Nepalul nu este o regiune prea renumită pe harta turistică a lumii, dar aici există o sumedenie de locuri spectaculoase care uimesc prin frumusețea și unicitatea lor. Din această categorie face parte și Lacul Phewa, un lac de apă dulce din Nepal, situat în partea de sud a Văii Pokhara. Este al doilea cel mai mare lac din Nepal și este catalogat ca fiind un lac de apă dulce semi-natural din cauza faptului că este alimentat constant de un baraj care are rolul de a menține nivelul apelor la un nivel echilibrat. Lacul Phewa este situat într-un cadru natural de vis, el însuși este elementul care schimbă complet regiunea. Acesta se află la o altitudine de 742 de metri, ocupând o suprafață totală de 5, 23 kilometri pătrați.

Lacul Phewa, oglinda munților din jur
Lacul Phewa, oglinda munților din jur / Foto: http://www.travelingonepal.com

Lacul Phewa nu este foarte adânc, în punctul cel mai adânc atinge 24 de metri, dar impresionează prin volumul mare de apă, de aproximativ 43 de milioane de metri cubi. Apele lacului sunt oglinda în care se reflctă munții din jur, Machhapuchhre, dar și Annapurna și Dhaulagiri. Lacul Phewa s-a format cu mii de ani în urmă și de atunci și până astăzi zona a rămas locul unde se pescuiește constant. Încă din cele mai vechi timpuri, pescuitul a fost activitatea care a asigurat hrana diverselor popoare care au trăit în jurul lacului, dar încă și astăzi mai este o resusă a vieții foarte importantă.

Ambarcațiunile colorate te invita să plutești pe lac
Ambarcațiunile colorate te invita să plutești pe lac / Foto: http://www.piersvan.com

Astăzi, Lacul Phewa este una dintre cele mai importante atracții turistice din Nepal, fapt datorat și amenajărilor turistice care s-au efectuat în ultimii ani. Malul de nord al lacului este cel mai bine dezvoltat fiind de fapt o aglomerare de hoteluri, restaurante, baruri și cafenele gata pregătite să-și primească turiștii. Astfel, dacă te hotărăști să vizitezi Lacul Phewa trebuie să știi că locurile de cazare sunt variate, vei avea de unde să alegi o cameră pe gustul tău. Restaurantele din zonă au oferă în principal preparate pe bază de pește, diverse feluri de mâncare cu pește și legume, supe sau alimente gătite pe gratar.

O plimbare pe lac dezvăluie priveliști impresionante
O plimbare pe lac dezvăluie priveliști impresionante / Foto: http://www.panoramio.com

Lacul Phewa este și locul unde turiștii pot desfășura diverse activități relaxante sau antrenante. Pescuitul a devenit deja una dintre activitățile preferate ale turiștilor, mai ales că locuitorii din împrejurimi sunt gata pregătiți să împărtășească câteva trucuri pe care ei le cunosc din moși strămoși. Dacă totuși pescuitul nu este pe placut tău, trebuie să știi că poți opta oricând pentru o plimbare pe apele liniștite ale lacului sau chiar te poți aventura pe apele dulci practicând diverse sporturi pe apă.

Lacul Phewa, printre cele mai importante obiective turistice din Nepal
Lacul Phewa, printre cele mai importante obiective turistice din Nepal / Foto: http://mstecker.com

Așadar, Lacul Phewa este o structură uimitoare, locul unde turiștii se pot bucura de o vacanță inedită. În ultimii ani, numărul turiștilor care vizitează Lacul Phewa a crescut considerabil.