În Franța, departe de agitația urbană se regăsește un loc desprins parcă din povești, o zonă liniștită ce poartă numele de Dordogne. Acest Colț de Rai este localizat între Valea Loarei și Munții Pirinei, fiind o destinație de vacanță potrivită pentru turiștii de toate vârstele, nici cei mai exigenți călători nu vor rămâne indiferenți în fața frumuseților naturale ce se dezvăluie în toată splendoarea lor. Drumurile și Râul Dordogne șerpuiesc printre peisaje luxuriante, peșteri și chei preistorice, intercalate cu orașe medievale absolut fermecătoare și sate cu un patrimoniu istoric de o bogăție rară.

Apele liniștite conferă zonei un farmec aparte
Apele liniștite conferă zonei un farmec aparte / Foto: www.tourisme-lot.com

Turiștii aleg această destinație de vacanță pentru a petrece cât mai mult timp în natură, pentru a se relaxa, dar și cu scopul de a practica o sumedenie de activități interesante. În această regiunea franceză nu ai cum să te plictisești, asta pentru că există domenii de activitate pentru fiecare turist în parte. Mulți dintre vizitatori profită din plin de apele liniștite ale râului, prezența sa conferă zonei cu totul și cu totul alte dimensiuni. Un mod fantastic de a admira regiunea este acela de a opta pentru canoe pe apele râului, de acolo se obțin noi și noi perspective asupra acestui orizont de basm.

Armonia din zonă este ca un magnet pentru turiști
Armonia din zonă este ca un magnet pentru turiști / Foto: www.hdwallpapers.in

Regiunea este potrivită pentru plimbări și drumeții îndelungate, relieful înalt este uneori o provocare pentru turiști pe care mulți dintre ei o trec cu brio. Efortul depus pentru a urca până în punctul cel mai înalt îți va fi răsplătit de imagini fabuloase, peisaje uimitoare pe care cu greu le vei putea uita. Există multe trasee potrivite pentru drumeții, toate sunt bine marcate așa încât vacanța ta să se încheie fără incidente.

Castelul Milandes
Castelul Milandes / Foto: www.fonds-ecrans.com

Vizitatorii din întreaga lume își îndreaptă atenția spre această regiune franceză pentru a se bucura de peșterile preistorice din Lascaux, locuri unice care din păcate au fost închise definitiv. Publicul larg nu se mai poate bucura de peșterile străvechi din cauza faptului că mediul subteran a suferit prejudicii majore ca urmare a sutelor de mii de turiști care au vizitat zona în ultimii ani. Guvernul francez a construit  Peșterile Lascaux II chiar în apropierea celor originale, tocmai pentru ca turiștii să poată admira măcar o copie a peșterii originale.

Rocamadour
Rocamadour / Foto: www.wallpaperup.com

Legendarele sate cu edificii construite din piatră sunt o experiență memorabilă pe care nu trebuie să o ratezi sub nici o formă. Rocamadour, Domme, Monpazier și La Roque Gageac au rămas poate cele mai pitorești sate de pe teritoriul Franței, locuri unde se produc și astăzi vinuri naturale de cea mai bună calitate. Există multe restaurante și locuri unde poți degusta diverse sortimente de vinuri, deci nu rata experiența!

Zona este intens vizitată mai ales în timpul sezonului cald
Zona este intens vizitată mai ales în timpul sezonului cald / Foto: www.discoverfrance.com

Franța este o țară splendidă, iar Dordogne este poate cea mai pitorească zonă din aceast stat minunat!