Canada este o ţară surprinzătoare, cu destinaţii turistice unice, gata să-i impresioneze pe toţi cei care îi trec graniţele. Canada se dezvăluie într-o mulţime de feluri, de la oraşe pline de viaţă şi energie, peisaje cu urşi polari, păduri luxuriante şi deşerturi întinse, toate sunt pregătite să te surprindă în cel mai plăcut mod cu putinţă. Ottawa este capitala Canadei, o zonă metropolitană magnifică şi un frumos port pe râul omonim şi pe Canalul Rideau. Ottawa este un oraş divers, o metropolă plină de contraste unde poţi avea parte de distracţie, linişte sau relaxare, orice ai alege vacanţa în Ottawa va fi una de vis!

Ottawa, oraşul verde
Ottawa, oraşul verde / Foto: www.globeimages.net

Locuitorii susţin cu mândrie că Ottawa este un oraş verde, asta pentru că există o mulţime de parcuri întinse, grădini botanice unde sunt bine îngrijite mii de specii de plante, alei înverzite pe care turiştii adoră să se plimbe timp îndelungat. Ottawa este oraşul care uneşte trei râuri, Ottawa, Rideau şi Gatineau, iar existenţa acestor ape nu face decât să confere metropolei un farmec aparte. Mersul pe jos dar şi pe bicicletă sunt deja o obişnuiţă în capitala canadiană, turiştii şi locuitorii deopotrivă adoră să străbată oraşul la pas sau pe două roţi pentru a se bucura cât mai mult de tot ceea ce are de oferit Ottawa.

Parlamentul din Ottawa frumos iluminat în timpul Crăciunului
Parlamentul din Ottawa frumos iluminat în timpul Crăciunului / Foto: nexuswallpapers.com

În Ottawa există o mulţime de obiective turistice interesante, dar atracţia principal o reprezintă Parliament Hill, o construcţie magnifică şi în acelaşi timp un bun exemplu de arhitectură gotică. Tururi în cele mai importante puncte ale edificiului se organizează în fiecare zi, astfel ai şansa de a vedea cele mai interesante camere aşa cum sunt Biblioteca Parlamentului, Camera Senatului sau cea a Comunelor. Parliament Hill este şi o emblemă a oraşului, fiind un bun punct de plecare spre celelalte obiective turistice din Ottawa.

Muzeul Canadian al Războiului
Muzeul Canadian al Războiului / Foto: blog.cookaround.com

În Ottawa există o sumedenie de muzee şi galerii, locuri de unde şi tu poţi afla mai multe aspecte legate de trecutul glorios al Canadei. Cele mai interesante exponate se regăsesc în Muzeul Canadian al Războiului, acolo unde sunt expuse arme, muniţie, uniforme vechi şi multe alte obiecte interesante. Muzeul Canadian al Civilizaţiei impresionează cel mai mult prin exteriorul său, edificiul fiind o construcţie modernă şi în acelaşi timp cel mai vizitat muzeu din Canada.

Canalul Rideau oferă oraşului un farmec aparte
Canalul Rideau oferă oraşului un farmec aparte / Foto: en.wikipedia.org

Dacă ajungi în Ottawa optează pentru o plimbare cu barca pe Canalul Rideau, o experienţă de neuitat care îţi va oferi o altă perspectivă asupra capitalei canadiene. Canalul Rideau este strucura care conferă un farmec aparte întregului oraş, un aer romantic, o relaxare anume de care trebuie să profiţi neaparat.

Ottawa are ceva de oferit fiecărui turist în parte
Ottawa are ceva de oferit fiecărui turist în parte / Foto: campwhitefox.com

Aşadar, Ottawa este un oraş complex dar mai ales divers, metropola unde orice turisti din această lume va petrece o vacanţă de vis. Ottawa are ceva de oferit fiecăruia în parte!