Japonia – aşa cum nu o cunoşteai

Japonia – aşa cum nu o cunoşteai

Descopera Japonia

Când te gândeşti la Japonia, te gândeşti la tradiţie. Poate la tehnologie. Te gândeşti la oameni rigizi care muncesc câte 10 ore pe zi. Japonia este totuşi o ţară aparte, poate una dintre cele mai bizare pe care le-ai putea alege ca destinaţie turistică. Atrage anual peste opt milioane de vizitatori şi există mii de locuri de vizitat care te vor ţine ocupat pe întreg parcursul sejurului tău.

Kyoto – oraşul cu 2000 de temple

Kyoto a fost capitala Japoniei până în anul 1868 şi este oraşul în care poţi vizita Kinkakuji, vila unui fost shogun; în prezent clădirea serveşte drept templu budist. Aflat pe marginea unui lac, Kinkakuji îşi aruncă imaginea în apa acestuia cu al său acoperiş aurit şi porţi uriaşe. Un alt loc de vizitat în Kyoto este Ryoanji, o grădină clădită în stil minimalist care te va umple de pace şi-ţi va oferi un peisaj greu de egalat altundeva în lume.

Există peste 2000 de temple în Kyoto iar unele dintre acestea sunt deschise publicului. Majoritatea sunt împrejmuite de grădini liniştitoare şi întreţinute cu mare grijă.

Pe skiuri în Japonia

Hokkaido - sky in Hokkaido
Hokkaido – sky in Hokkaido

Puţină lume s-ar gândi să viziteze Japonia pentru a skia, dar staţiunea din Hokkaido se laudă cu cea mai fină zăpadă din lume şi destule oportunităţi de escaladare sau a face snowboarding. Mai mult, aceeaşi staţiune dispune de saune în care te poţi relaxa. Niseko, un orăşel aflat în apropiere, are chiar şi un izvor cu apă minerală despre care se spune că vindecă orice durere.

Tokyo şi minunăţiile lui

Descopera Tokyo
Descopera Tokyo

Cel mai probabil vei alege Tokyo ca destiaţie turistică dacă te gândeşti la Japonia. Acolo vei găsi un străvechi templu budist numit Sensoji, situat în partea de est a oraşului, parte care a rămas aproape neatinsă de modernul zilelor noastre. Acolo te vei putea bucura pe deplin de adevărata Japonie, departe de străzile agitate şi neoanele şi multitudinea de suflete care aleargă pe străzi.

În aceeaşi zonă găseşti şi Parcul de Agrement Hanayashiki precum şi un bulevard în care teatre şi săli de cinema îşi flutură afişele în văzul tuturor. Viaţa de noapte din Tokyo este alertă, la fel ca şi oamenii care o animă. Barurile sunt deschise aproape non-stop şi vei găsi mereu un loc în care să te retragi şi să mănânci ori să serveşti o băutură locală.

Fă un tur al Hiroshimei

În Hiroshima există destule edificii de vizitat, dar poate cel mai însemnat ar fi muzeul dedicat memoriei victimelor bombei atomice care a distrus oraşul spre finele celui De-al Doilea Război Mondial. Un dom marcând punctul zero al exploziei marchează acea zi nefastă şi există străduţe în care se mai pot încă vedea umbrele celor transformaţi în scrum de explozie.

Gustă puţin din bucătăria lor

Kaiseki
Kaiseki – mâncare japoneză

Stomacul nostru european nu este obişnuit cu mâncarea asiatică, dar nu se poate să treci prin Japonia şi să nu intri într-unul din restaurantele care oferă sushi, tempura sau kaiseki turiştilor curioşi. Din punct de vedere culinar, mâncarea japoneză este cu totul aparte şi-ţi va lăsa gura apă.