Burgas este al doilea cel mai mare oraş de coasta bulgară a Mării Negre, un oraş absolut superb, gata pregătit să-şi surprindă turiştii cu fel de de fel de obiective turistice unice. Situat în cel mai vestic punct al Mării Negre, Burgas este unul dintre cele mai importante centre turistice, culturale, industriale şi de transport de pe teritoriul Bulgariei, un loc în care turiştii aleg să se relaxeze în verile călduroase şi nu numai. Burgas este cel mai mare port din Bulgaria, un loc de o importanţă majoră, unde vin şi de unde pleacă ambarcaţiuni din întreaga lume.

Burgas poate concura oricând cu cele mai moderne staţiuni de pe Pământ
Burgas poate concura oricând cu cele mai moderne staţiuni de pe Pământ / Foto: bulgaria-airport-transfers.com

Climatul favorabil din Burgas face ca vara să fie un sezon extins, încă din mai şi până în septembrie turişti de pe tot mapamondul aleg acest oraş minunat ca şi destinaţie de vacanţă. Temperaturile plăcute fac ca plajele să fie arhipline încă de la primele ore ale dimineţii, vizitatorii lenevesc pe nisipul fin până la apusul soarelui. Motivele sunt multiple, Burgas este una dintre cele mai frumoase şi mai bine amenajate staţiuni de pe teritoriul Bulgariei. Modernizările recente propulsează Burgas direct în topul celor mai bune destinaţii turistice de la malul mării, deosebita staţiune poate concura oricând cu cele mai exotice locuri de pe Pământ.

Plajă din Burgas
Plajă din Burgas / Foto: www.itaka.pl

Principalul motiv pentru care turiştii aleg să viziteze Burgas sunt desigur plajele fine şi valurile mării ce pot oferi în acelaşi timp atât relaxare cât şi adrenalină. Nu mai este un secret că turiştii adoră să se avânte în valurile Mării Negre, unii optează pentru înot, alţii pentru scufundări, snorkeling sau yachting. Cei care aleg relaxarea preferă să lenevească pe şezlog sau chiar direct pe nisipul fin.

Burgas, cel mai mare port de pe teritoriul Bulgariei
Burgas, cel mai mare port de pe teritoriul Bulgariei / Foto: www.tripomatic.com

Avantajul de a vizita Burgas este acela că poţi avea în acelaşi timp beneficiile plajei şi farmecul oraşului. Există numeroase locuri ideale pentru plimbări, parcuri, alei grădini zoologice care nu îţi permit să te plictiseşti. Terasele, cafenelele cochete şi restaurantele cu specific bulgăresc te ademenesc cu fel de fel de preparate tradiţionale sau internaţionale, gastronomia locală include feluri de mâncare delicioase pe care trebuie să le încerci. Dacă ajungi în Burgas nu trebuie să ratezi o plimbare în cel mai mare port al Bulgariei, un loc fermecător, cu aer romantic. În jur există o mulţime de restaurante şi terase tocmai ca tu să zăboveşti şi mai mult în zonă.

Un splendid apus de soare în Burgas
Un splendid apus de soare în Burgas / Foto: wallpaperswiki.org

Burgas este un oraş energic şi plin de viaţă, o metropolă a studenţilor, 6000 de persoane se adaugă la numărul obişnuit de locuitori, aceştia fiind studenţi străini care îşi aprofundează cunoştinţele la universităţile din oraşul bulgar. Oraşul poate fi considerat şi un muzeu în aer liber, societatea istorică menţine viu la Beglik Tash şi Develtum trecutul glorios al Burgasului.

Pescăruşii conferă zonei un farmec aparte
Pescăruşii conferă zonei un farmec aparte / Foto: wallpaperstock.net

Deci, Burgas este unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe malul Mării Negre, zonă care îmbină armonios uimitoarele plaje cu farmecul unic a unei metropole bine pusă la punct.