Shanghai, Perla Orientului

Shanghai, Perla Orientului

Shanghai este cel mai mare oraş din China şi este amplasat strategic la vărsarea fluviului Yangtze în Marea Chinei de Est. Datorită acestui fapt, a devenit un mare oraş comercial al Chinei şi un motor al economiei. În trecut, reputaţia oraşului nu era una favorabilă, Shanghai făcea parte din categoria zonelor rău famate ale Chinei, fapt cauzat în principal de jocurile de noroc.

Astăzi, Shanghai este un oraş aflat în continuă expansiune, o metropolă modernă în care zgârâie norii se regăsesc la tot pasul. Shanghai a devenit simbolul Chinei de Est, oraş care excelează în ceea ce priveşte afacerile şi nu numai. Nu e de mirare că milioane de turişti ajung aici din dorinţa de a vedea cât mai mult din Shanghai.

Turnul Jin Mao, Cartierul Pudong, Shanghai
Turnul Jin Mao, Cartierul Pudong

Cartierul Pudong din Shanghai

Este sectorul zgârâie norilor şi cea mai prosperă regiune a Shanghaiului. Cartierul Pudong este locul în care a fost construit Turnul Jin Mao, cea mai înaltă clădire din China, iar cu 421 de metri înălţime şi 88 de etaje clădirea s-a plasat pe locul 5 în topul celor mai înalţi zgârâie nori ai lumii. La etajul 88 al turnului s-a amenajat un restaurant şi este locul de unde puteţi vedea tot Shanghaiul. Cartietul Pudong adăposteşte şi Aeroportul Internaţional ce-i poartă numele.

Iaz cu peşti din Grădina Yuyuan
Iaz cu peşti din Grădina Yuyuan

Grădina Yuyuan

A fost creată de către un ofiţer guvernamental chinez pentru a le face o bucurie părinţilor săi, fiind la început zonă privată. Mai târziu, aceasta devine grădină publică, însă este distrusă aproape complet de mai multe ori. Refacerea acesteia s-a desfăşurat pe o perioadă mai îndelungată, dată fiind şi suprafaţa Grădinii Yuyuan de 20.000 de metri pătraţi. În prezent, grădina este împărţită în 6 sectoare şi deţine spaţii verzi, copaci, iazuri cu peşti.

Muzeul din Shanghai
Muzeul din Shanghai

Piaţa Poporului

Este localizată în centrul oraşului Shanghai şi este o piaţă publică ce adăposteşte numerose obiective turistice. Dintre acestea, Muzeul Shanghai este cel mai important, fiind o înfăţişare a evoluţiei poporului chinez din trecut şi până în prezent. În cadrul muzeului puteţi admira interioare din casele chinezilor, maşini de epocă, cât şi primele reclame publicate vreodată în China. Muzeul Shanghai este locul perfect pentru cei care vor să cunoască îndeaproape stilul de viaţă al chinezilor. Alte obiective turistice din Piaţa Poporului sunt: Teatrul Mare din Shanghai, Muzeul de Artă din Shanghai sau Parcul Poporului.

Râul Huangpu, Shanghai
Râul Huangpu, Shanghai

Dacă ajungi în Shanghai nu rata o călătorie cu barca pe râul Huangpu. Apele râului străbat oraşul, iar din barca tradiţională poţi admira ansamblul de zgârâie-nori al Shanghaiului.

Nanjing Road, strada cumpărăturilor din Shanghai
Nanjing Road, strada cumpărăturilor din Shanghai

Shanghaiul este vestit şi pentru Nanjing Road, o stradă lungă de 6 kilometri de unde se pot face cumpărături. Datorită lungimii sale impresionante, Nanjung Road este una dintre cele mai mari zone de cumpărături din lume. Pentru achiziţiile de suveniruri sau obiecte decorative vizitează magazinele din centrul vechi al oraşului.

Numeroşii zgârâie-nori  adăpostesc restaurante aflate la înălţime, locuri care oferă o panoramă superbă a oraşului. Clienţii preferă să ajungă aici noaptea pentru că Shaghaiul luminat este ceva de vis. De asemeni, în Shanghai există numeroase baruri tematice în care poţi asculta, după preferinţă mai multe stiluri de muzică.

Aşadar, Shanghai este un oraş viu, spectaculos, o imagine a modernităţii care merită din plin să fie vizitat.