Sossusvlei este o zonă alcătuită din sare și argilă, situată în partea de sud a Deșertului Namibia, în Parcul Național din localitatea omonimă. Zona este înconjurată de dune uriașe de nisip roșiatic, iar acest fapt evidențiază și mai mult unicitatea fenomenului. Sossusvlei este deja cea mai populară atracție turistică din Namibia, în ultimii ani numărul turiștilor străini care au ajuns în regiune a crescut simțitor.

Arborii din Sossuvlei crează uimire în rândul vizitatorilor
Arborii din Sossuvlei crează uimire în rândul vizitatorilor / Foto: www.belovedwallpapers.com

Zona Sossusvlei alcătuiește un mediu ce pare pus la punct de ființa umană, dar în realitate absolut toate elementele de aici sunt 100% naturale. Dunele de nisip în culori vii, roz, portocaliu și roșu intens sunt rezultatul procentului ridicat de fier care se regăsește în nisip și a proceselor de oxidare, ce practic au nuanțat nisipul. Terenul secesos are o vegetație relativ bogată, udată de o serie de râuri subterane sau de umiditatea produsă de ceața care îți face simțită prezența în fiecare zi.

Animalele mari sunt destul de rare în Sossusvlei
Animalele mari sunt destul de rare în Sossusvlei / Foto: wallpapers5.com

Fauna din zona Sossusvlei este alcătuită în principal din animale mici care pot supraviețui cu apă puțină, reptile și animale mici, cea mai mare specie fiind antilopa. Celebri în zona Namibia sunt gândacii de ceață, care colectează apa din ceață, dimineața devreme prin intermediul unor umflături de pe spate.

Zona a fost dotată cu drumuri de acces
Zona a fost dotată cu drumuri de acces / Foto: de.wallpaperswiki.org

Sossusvlei, este probabil cel mai important punct de atracție din Namibia. Autoritățile și-au dorit să susțină vizitele turiștilor în inedita regiune și au decis să le faciliteze accesul prin construirea unor drumuri asfaltate. Mai multe zone de cazare se regăsesc în localitățile apropiate și toți operatorii de turism din zonă organizează excursii spre Sossusvlei. Poți opta pentru zboruri deasupra dunelor de nisip, fie cu avioane mici, fie cu baloane cu aer cald.

Sossusvlei, un teritoriu alcătuit din sare și argilă
Sossusvlei, un teritoriu alcătuit din sare și argilă / Foto: en.wikipedia.org

Farmecul peisajului din Sossusvlei este accentuat în timpul răsăritului. Apariția soarelui pare a fi o revenire la viață, chiar și în deșert unde mediul natural nu este atât de luxuriant. În timpul răsăritului, nuanțele intense ale dunelor de nisip ies și mai mult în evidență și dacă ești pasionat poți face niște fotografii spectaculoase. Pentru a privi apusul de soare, puteți merge spre Sesriem, un mic canion, ușor de accesat dacă mergeți pe jos pe marginea albiei uscate.

Arborii par să fi apărut de nicăieri
Arborii par să fi apărut de nicăieri / Foto: www.heise.de

Peisajele fascinante și suprarealiste din Sossusvlei au dus la apariția sa în numeroase reclame, filme, fotografii de promovare. Sossuvlei este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Africa, peisajele sale spectaculoase fiind utilizate pentru a reprezenta o realitate virtuală. Apariții memorabile sunt cele din filmele The Fall și Steel Down.

Dunele din Sossusvlei pot fi chiar un loc romantic
Dunele din Sossusvlei pot fi chiar un loc romantic / Foto: www.carrier.co.uk

Orizontul din Sossusvlei a atras numeroși fotografi pasionați de acest domeniu artistic. Înzerstrați cu răbdare de fier, aceștia sunt capabili să petreacă ore întregi numai pentru a surprinde imaginea din unghiul perfect. Regiunea este într-adevăr uimitoare și este important să păstrezi câteva amintiri pe baza cărora să rememorezi momentele plăcute petrecute în Sossusvlei.

Plimbările cu balonul vor dezvălui adevăratul farmec al peisajului
Plimbările cu balonul vor dezvălui adevăratul farmec al peisajului / Foto: ela.mobi

Așadar, Sossusvlei este una dintre cele mai uimitoare regiuni de pe Pământ, o manieră prin care natura ne demonstrează din nou că este atotputernică.