Saint Louis, legenda vie a Americii

Saint Louis, legenda vie a Americii

Saint Louis, Missouri, SUA
Saint Louis, Missouri, SUA / Foto: www.stlregionalchamber.com

Orașul Saint Louis poate fi considerat o legendă vie, o metropolă tipic americană, din Statul Missouri, Statele Unite ale Americii. Saint Louis este o îmbinare armonioasă între o cultură bogată, o arhietctură unică, totul completat de ospitalitatea locuitorilor. Pe teritoriul orașului se află deja celebra Gateway Arch, cel mai înalt monument din lume, creat de ființa umană, iar prezența acestuia nu face decât să transforme Saint Louis într-o metropolă triumfătoare.

Gateway Arch, un monument unic!
Gateway Arch, un monument unic! / Foto: farzinphoto.com

Orașul a fost denumit după Regele Louis al IX-lea al Franței și mai este supranumit și “Poarta spre Vest”. Principala atracție pentru turiști este desigur Gateway Arch, proiectul la care au muncit zeci de oameni timp de aproape 40 de ani. După numeroase etape de selecție a echipei ce avea să construiască această megastructură, ajungem la punctul culminant și anume ridicarea acestui enorm monument innovator ce măsoară aproape 200 de metri înălțime și cam tot atât în lățime. Finalizarea proiectului a coincis cu cifre și recorduri care nu au mai existat până atunci, cantități enorme de materiale, întreaga lucrare cântărește nu mai puțin de 39 000 de tone. Gateway Arch este siguranță un proiect unic, structura care schimbă complet dimensiunile orașului Saint Louis.

Catedrala Saint Louis, interior
Catedrala Saint Louis, interior / Foto: davidayresphoto.com

Saint Louis este o îmbinare armonioasă între vechi și nou, astfel zgârie-norii și edificiile vechi reușesc să creeze o imagine unitară. Catedrala Saint Louis este unică prin cel mai mare mozaic din lume, 83 000 de metri pătrați de artă în toată regula. O familie de artiști a creat superbul mozaic, la finalizarea grandiosului proiect s-au folosit peste 41 de milioane de dale și mai mult de 7000 de culori.

Muzeul de Artă Contemporană
Muzeul de Artă Contemporană / Foto: www.myslart.org

Dacă vrei să afli mai multe aspecte legate de trecutul istoric al metropolei, este momentul să ne îndreptăm spre muzeele din Saint Louis. Muzeul Orașului, Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul de Istorie sunt cele mai bogate în exponate și mai complexe, aici vei putea admira opere de artă unice, obiecte foarte vechi, toate menite să-ți aducă mai multe informații despre fermecătorul Saint Louis.

Forest Park într-o frumoasă zi de toamnă
Forest Park într-o frumoasă zi de toamnă / Foto: www.forestparkforever.org

Saint Louis excelează și la capitolul activități plăcute de petrece a timpului liber, în  oraș există o mulțime de spații verzi, grădini zoologice, centre de relaxare sau sport. Forest Park este deschis publicului pentru tenis, golf, pescuit, handbal, patina, jogging, cricket și multe alte tipuri de sport. Nu puteți spune că ați vizitat Saint Louis dacă nu ați explorat Forest Park, locul unde s-a servit pentru prima dată un hot dog și o înghețată la cornet.

Saint Louis, un oraș armonios
Saint Louis, un oraș armonios / Foto: ayay.co.uk

Saint Louis este o metropolă unică, un oraș plin de viață și energie, unde diversitatea a devenit deja un mod de viață. Milioane de turiști vizitează anual frumoasa metropolă, plănuind deja o nouă vizită în Saint Louis.