Hamburg este al doilea cel mai mare oraș și cel mai important port de pe teritoriul Germaniei, o metropolă splendidă, supranumită și “Poarta Lumii”. Încă din Evul Mediu orașul era locul de tranzacționare, oameni de diferite naționalități făceau schimb de mărfuri, această îndeletnicire le asigura tuturor traiul zilnic. La momentul actual, Hamburg este un oraș de primă clasă, unul dintre cele mai interesante și mai bogate de pe teritoriul Germaniei.

Armonia arhitecturală poate fi ușor observată în orice cartier al orașului
Armonia arhitecturală poate fi ușor observată în orice cartier al orașului / Foto: viwallpaper.com

Metropola este situată în partea de nord a Germaniei și se remarcă mai ales prin spiritul maritim care se simte în orice sector al orașului. Un număr mare de râuri și canale străbat ținutul în lung și-n lat, pescărușii zgomotoși îți reamintesc mereu că te afli lângă apă. Peste apele line au fost construite peste 2500 de poduri, mai multe decât în Amsterdam sau în Veneția.

Cele mai importante obiective turistice se regăsesc în centru
Cele mai importante obiective turistice se regăsesc în centru / Foto: paradiseintheworld.com

Centrul rămâne cel mai important sector din oraș, locul unde se regăsesc o mulțime de obiective turistice interesante, în frunte cu două biserici ce înfrumusețează orizontul. Este vorba despre Biserica Sfântul James și Biserica Sfântul Petri, două lăcașe de cult cu o istorie îndelungată, dar mai ales tumultoasă. Ambele construcții sunt dominate de turnuri înalte, de peste 100 de metri, ceea ce face ca edificiile să fie vizibile din mai multe puncta ale orașului.

Primăria orașului
Primăria orașului / Foto: www.skyscrapercity.com

O altă construcție care atrage atenția este clădirea unde își are sediul primăria, un edificiu impunător vechi de peste 100 de ani. Structura a fost ridicată într-o perioadă marcată de opulență și bogăție, astfel încât interiorul este structurat în 647 de camere înfrumusețate de obiecte decorative din aur sau mobilier din lemn masiv cu detalii sculptate manual. Curtea primăriei înobliează frumusețea construcției, spații verzi și fântâni arteziene alcătuiesc alei perfecte pentru plimbări. Fântâna Higyeia din curtea primăriei este o adevărată curiozitate pentru turiști, aceasta afișează o statuetă feminină din bronz, simbol al sănătății.

Canalele orașului sunt o încântare pentru turiști
Canalele orașului sunt o încântare pentru turiști / Foto: www.themebin.com

Nu poți spune că ai vizitat “Orașul râurilor” dacă nu ai optat pentru o plimbare îndelungată pe ape cu diverse ambarcațiuni menită să-ți ofere perspective noi asupra metropolei. Vei observa cu siguranță arhitectura armonioasă a orașului, aici nu se regăsesc zgârie-nori, mare parte dintre locuințe sunt albe cu acoperișuri arămii. În Hamburg, parcurile, grădinile și spațiile vezi ocupă 14% din suprafața orașului, în plus, aproximativ jumătate din zona metropolitan este învăluită în verdeață. Din acest motiv, acest ținut superb a fost încoronat cu titlul de “Cel mai verde oraș de pe teritoriul Europei”.

Portul orașului este de o importanță majoră
Portul orașului este de o importanță majoră / Foto: hdw.eweb4.com

Portul este o altă curiozitate a turiștilor, acesta ocupă 74 de kilometri pătrați, fiind al doilea cel mai mare din Europa și al treile în lume după cel din New York și Londra. Mii de ambarcațiuni ajung zilnic în port, zona fiind și locul unde se regăsesc sedii de rafinare a petrolului.

Priveliște din oraș, noaptea
Priveliște din oraș, noaptea / Foto: www.wallpaperup.com

Hamburg rămâne unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, o metropolă splendidă ce armonizează perfect istoria bogată, cu evoluția tehnologică și cultura unică!