Nur este cea mai mare moschee din America de Nord, fiind situată în zona de nord-est a oraşului. Frumoasa moschee aparţine momentan comunităţii musulmane ce poartă numele de Ahmadiyya. Edificiul ocupă o suprafaţă enormă de 48 000 de metri pătraţi, moscheea fiind deschisă credincioşilor din toată lumea. Rugăciunile din zilele de vineri sunt cele mai importante, sunt momentele în care moscheea se supraaglomerează, peste 1600 de credincioşi se roagă concomitent în Moscheea Baitun Nur.

Turnul din Calgary
Turnul din Calgary / Foto: http://www.pallisercalgary.ca

Turnul din Calgary este un simbol al oraşului deşi nu este atât de spectaculos ca şi CN Tower din Toronto. Totuşi, edificiul oferă o privelişte impresionantă asupra oraşului, în zilele senine se pot vedea şi Munţii Stâncoşi. Turnul Calgary este locul unde se regăseşte şi un restaurant spectaculos, care se roteşte, un bar şi o punte de observaţie. Experienţa este deosebită şi ar fi păcat să vizitezi cel mai mare oraş din Alberta fără să te bucuri de cea mai frumoasă privelişte a metropolei.

Chinatown, Calgary
Chinatown, Calgary / Foto: http://www.photojunkie.ca

O parte din China a rămas pentru totdeauna în Calgary, în oraşul canadian se regăseşte al treilea cel mai mare Chinatown din Canada. Zona este alcătuită dintr-un grup de asiatici: chinezi, vietnamezi, japonezi, o multitudine de restaurante şi magazine tradiţionale stau în permanenţă la dispoziţia turiştilor. Această parte din Calgary este foarte interesantă, un loc cu un farmec aparte unde vei simţi spiritul asiatic.

Barurile şi terasele din Calgary devin arhipline în serile călduroase
Barurile şi terasele din Calgary devin arhipline în serile călduroase / Foto: http://www.hothdwallpaper.net

Un loc perfect pentru relaxare este Stephen Avenue, una dintre cele mai faimoase străzi din Calgary, o zonă ideală pentru sesiunile îndelungate de cumpărături. Stephen Avenue este locul unde turiştii şi locuitorii deopotrivă obişnuiesc să servească prânzul, sau unde se relaxează în serile călduţe de vară.

Calgary, un oraş modern
Calgary, un oraş modern / Foto: http://clickseomarketing.ca

Aşadar, Calgary este un oraş superb, o metropolă plină de viaţă şi energie. Anual, peste 1,5 milioane de turişti vizitează Calgary şi rămân impresionaţi de frumuseţile pe care le regăsesc în oraş.