Lumea întreagă este alcătuită din construcții impresionante, edificii ce au devenit deja moșteniri arhitecturale de o valoare incontestabilă. Din această categorie face parte și Palatul Ludwigsburg, localizat în orașul omonim, în Germania. Aceasta este unul dintre cele mai mari palate din țară realizate în stil baroc, fiind încojurat de o grădină splendidă ce urmează liniile aceluiași stil.

Turiștii obișnuiesc să se plimbe pe străduțele din jurul palatului
Turiștii obișnuiesc să se plimbe pe străduțele din jurul palatului / Foto: http://commons.wikimedia.org

Piatra de temelie a construcției a fost pusă pe data de 17 mai 1704, iar proiectul inițial a fost conceput ca o cabană de vânătoare. Nimeni nu s-a gândit atunci că pe locul respectiv va fi ridicată o clădire de amploarea Palatului Ludwigsburg, fapt care se și întâmplă la scurt timp după ridicarea acelei mici cabane. După construirea palatului, clădirea devine locul unde își desfășurau activitățile cei mai importanți duci ai Germaniei.

În fiecare an, la Palatul Ludwigsburg are loc Festivalul Toamnei
În fiecare an, la Palatul Ludwigsburg are loc Festivalul Toamnei / Foto: http://peoniesandorangeblossoms.blogspot.com

Inițial, Palatul Ludwigsburg a fost construit după caracteristicile unice ale stilului baroc, dar mai apoi edificiul suferă modificări și renovări realizate la ordinul ducilor ce locuiau aici. Astăzi, construcția este reprezentanta a trei stiluri arhitecturale diferite și anume, baroc, rococo și empire. Deși Palatul Ludwigsburg nu mai păstrează toate aspectele primei construcții, rămâne un edificiu unic care schimbă total orizontul orașului. Clădirea este un punct de reper în oraș, fiind vizibilă din mai toate unghiurile.

În interiorul Palatului Ludwigsburg se mai regăsesc încă diverse obiecte prețioase
În interiorul Palatului Ludwigsburg se mai regăsesc încă diverse obiecte prețioase / Foto: http://www.monkeysandmountains.com

Arhitecții care au contribuit activ la construirea Palatului Ludwigsburg sunt în mare parte de origine franceză, fiind adevărați profesioniști în domeniu. Ducii Germaniei aveau gusturi alese când venea vorba de arhitectură și numai niște constructori talentați ar fi putut să le îndeplinească dorințele.

Primăvara, grădinile palatului sunt un ansamblu de flori multicolore
Primăvara, grădinile palatului sunt un ansamblu de flori multicolore / Foto: http://paulasspotforthought.blogspot.com

Grădinile din jurul Palatului Ludwigsburg continuă spectacolul stilului baroc, fiind un alt motiv pentru care sute de mii de turiști vizitează zona. Aceste plantații uimitoare au luat naștere mult mai târziu și abia în anul 1953 sunt deschise pentru prima dată. Astăzi palatul și grădinile din jur sunt prezentate într-o manieră interesantă. Aceste elemente sunt martore ale istoriei, ale trecerii timpului, iar palatul și împrejurimile sunt modul prin care orice individ se poate transpune și poate trăi pentru câteva momente în acele vremuri străvechi.

Palatul Ludwigsburg este un reprezentant al stilului baroc
Palatul Ludwigsburg este un reprezentant al stilului baroc / Foto: http://www.tripomatic.com

Interiorul palatului adăpostește trei muzee de domenii diferite, fiind locuri unde sunt expuse colecții întregi de obiecte vechi. Galeria Baroc include numeroase picturi realizate în acest stil uimitor, în timp ce Muzeul de Porțelan expune mii de obiecte prețioase, veselă, dar și obiecte decorative. Cel din urmă, Baroc Fashion Museum este  o adevărată enciclopedie de haine ce au aparținut perioadei 1750-1820.

Intrarea principală în Palatul Ludwigsburg
Intrarea principală în Palatul Ludwigsburg / Foto: http://address-the-world.blogspot.com

În concluzie, Palatul Ludwigsburg este o construcție ce uimește din mai multe puncte de vedere. În primul rând este un loc istoric de o valoare incontestabilă, o construcție masivă, dar și locul unde se află numeroase obiecte interesante. Statisticile arată că peste un milion de turiști străini vizitează anual Palatul Ludwigsburg.