Geneva, Capitala Păcii

Geneva, Capitala Păcii

Geneva
Geneva

Geneva este al doilea cel mai populat oraş al Elveţiei, după Zurich şi are o importanţă majoră în întreaga lume datorită mai multor factori. Geneva este un centru mondial al diplomaţiei, numeroase organizaţii internaţionale, inclusiv sediile centrale ale Naţiunilor Unite şi ale Crucii Roşii se află aici. Geneva este renumită şi în manualele şcolare din întreaga lume datorită Convenţiei de la Geneva care s-a semnat, printre altele, împotriva tratamentelor aplicate prizonierilor de război. De aici provine supranumele de “Capitala Păcii”.

Croazierele pe Râul Rhone, în Geneva sunt o activitate plăcută şi relaxantă
Croazierele pe Râul Rhone, în Geneva sunt o activitate plăcută şi relaxantă

Geneva este celebră la nivel mondial prin calitatea vieţii şi se spune că frumoasa metropolă este pe locul al III-lea în ceea ce priveşte traiul de zi cu zi. Unele voci spun că Geneva este un oraş scump, ceea ce în mare măsură este real. Cu toate acestea turiştii nu lipsesc din Geneva, ba din contra se înmulţesc de la an la an. Oraşul deţine numeroase puncte turistice, Geneva fiind o metropolă de o complexitate aparte.

Catedrala Sfântul Petru, Geneva
Catedrala Sfântul Petru, Geneva

Catedrala Sfântul Petru

Este un spaţiu remarcabil de importanţă spirituală, cu o cultură unică. Catedrala Sfântul Petru şi turnurile sale fac parte din tradiţia reformată şi sunt elemente de o importanţă arheologică majoră. Spaţiul deţine şi un muzeu de istorie, locul perfect pentru cei care vor să afle detalii cu privire la trecutul istoric al Genevei.

Jet d'Eau din Geneva oferă un real spectacol pe timpul serii
Jet d’Eau din Geneva oferă un real spectacol pe timpul serii

Jet d’Eau

Este un izvor de apă care ajunge la înălţimea impresionantă de 140 de metri, apa fiind pompată în aer. Jet d’Eau a luat naştere accidental, dar a devenit imediat unul dintre simbolurile Genevei. În trecut, a fost eliberată o presiune cu scopul de a genera hidroenergie pe Râul Rhone, dar oamenilor le-a plăcut atât de mult, încât din anul 1891 oraşul deţine o fântână arteziană permanentă. Seara, regiunea este frumos iluminată şi se organizează croaziere până la Jet d’Eau.

Monumentul Brunswick, Geneva
Monumentul Brunswick, Geneva

Monumentul Brunswick

Este o construcţie impresionantă ridicată în 1873, ca un omagiu în cinstea Ducelui de Brunswick. Familia sa este importantă în istoria oraşului, iar monumentul este o replică a mormântului familiei din Verona. Regiunea înconjurătoare impresionează prin hotelurile de cinci stele şi maşinile luxoase parcate în faţa lor.

Parcul Grange, Geneva
Parcul Grange, Geneva

Parcurile şi grădinile din Geneva

Zonele verzi din Geneva nu sunt atât de numeroase, oraşul deţine patru destinaţii perfecte pentru promenade îndelungate. Pentru a admira frumuseţile fiecăreia ar fi necesar să ai măcar o zi la dispoziţie. Cel mai interesant dintre ele rămâne Parcul Grange pentru că oferă o privelişte superbă a Lacului Geneva. Parcul mai deţine o grădină de trandafiri şi un conac istoric.

Rue de Marche, strada centrelor comerciale din Geneva
Rue de Marche, strada centrelor comerciale din Geneva

Cumpărăturile şi produsele tradiţionale

Mai toţi turiştii din lume sunt interesaţi în a cumpăra ceva, o amintire, un cadou pentru cei dragi din locurile pe care le-au vizitat. Geneva pune la dispoziţia turiştilor numeroase magazine cu diverse obiecte pe care le pot lua acasă. Cel mai important sector de cumpărături este Rue du Marche, o stradă uriaşă transformată în centru comercial de unde poţi cumpăra orice, de la tradiţional la modern, de la suveniruri la produse alimentare. Dacă sunteţi în căutarea unor produse exclusiviste, atunci este momentul să vă îndreptaţi spre Rue du Rhone, aflată în partea de sud a râului. Desigur, obiecte de lux se găsesc peste tot în Geneva.

În concluzie, Geneva este un oraş elegant, luxos care are multe de oferit vizitatorilor. O vizită în Geneva este o manieră de a cunoaşte viaţa şi valorile elveţiene.