India este ţara care ascunde o sumedenie de comori, oraşe interesante, capodopere arhitecturale, structuri cum nu se mai regăsesc nicăieri în lume. India impresionează mai ales prin cultura unică, dar şi prin populaţia ce a păstrat neschimbate tradiţii vechi de sute de ani. Jaisalmer este un frumos oraş din regiunea Rajasthan, situat la aproximativ 500 de kilometri vest de fermecătorul Jaipur. Jeisalmer este supranumit pe bună dreptate Oraşul de Aur, metropola fiind situată pe o creastă de gresie gălbuie, încoronată de un fort ce protejează palatul şi templele fin sculptate.

Jaisamler, India
Jaisamler, India / Foto: www.wallconvert.com

Jaisalmer se află în imediata apropiere a deşertului Thar, o populaţie de aproximativ 78 000 de locuitori se bucură zilnic de minunăţiile pe care le oferă acest oraş unic. Metropola se remarcă şi prin fortul său neobişnuit, spre deosebire de cele mai multe forturi ale Indiei, acesta este plin de viaţă şi energie, există o multitudine de magazine, holteluri şi chiar case lăsate moştenire de la generaţie la generaţie. Spre deosebire de marile oraşe ale Indiei ce au milioane de locuitori, Jaisalmer este un loc liniştit şi te poţi bucura în pace de tot ceea ce are de oferit această metropolă uluitoare.

Lacul Gadisar oferă privelişti impresionante
Lacul Gadisar oferă privelişti impresionante / Foto: galleryhip.com

Lacul Gadisar şi împrejurimile sale alcătuiesc o altă zonă superbă în Jaisalmer, apele sale limpezi sunt înconjurate de o mulţime de temple şi morminte ale sfinţilor. Uimitor este faptul că acumulările constante ale apei de ploaie au dus la formarea Lacului Gadisar, astăzi o oportunitate pentru turiştii ce optează pentru o plimbare cu barca. Un traseu complet pe apele sale dezvăluie privelişti minunate, o altă perspectivă asupra oraşului.

Fiecare edificiu din Jaisalmer are ceva special
Fiecare edificiu din Jaisalmer are ceva special / Foto: www.holidaymine.com

Fiecare edificiu, fiecare structură din Jaisalmer are ceva special, dar casele negustorilor bogaţi sunt un exemplu al arhitecturii clasice. Turiştii pot vizita o parte dintre aceste case şi pot admira o sumedenie de obiecte preţioase, pietre scumpe, bijuterii, obiecte decorative vechi de sute de ani. De-a lungul timpului, s-au efectuat renovări ale străduţelor şi caselor ce stateau să cadă, însă s-a păstrat materialul şi arhitectura iniţială.

Templul Gadi Sagar
Templul Gadi Sagar / Foto: www.zastavki.com

Templele din Jaisalmer sunt structuri interesante, pe care turiştii le explorează cu plăcere. În interiorul zidurilor fortului au fost construite 7 temple, ce poartă numele de Jain. Frumoasele edificii au luate naştere între secolele al XII-lea şi al XV-lea din dorinţa locuitorilor de a fi mai aproape de divinitate. Pietre fine împodobesc frumoasele temple, este obligatoriu să laşi la uşă încălţămintea şi toate articolele din piele. În jur există multe magazine de suveniruri, locuri de unde poţi cumpăra amintiri din Jaisalmer.

Plimbarea pe cămilă este o experienţă unică!
Plimbarea pe cămilă este o experienţă unică! / Foto: www.mi9.com

Deşertul Thar aflat în apropiere de Jaisalmer este o bună oportunitate pentru turiştii dornici de aventură. Se organizează excursii din Jaisalmer până acolo şi te poţi bucura de o plimbare pe cămilă pe dunele fine ale deşertului. Experienţa este unică şi aşa vei cunoaşte mai multe aspecte legate de minunatele regiuni de pe teritoriul Indiei.