Până nu demult Africa de Sud a fost asociată cu violențele de stradă, dar astăzi minunile de pe acest teritoriu uimitor încep ușor, ușor să-și dezvăluie frumusețile. Anima exotice, safari, plaje incredibil de fine, centre de relaxare, parcuri naturale, toate acestea transformă regiunea într-unul dintre cele mai complexe locuri de pe Pământ. Iată 3 motive pentru care frumoasa țară africană a devenit deja unul dintre cele mai râvnite locuri din lume:

Cele mai rare animale pot fi admirate pe teritoriul parcului
Cele mai rare animale pot fi admirate pe teritoriul parcului / Foto: www.lvcreation.com
 1 Parcul Național Kruger, Raiul vieții sălbatice

Este una dintre cele mai mari și mai renumite rezervații naturale ale lumii, o imensitate ce ocupă aproape 19 000 de kilometri pătrați, zonă ce oferă o experiență de vis. În trecut, vântorii și culegătorii sud-africani își asigurau hrana zilnică de pe teritoriul parcului național, dar acesta a devenit astăzi mult mai mult decât atât. Parcul Național Kruger este locul unde viața sălbatică își urmează cursul firesc, iar natura și animalele sălbatice conviețuiesc într-o armonie perfectă.

Parcul Național Kruger
Parcul Național Kruger / Foto: www.godiscoverabroad.com

Specii de plante, păsări, animale sălbatice rare, toate s-au dezvoltat uimitor pe teritoriul parcului, familii întregi de animale pot fi admirate în toată splendoarea lor în labirinturile naturale ale zonei. Nu mai puțin de 6 ecosisteme se regăsesc pe tertioriul rezervației, se remarcă cei cinci Uriași ai Africii: leul, elefantul, rinocerul, leopardul și bivolul african.

Peșterile Sudwala
Peșterile Sudwala / Foto: jocks-retreat.com

2 Peșterile Sudwala, cele mai vechi din lume

Se pare că cele mai vechi peșteri de pe Pământ sunt localizate tot pe teritoriul african, acestea au o vârstă ce depășește 240 de milioane de ani. Încă din cele mai vechi timpuri, omenirea a profitat de existența camerelor subterne, folosindu-le drept adăpost ferit de atacatorii ce se aflau la fiecare pas. Stalactite, stalagmite împodobesc într-o manieră deosebită pereții peșterilor și crează o imagine de ansamblu uimitoare. Camera de Cristal, formată din cristale de aragonit este cea mai mare atracție pentru turiști, însă se organizeazaă tururi complete care oferă priveliști unice.

Caniionul Blyde, o priveliște unică!
Caniionul Blyde, o priveliște unică! / Foto: pixdaus.com

3 Blyde River, unicul canion verde al Terrei

Este o minune în sine, al treile cel mai mare canion al lumii, un paradis terestru ce garantează o experiență turistică de vis. Natura sălbatică poate fi admirată în toată splendoarea sa, un ținut de peste 60 de kilometri alcătuit din formațiuni geologice unice, cascade învolburate, peșteri și caverne. Tabloul nu ar fi complet în lipsa posibilității de a opta pentru expediții organizate, ce cuprind aventuri cu bicicleta, cățărări, sesiuni de pescuit, plimbări cu barca. Toate aceste activități vor oferi cu totul și cu totul alte perspective asupra întregii regiuni, imagini de ansamblu pe care cu siguranță nu le vei uita niciodată!

Tigrii, des întâlniți în pădurile dese ale regiunii
Tigrii, des întâlniți în pădurile dese ale regiunii / Foto: www.instantnewsbellaire.com

Fauna zonei este la fel de bogată ca și vegetația, printre arborii și arbuștii veșnic verzi, trăiesc specii de animale unice, multe dintre ele pe cale de dispariție. În expedițiile tale vei observa cu siguranță, chiar în habitatul lor, specii de animale cum sunt hipopotamii sau crocodilii, șerpi, dar și tigri sau lei.

Tu ai vizitat Africa de Sud?