Dacă vara aceasta ți-ai propus să lași comoditatea la o parte și să descoperi frumusețea Europei, atunci următoarele trasee montane pot fi o sursă excelentă de inspirație. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase locuri în care natura pare pictată cu măiestrie, iar munții te provoacă la drumeție.

Drumeții de vară în Europa: Turul Mont Blanc, Franța

Începem aventura noastră cu drumeții de vară cu unul dintre cei mai înalți munți din Europa și anume Mont Blanc.  Aici vei descoperi un traseu deosebit de frumos ce pornește din Chamonix și traversează trei țări falnice: Franța, Italia și Elveția. Traseul este unul prietenos, cu văi line și așezări montane beome presărate pe ici pe colo atât cât să întregească minunăția locului. Dacă ești mai experimentat în ale drumețiilor montane, atunci probabil vei avea rezistența necesară parcurgerii întregul traseu, înconjurând astfel tot muntele Mont Blanc. Peisajul merită toate eforturile!

Mont Blanc - Un traseu montan spectaculos
Mont Blanc – Un traseu montan spectaculos

Drumeții de vară în Europa: Drumul Regelui, Spania

Trecând mai departe spre Spania, vecina Franței vei avea parte de una dintre cele mai mari aventuri ale vieții tale: El Camino del Rey sau Drumul Regelui. Aici vei traversa una dintre cele mai periculoase pasarele din lume și vei vedea panorame care îți vor lua respirația pentru o clipă. Avantajul acestui traseu este că are mai multe puncte de plecare, ceea ce îți oferă mai multă flexibilitate. În schimb finalul traseului este unul singur și foarte bine definit de Catedrala Santiago de Compostela, o adevărată  capodoperă arhitecturală care te va răsplăti pentru osânda depusă. Iubitorii de drumeții montane știu deja cât de magnific poate fi acest loc!

El Camino del Rey și a sa pasarelă celebră
El Camino del Rey și a sa pasarelă celebră

Drumeții de vară în Europa: Alta Via, Italia

Dacă Italia este una dintre destinațiile turistice recomandate de majoritatea agențiilor de profil pentru romantismul și cultura sa, iată că aceasta nu se dă în lături nici atunci când vine vorba de drumeții montane. Aici vei putea porni în drumeție către Munții Dolomiți, care pe lângă frumusețea răpitoare, te vor atrage prin versanții masivi, lacurile montane, văile înverzite  și nu în ultimul rând cu vârfurile sale ce se înalță falnic către cerul senin. Nu e de mirare că întreaga zonă face parte din patrimoniul UNESCO și este vânată de iubitorii drumețiilor montane.

Alta Via, Munții Dolomiți
Alta Via, Munții Dolomiți

Drumeții de vară în Europa: Masivii Oberland, Elveția

Bineînțeles că Elveția nu putea să lipsească din această enumerare a celor mai ofertante locuri pentru drumeții montane. Aici se află cele mai populare trasee montane din Europa. Cu un turism foarte bine pus la punct, Elveția va pune la dispoziția ta binecunoscutele trasee din masivii Oberland. Acestea sunt deosebit de atractive întrucât se șerpuiesc printre cascade, ghețari și așezări pitorești. Poți alege trasee după bunul plac, întrucât ai de unde alege.

Cabană din Masivii Oberland, Elveția
Cabană din Masivii Oberland, Elveția

Alte trasee montane la fel de incitante sunt cele din Kungsleden – Suedia care se adresează în special iubitorilor de drumeții montane, aventuri și natură sălbatică, traseul West Highland Way care scoate la iveală cele frumusețile Scoției, traseul Izvoarelor termale din Islanda sau Knivskjellodden din Norvegia. Oricare dintre acestea poate fi o alegere inspirată în dorința de a scăpa de caniculă și a descoperi Europa.

Laugavegurinn - traseul Izvoarelor termale din Islanda
Laugavegurinn – traseul Izvoarelor termale din Islanda