Spania este o ţară uimitoare, locul unde regăsesc plaje exotice, metropole pline de viaţă şi energie, formaţiuni spectaculoase cum nu mai există altele în lume. Plaja Catedralelor este situată pe coasta provinciei Lugo, şi alcătuieşte o regiune unică, un ansamblu de stânci, unele dintre ele cu înălţimi ce depăşesc 32 de metri. Sculpatate de vânt şi de mare, deja celebrele stânci formează arcuri şi bolţi spectaculoase, alcătuind o imagine unitară, dar în acelaşi timp uimitoare.

Plaja din zona de coastă a Spaniei crează un orizont unic
Plaja din zona de coastă a Spaniei crează un orizont unic / Foto: bestbeaches.silk.co

Geologia neobişnuită a litoralului spaniol a dus la formarea acestor capodopere naturale, o succesiune de arcuri şi stânci, unele cu forme bizare, altele perfec geometrice. În momentul refluxului, se dezvoltă şi o serie de peşteri, posibil de vizitat numai dacă optezi pentru o plimbare cu barca de-a lungul coastei. Această regiune binecuvântată este destinaţia de vacanţă ideală atât pentru turiştii orientaţi spre relaxare, cât şi pentru cei care, dimpotrivă, preferă aventura şi activităţile antrenante. Până nu demult, Plaja Catedralelor era o zonă necunoscută, numai locuitorii din regiune cunoşteau bine drumul spre una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii.

Culuarele înguste sunt un miracol al naturii
Culuarele înguste sunt un miracol al naturii / Foto: www.atlasofwonders.com

Plaja până nu demult pustie era locul perfect pentru relaxare, pentru meditaţie în mijlocul naturii, acolo unde doar valurile, păsările şi briza mării creau un fel de muzică a naturii. La momentul actual, regiunea este destul de aglomerată, turiştii curioşi străbat mii de kilometri doar pentru a vedea cu ochii lor arcadele naturale create de forţa nevăzută a naturii. Pe alocuri, stâncile înalte crează un fel de labirint, iar turiştii pot explora culoarele înguste pline de mistere. Vizitatorii care deţin echipament specializat se pot căţăra pe stâncile abrupte, perfecte pentru testarea limitelor.

Relieful masiv formează şi frumoasele peşteri naturale
Relieful masiv formează şi frumoasele peşteri naturale / Foto: circulogalego.com

Peşterile din zona de coastă sunt o altă curiozitate a vizitatorilor şi dacă optează pentru un traseu cu barca se pot aventura prin culoarele înguste, prin care nu pot trece decât cu o ambarcaţiune mică. Coridoarele de nisip ce crează o punte de legătură între stâncile înalte alcătuiesc un ansamblu unic, dacă preferi mai mult plajele cu nisip fin, te poţi orienta spre cele din imediata apropiere.

O parte dintre formaţiuni depăşesc 32 de metri, altele sunt mai joase
O parte dintre formaţiuni depăşesc 32 de metri, altele sunt mai joase / Foto: wiredwildcats.blogspot.com

Deseori, în cazul în care există fenomene naturale puternice, se interzice accesul turiştilor pe Plaja Catedralelor. Valurile imense crează de multe ori o barieră din cauza cărora vizitatorii nu se mai pot bucura aşa cum şi-au dorit de frumuseţile naturale din regiune. Imprudenţa poate cauza accidente grave, de aceea zona este intens supravegheată în cazul în care natura se răzvrăteşte.

Vedere de ansmablu asupra regiunii
Vedere de ansmablu asupra regiunii / Foto: entreasombros.blogspot.com

Plaja Catedralelor este una dintre cele mai frumoase din lume, stâncile înalte crează un cadru pitoresc, imagini unice pe care tot mai mulţi turişti îşi doresc să le vadă în realitate.