Ravello, cel mai muzical oraş de pe Coasta Mediteranei

Ravello, cel mai muzical oraş de pe Coasta Mediteranei

Ravello, Italia
Ravello, Italia / Foto: fineartamerica.com

Deseori ne dorim să petrecem vacanţele în locuri liniştite, relaxante pentru a reveni cu forţe proaspete. Ravello este destinaţia perfectă pentru cei ce îşi doresc o asemenea vacanţă, fiind de fapt un orăşel din Salerno, Italia. Ravello este o zonă de poveste, cu o populaţie mică dar primitoare şi obiective turistice care te fac să exclami că Italia este o ţară minunată!

Ravello, un oraş fermecător!
Ravello, un oraş fermecător! / Foto: www.amalficoast.com

Ravello a fost descoperit pentru prima oară în secolul al V-lea, dar te atunci şi până astăzi zona a evoluat atât de mult încât este oricând pregătită să-ţi ofere tot confortul. Priveliştile spre Marea Mediterană sunt primele ce crează uimire în rândul vizitatorilor, imaginile desprinse parcă de pe cărţile poştale te fac să-ţi doreşti să revii iar şi iar în Ravello. Relieful mai înalt din jur crează un cadru propice pentru a admira o bună parte din Coasta Mării Mediterane, zona este superbă în orice anotimp, dar mai ales în timpul sezonului cald, atunci când flori multicolore conferă un farmec anume întregii regiuni.

Intrarea în Villa Cimbrone
Intrarea în Villa Cimbrone / Foto: stevetaboneblog.com

Ravello este şi un ansamblu uluitor de edificii vechi, clădiri ce impresionează mai ales prin parcursul lor din vremurile străvechi şi până la momentul actual. Villa Cimbrone este una dintre cele mai vechi construcţii din Ravello, o fostă reşedinţă privată ce a aparţinut unei familii influente. La momentul actual, Villa Cimbrone este un hotel renumit în zonă, alcătuit din camere de cazare şi săli de evenimente ocupate anual de mirii care îşi doresc ca nunta lor să fie un eveniment de neuitat. Un drum pietonal îngust este calea care duce spre Villa Cimbrone, traseul este înfrumuseţat de o mulţime de statui care te conduc până la frumoasa construcţie.

Villa Rufolo
Villa Rufolo / Foto: commons.wikimedia.org

La doar 10 minute de Villa Cimbrone se regăseşte Villa Rufolo, un palat ridicat în stil maur, în anul 1270. Palatul este situat în partea centrală a Oraşului Ravello, fiind un edificiu distinctiv. Villa Rufolo este compusă dintr-o clădire principală ce se învecinează cu o capelă, o sală de recepţie şi un turn. Cel din urmă este cunoscut sub numele de Torre Maggiore, fiind o construcţie impunătoare, cu înălţimea de 30 de metri. În trecut, turnul era folosit pentru identificarea navelor pirat şi pentru a evita atacul acestora. În fiecare vară, Villa Rufolo găzduieşte Festivalul de Muzică Ravello, un eveniment de amploare organizat în aer liber, fapt pentru care Ravello mai este supranumit „Oraşul Muzicii”.

Vasele colorate sunt cele mai căutate suveniruri din Ravello
Vasele colorate sunt cele mai căutate suveniruri din Ravello / Foto: pkjb.wordpress.com

Croaziere pe mare sunt la mare căutare, turiştii optează pentru această activitate pentru a obţine o altă privelişte a zonei. Zilnic, zeci de nave se îndreaptă spre largul mării, de unde Coastra Mediteranei este absolut superbă.

Ravello, un orăşel liniştit
Ravello, un orăşel liniştit / Foto: www.panoramio.com

Aşadar, Oraşul Ravello este o destinaţie turistică mai puţin cunoscută, un mic orăşel care spune o frumoasă poveste despre Italia.