Italia este o ţară fermecătoare, plină de obiective turistice uimitoare, oraşe romantice cu străduţele lor înguste, specific italiene. Toscana este poate cea mai frumoasă regiune a Italiei, o zonă care impresionează prin peisajele sale desprinse parcă de pe cărţile poştale, aerul curat şi activităţile tradiţionale pe care locuitorii le practică cu drag. Toscana se regăseşte chiar în centrul Italiei, fiind o regiune renumită pentru vinurile sale de cea mai bună calitate, obţinute prin procese 100% naturale, dar şi prin cele 120 de rezervaţii naturale intens protejate de autorităţi.

Toscana şi peisajele sale uimitoare
Toscana şi peisajele sale uimitoare / Foto: www.arktimes.com

În Toscana se regăsesc o mulţime de destinaţii turistice notabile, printre acestea se regăsesc frumoasele oraşe Florenţa, Siena şi Lucca, însă la momentul actual zona promovează intens agroturismul. Mai exact, turiştii locuiesc pentru o anumită perioadă în ferme agricole, unde practică activităţi tradiţionale, cunosc îndeaproape cultura italiană şi se bucură zi de zi de farmecul acestei zone minunate.

Florenţa, oraşul ideal pentru iubitorii de artă renascentistă
Florenţa, oraşul ideal pentru iubitorii de artă renascentistă / Foto: www.vacante-speciale.ro

Toscana este destinaţia turistică perfectă pentru orice turist din această lume, asta pentru că zona are foarte multe de oferit. Iubitorii artei renascentiste pot opta oricând pentru Florenţa, în timp ce deosebitele preparate toscane şi cele mai bune vinuri se pot degusta în localităţile mai mici, chiar la producătorii locali. Chiar şi iubitorii mării şi ai plajelor întinse pot opta oricând pentru Toscana, Viareggio îţi stă oricând la dispoziţie şi este gata să te încânte cu famecul său.

Micul sat San Gimignano, Toscana
Micul sat San Gimignano, Toscana / Foto: www.foodandwinetravel.com.au

Mediul rural din Toscana este o amprentă personală a zonei şi este din ce în ce mai vizitat în ultimii ani. Satele, castelele, viile şi podgoriile alcătuiesc zone liniştite şi relaxante, dar mai ales sunt locuri de unde poţi afla mai multe despre tradiţiile şi obiceiurile locale transmise de la generaţie la generaţie. Mediul rural este o trecere foarte plăcută de la oraşele zgomotoase şi supraaglomerate, un fel de “Bun venit!” pentru turiştii care vor să se reîncarce cu energie.

Culturile de floarea soarelui sunt specifice zonei
Culturile de floarea soarelui sunt specifice zonei / Foto: anenchantedeye.com

Peisajele uluitoare, climatul plăcut, dar şi oamenii care trăiesc în Toscana fac din această regiune un loc unic pe Pământ. Această zonă a evoluat foarte mult în ultimii ani, teritoriul devenind renumit mai ales prin vinurile exportate constant în mai multe colţuri ale lumii. Cele mai frumoase zone rurale din Toscana par a fi cele de pe axa dintre Florenţa şi Siena, acestea fiind şi locurile unde se produc cele mai renumite vinuri. Industria vinului a evoluat foarte mult în ultimii 30-40 de ani, vinul Super toscan produs în special în Bolgheri a făcut deja înconjurul lumii.

Oraşul Siena, Toscana
Oraşul Siena, Toscana / Foto: languages.utah.edu

Aşadar, Toscana este regiunea care transformă Italia într-o ţară şi mai frumoasă, o zonă unică care spune multe despre vechile tradiţii şi obiceiuri specifice acestui teritoriu deosebit.