Innsbruck este un oraș splendid localizat în zona de vest a Austriei. Orașul se află în Valea Inn, o regiune cu peisaje de-a dreptul uimitoare. Innsbruck este încojurat de munți înalți, iar acest fapt sporește și mai mult aspectul impunător al zonei. Innsbruck este un centru al sporturilor de iarnă, renumele zonei a crescut și mai mult în ultimii ani și datorită modernizărilor efectuate. Orașul a găzduit în nenumărate rânduri Jocurile Olimpice de Iarnă, tocmai pentru pârtiile bine amenajate de care se bucură tot mai mulți turiști, an de an.

Centrul orașului
Centrul orașului / Foto: www.ign.com

Se pare că primii oameni au ales Innsbruck ca și spațiu de locuit în Epoca de Piatră. Studiile arheologice arată că zona a fost populată continuu încă de atunci și până în prezent. Astăzi, zona a cunoscut o evoluție uluitoare, Innsbruck devenind un centru cultural, educațional, istoric și turistic. De câțiva ani încoace, economia zonei se bazează pe turism datorită numeroșilor vizitatori care aduc an de an venituri consistente.

Unele dintre cele mai bune zone de ski se află în Innsbruck
Unele dintre cele mai bune zone de ski se află în Innsbruck / Foto: www.nstravel.ro

Iernile din Innsbruck sunt foarte reci, iar zăpada cade din abundență. Noaptea, temperaturile scad uneori până la -20 de grade Celsius, dar cu toate acestea, cei mai mulți turiști preferă să viziteze orașul pe timp de iarnă. Sezonul călduros este destul de scurt și chiar și în plină vară temperaturile nu depășesc 17 grade Celsius. Fiecare anotimp are farmecul său, dar parcă Innsbruck este un loc de basm în timpul iernii. Peisajul alb, pârtiile supraaglomerate, fulgii de nea ce cad necontenit sunt elemente care nu se regăsesc vara și care conferă unicitate acestui orășel austriac.

Peisajele de iarnă sunt minunate!
Peisajele de iarnă sunt minunate! / Foto: hdw.zebrapp.com

Innsbruck este un Rai al sporturilor de iarnă, locul unde se pot practica fel de fel de activități interesante. La munte, iarna, este un anotimp al energiei, iar Innsbruck nu face excepție. Ski-ul este cu siguranță motivul principal pentru care turiștii vin în oraș. Pârtiile sunt foarte bine amenajate și există zone diferite pentru diverse categorii. Traseele ușoare sau cu dificultate medie sunt de regulă cele mai aglomerate, în timp ce pârtiile pentru avansați sunt de obicei mai libere, tocmai pentru că se adresează celor ce au deja experiență în domeniu.

O plimbare cu telecabina dezvăluie și mai mult din frumusețea peisajului
O plimbare cu telecabina dezvăluie și mai mult din frumusețea peisajului / Foto: www.tiscover.com

Dacă totuși ideea de skia nu-ți surâde, trebuie să știi că în Innsbruck se pot practica multe alte activități. Spre exemplu, o poți lua la pas pe străduțele orașului pentru a admira numeroase clădiri istorice, catedrale sau biserici vechi. Dacă vrei să vezi orașul de la înălțime, atunci poți să te orientezi spre o plimbare cu telecabina. Priveliștea este uimitoare, iar plimbarea foarte relaxantă.

 Numeroase terase cafenele și restaurante te întâmpină cu bunătăți
Numeroase terase cafenele și restaurante te întâmpină cu bunătăți / Foto: www.brodyaga.com

Dacă ajungi în Innsbruck, trebuie să încerci câte ceva din specialitățile orașului. În regiune există numeroase restaurante și cafenele unde te poți delecta cu câteva bunătăți. Specialitățile din ciocolată sunt delicioase, deci nu trebuie să ratezi desertul.

Innsbruck este un oraș cu o istorie bogată
Innsbruck este un oraș cu o istorie bogată / Foto: www.bilderfotos.com

Așadar, Innsbruck este un frumos orășel de munte, o zonă pitorească ce garantează o vacanță de vis. Austria este locul unde se regăsesc numeroase orășele de munte, iar Innsbruck este unul dintre cele mai frumoase.