Pakistanul nu este o ţară renumită pe harta turistică a lumii, dar, surprinzător sau nu, teritoriul ascunde adevărate comori naturale. Una dintre acestea este Lacul Shangri-La, un loc splendid complet amenajat potrivit pentru a petrece măcar câteva zile de vis. Lacul Shangri-La face parte dintr-un complex omonim, unul dintre cele mai frumoase de pe Pământ.

Shangri-La, unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume
Shangri-La, unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume / Foto: hillyareas.blogspot.com

Lacul Shangri-La este localizat la aproximativ 20 de minute de mers cu maşina de Oraşul Skardu şi a devenit în ultimii ani o destinaţie turistică foarte populară în rândul turiştilor de pretutindeni. Zona este de basm, fapt sugerat şi de numele regiunii, Shangri-La, un cuvânt tibetan care în traducere înseamnă Raiul pe Pământ.

Locuinţele şi hotelurile au acoperişurile roşii, fapt care oferă zonei un plus de culoare
Locuinţele şi hotelurile au acoperişurile roşii, fapt care oferă zonei un plus de culoare / Foto: hillyareas.blogspot.com

O carte intitulată Lost Horizon scrisă de James Hilton a fost sursa care i-a inspirat pe oficiali în alegerea numelui, datorită unei istorisiri din romanul său care seamănă izbitor cu povestea Lacului Shangri-La. În cartea sa, naratorul povesteşte că în anul 1920 avusese loc un tragic accident aviatic care s-a prăbuşit lângă albia unui râu. Pasagerii care au supravieţuit au fost salvaţi de un grup de călugări budişti. Aceştia i-au dus într-o zonă plină cu fructe şi flori, numit Shangri-La.

Avionul recondiţionat a fost transformat într-un restaurant inedit
Avionul recondiţionat a fost transformat într-un restaurant inedit / Foto: trangoadventure.wordpress.com

Poveştile seamnănă izbitor, prin prinsma faptului că în Shangri-La există un restaurant unic construit chiar pe rămăşiţele unui avion care s-a prăbuşit. Este interesant să aflăm că între un roman şi un loc idilic există o asemenea legătură, indiferent dacă aceasta ar fi doar o coincidenţă. De această legătură s-au folosit şi oficialii pakistanezi atunci când au început promovarea zonei. Totuşi, Lacul Shangri-La nu este vizitat pe cât ar trebui, dar cu siguranţă renumele acestuia va creşte tot mai mult, de la an la an.

În apele cristaline ale lacului se oglindesc toate elementele din jur
În apele cristaline ale lacului se oglindesc toate elementele din jur / Foto: www.flickr.com

Turiştii care ajung pe Lacul Shangri-La, descriu zona ca fiind un loc armonios, liniştit şi izolat, regiune care îşi oferă acea linişte interioară de care are nevoie fiecare din noi. Shangri-La a fost catalogată ca fiind o destinaţie romantică, în ultimul timp câteva cupluri de tineri şi-au rezervat deja luna de miere într-unul din frumoasele hoteluri de pe lac. Locurile de cazare au fost modernizate recent, fapt pentru care sunt dotate cu numeroase facilităţi, totul pentru a aduce zâmbete pe feţele turiştilor.

Străduţele înguste de pe malurile lacului sunt perfecte pentru plimbări
Străduţele înguste de pe malurile lacului sunt perfecte pentru plimbări / Foto: hillspix.blogspot.com

Una dintre cele mai plăcute activităţi pe care o poţi practica pe Lacul Shangri-la este un tur complet cu barca. Plimbarea este foarte relaxantă, dar în acelaşi timp vei afla mai multe lucruri despre zona în care te afli. O poţi lua la pas pe malurile lacului, mai ales în zilele însorite de vară, atunci când zona este înconjurată de o vegetaţie luxuriantă.

Toamnele aurii sunt splendide pe Lacul Shangri-La
Toamnele aurii sunt splendide pe Lacul Shangri-La / Foto: www.thelovelyplanet.net

Aşadar, Lacul Shangri-La este o destinaţie turistică de vis, locul perfect pentru o vacanţă relaxantă alături de cei dragi. Anul trecut, aproximativ 700 000 de turişti străini au vizitat Lacul Shangri-La şi au afirmat că experienţa a fost una foarte plăcută.