Antibes, orașul lui Picasso

Antibes, orașul lui Picasso

Antibes, Franța
Antibes, Franța / Foto: http://www.berthforyacht.com

Antibes este un oraș-stațiune din sud-estul Franței, aflată pe Coasta de Azur, chiar între Cannes și Nisa. În câteva cuvinte, Antibes poate fi caracterizat ca fiind locul perfect unde poți avea parte de distracție, relaxare și momente plăcute alături de cei dragi. Vara, stațiunea este arhiplină, ocupată mai ales de familii franceze, dar în ultimii ani renumele zonei a crescut transformându-se într-o locație din ce în ce mai accesată de către turiștii de pretutindeni. Peisajele splendide, restaurantele în aer liber, străduțele înguste perfecte pentru plimbări fac din Antibes o destinație de vacanță foarte interesantă.

Străduțele înguste din Antibes sunt ideale pentru plimbări
Străduțele înguste din Antibes sunt ideale pentru plimbări / Foto: http://www.flickr.com

În urmă cu 2000 de ani, grecii au fost cei care au fondat Orașul Antibes, ce avea pe atunci numele de Antipolis. Grecii au trăit liniștiți în Antibes, până când locația a fost descoperită de pirați. Cei din urmă au devastat zona, însă, din fericire regiunea are parte de o perioadă înfloritoare, devenind unul dintre cele mai importante porturi ale Franței. Primii turiști ajung în Antibes în anul 1880 și de atunci și până astăzi renumele zonei s-a aflat într-o continuă creștere.

Plajele din Antibes sunt bine amenajate și nu sunt atât de aglomerate
Plajele din Antibes sunt bine amenajate și nu sunt atât de aglomerate / Foto: http://www.thetravelingscholar.com

Mare parte a turiștilor aleg Antibes ca și destinație de vacanță pentru a se bucura de soare, plaje fine, dar mai ales de apele învolburate ale Mării Mediterane. Plajele întinse din Antibes sunt perfecte pentru relaxare, pentru a practica diverse sporturi, fiind locul de unde fiecare turist se întoarce acasă cu un bronz de invidiat. Dacă ajungi în oraș ar fi păcat să ratezi un răsărit de soare superb. Chiar dacă va trebui să te trezești la primele ore ale dimineții, trebuie să știi că efortul merită din plin.

Cafenelele din Orașul vechi sunt locuri perfecte pentru relaxare
Cafenelele din Orașul vechi sunt locuri perfecte pentru relaxare / Foto: http://www.bugbog.com

Dacă ideea de a sta cu la plajă cu orele nu-ți surâde, atunci trebuie să știi că există alternative. Orașul vechi și piața acoperită așteaptă să fie vizitate, străduțele înguste te îmbie la plimbări, iar terasele cochete la relaxarea. Alegerea stă doar în mâinile tale și oricum ar fi alegerea pe care ai făcut-o este perfectă.

Muzeul Picasso, Antibes
Muzeul Picasso, Antibes / Foto: http://de.wikipedia.org

Iubitorii de artă și cultură își pot îndrepta atenția spre Muzeul Picasso, locul care găzduiește una dintre cele mai mari colecții Picasso din întreaga lume. În incinta muzeului se regăsesc nu mai puțin de 24 de picturi, 44 de schițe, 11 picturi în ulei, 80 de piese de ceramică, două sculpturi și 5 tapiserii. Creațiile celebrului artisit crează uimire în rândul vizitatorilor, fiind adevărate moșteniri pentru generațiile tinere ce vor să calce pe urmele lui Picasso.

Parcul Exflora, Antibes
Parcul Exflora, Antibes / Foto: http://www.cotedazur-tourisme.com

Antibes poate fi considerat unul dintre cele verzi orașe ale lumii, datorită parcurilor și grădinilor ce se regăsesc din abundență. Parcul Exflora este cel mai mare dintre ele fiind o întindere impresionantă de 5 hectare cu plantații de măslini, iazuri, fântâni arteziene și alei infinite.

Portul Vauban, Antibes
Portul Vauban, Antibes / Foto: http://www.ivandejongdesign.com

Așadar, Antibes este un oraș uimitor, locul unde poți petrece o vacanță de neuitat.