Baden-Baden este un oraș balnear în sud-vestul Germaniei, în zona Baden-Württemberg. Acesta este situat la poalele munților Pădurea Neagră, pe malul Râului Oos, aproape de Franța și Elveția. Baden-Baden este prin definiție o zonă destinată relaxării, locul unde vizitatorii vin să evadeze pentru câteva zile din cotidian.

Turiștii se relaxează în apele termale
Turiștii se relaxează în apele termale / Foto: http://www.tourist-destinations.net

Izvoarele termale au fost dintotdeauna locuri unde bogații veneau să se vindece, același lucru se întâmpla odată și în Baden-Baden. Prima dată, zona a devenit renumită pentru romani, datorită Împăratului Hadrian. Acesta a ajuns în oraș îndrumat fiind de alte persoane și de durerile sale articulare ce nu se vindecau cu nici un fel de tratament. Apele din Baden-Baden reușesc ceea ce până atunci fusese imposibil și anume să-i amelioreze mult durerile intense. Încântat fiind de noua formă fizică, împăratul spune tuturor despre minunile din oraș și astfel numeroase grupuri de persoane fac tot posibilul să ajungă în Baden-Baden.

Zona este modernizată după ultimele standarde, ca urmare a numărului mare de turiști
Zona este modernizată după ultimele standarde, ca urmare a numărului mare de turiști / Foto: http://www.prplus.at

La un moment dat, Baden-Baden intră într-un con de umbră, și devine mai apoi o ruină. Zona pustie nu mai prezenta nici o atracție pentru potențialii vizitatori, însă dintr-o dată regiunea este redescoperită ca și oraș balnear. Metropola atinge cote maxime la capitolul popularitate începând cu secolul al XIX-lea, atunci când orașul devine un punct de întâlnire al marilor celebrități ale lumii. Izvoarele calde, hotelurile de lux, cursele de cai și grădinile erau un magnet mai ales pentru cei cu sânge albastru. Printre vizitiatorii de marcă se numără Regina Victoria, Napoleon al III-lea dar și Wilhelm I.

Chiar și fântânile arteziene din oraș au ape termale
Chiar și fântânile arteziene din oraș au ape termale / Foto: http://http://wallpaperscraft.com

Astăzi, orașul balnear Baden-Baden este accesibil oricui, nefiind un loc pretențios ce presupune cheltuieli exorbitante. Orașul este situat într-o zonă pitorească, într-o frumoasă vale împădurită, atracția principală fiind desigur izvoarele termale. Chiar și la momentul actual oamenii mai cred în proprietățile curative ale naturii, de aceea turiștii care suferă de diverse afecțiuni aleg Baden-Baden ca și destinație de vacanță în speranța că vor pleca de aici mai sănătoși și mai fericiți. Deseori, acest lucru se și întâmplă!

Orașul este constituit numai din clădiri pitorești, specifice locurilor
Orașul este constituit numai din clădiri pitorești, specifice locurilor / Foto: http://wall.alphacoders.com

Nu trebuie să suferi de vreo afecțiune ca să îți planifici vacanța în Baden-Baden. Zona este un SPA uriaș alcătuit din servicii diverse ca masaj, băi cu aburi, sesiuni de detoxifiere, jacuzzi și multe altele. Experiența este minunată, profund relaxantă și în același timp revigorantă. În zonă există numeroase terase, restaurante și cafenele cochete, locuri unde poți continua acest proces de relaxare. De asemeni, în oraș există numeroase obiective turistice interesante, multe mănăstiri dar și muzee și castele.

Râul Oos, Baden-Baden
Râul Oos, Baden-Baden / Foto: http://wall.alphacoders.com

Dacă plănuiești o vacanță mai îndelungată în Baden-Baden, atunci înseamnă că ai timp să explorezi și împrejurimile. Malurile Râului Oos sau pădurile din jur sunt o alternativă foarte bună.

Te poți relaxa la soare, pe o băncuță din lemn
Te poți relaxa la soare, pe o băncuță din lemn / Foto: http://wall.alphacoders.com

Așadar, Baden-Baden este un orășel superb, o zonă binecuvântată de forța naturii cu multe elemente unice. În ultimul an, peste 2 milioane de turiști din întreaga lume au vizitat frumoasa regiune din sud-vestul Germaniei.