Pământul este o sursă inepuizabilă de formaţiuni uimitoare, peisaje unice despre care îţi vine greu să crezi că există cu adevărat. În toate colţurile lumii există asemenea locuri spectaculoase, în continuare vom vedea care sunt 5 dintre cele mai uimitoare regiuni de pe Terra.

Insuliţele de sare întregesc peisajul
Insuliţele de sare întregesc peisajul / Foto: en.wikipedia.org

5. Uyuni, o imensitate de sare

Salina din Uyuni poate fi considerată câmpia de sare a Boliviei, un total de 10582 de kilometri pătraţi de sare, rezultată în urma transformării mai multor lacuri preistorice. Formată numai prin procese naturale, Salina din Uyuni este la momentul actual o atracţie turistică de top. Peisajul este cu totul şi cu totul inedit, la orele dimineţii zona pare a fi o imensă pârtie de ski, la prânz o oglindă uriaşă, urmând ca apusul soarelui să îmbrace totul într-o nuanţă intensă de orange. Pe suprafaţa fină s-au format mici insuliţe de sare, care nu fac decât să întregească peisajul.

Dealurile de Ciocolată
Dealurile de Ciocolată / Foto: www.designsnext.com

4. Dealurile de Ciocolată, formaţiunile care schimbă întreg orizontul

Undeva în Filipine, în regiunea Bohol, se regăsesc faimoasele Dealuri de Ciocolată, un peisaj unic alcătuit din cele peste 1300 de dealuri calcaroase acoperite cu vegetaţie. Ultimele statistici arată că Dealurile de Ciocolată sunt în prezent cea mai mare atracţie turistică din Filipine, vizitatorii străbat mii de kilometri doar pentru a se bucura de peisajele spectaculoase.

Dealurile de Ciocolată, Filipine
Dealurile de Ciocolată, Filipine / Foto: www.descoperalocuri.ro

Formarea Dealurilor de Ciocolată rămâne chiar şi acum o enigmă, totuşi specialiştii au reuşit să demonstreze originea maritimă a acestora. Existenţa fosilelor de moluşte a algelor şi a coralilor demonstrează această ipoteză.

Iadul de pe Pământ
Iadul de pe Pământ / Foto: www.descoperalocuri.ro

3. Iadul de pe Pământ, focul ce arde fără oprire

Iadul de pe Pământ este o altă curiozitate pentru turişti, o formaţiune cum nu mai există alta, un crater de aproape 70 de metri lăţime şi 20 de metri adâncime. Acest foc ce arde continuu de aproape 42 de ani este localizat în inima deşertului Karakum, în Turkmenistan, dar fenomenul nu este natural în totalitate, ci a luat naştere din pricina unui accident. Oamenii au săpat într-o peşteră, au simţiti mirosul de gaz şi i-au dat foc în speranţa că focul ar folosi tot combustibilul în maxim câteva zile. Iată că acest fapt nu s-a întâmplat, focul arde neîncetat de 42 de ani.

Peşterile de Marmură şi coloritul lor superb
Peşterile de Marmură şi coloritul lor superb / Foto: guff.com

2. Peşterile de Marmură, cele mai frumoase de pe suprafaţa Pământului

Peşterile de Marmură se află chiar la graniţa dintre Chile şi Argentina, decoperirea acestor minunăţii naturale a coincis cu anul 1880 atunci când un geograf a devenit prima persoană care  a vizitat labirinturile multicolore. Sculpturile au în total 300 de metri lungime, nici cel mai priceput artist din lume nu ar fi putut să creeze asemenea minunăţii. Alăturarea dintre verde şi albastru împreună cu lumina strălucitoare a sorelui crează o paletă de nuanţe impresionante ce conferă senzaţia de calm absolut.

Marele Canion
Marele Canion / Foto: hdw.eweb4.com

1. Marele Canion al Arizonei, o capodoperă a naturii

Lista ar fi fost incompletă în lipsa Marelui Canion al Arizonei, o atracţie majoră aflată chiar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Cuvintele nu reuşesc să descrie măreţia şi sobrietatea Marelui Canion, acel peisaj masiv constituit dintr-o zonă deşertică şi straturi de roci. Marele Canion s-a format acum mai bine de 70 de milioane de ani şi de atunci şi până astăzi a uimit o lume înteagă.