Angers, frumuseţi franceze la superlativ

Angers, frumuseţi franceze la superlativ

Angers, Franţa
Angers, Franţa / Foto: en.wikipedia.org

Angers este un frumos oraş francez, o metropolă complexă situată într-un cadru natural de vis, pe ambele maluri ale Râului Maine, afluent al Loarei. Oraşul oferă călătorului o experienţă unică, un amestec armonios între viaţa de noapte tipic franceză, bogăţia istorică şi oportuniutăţi excelente de cumpărături. Liniştea pe care o oferă oraşul, calmul si ospitalitatea locuitorilor, orizontul minunat, toate acestea fac din Angers o metropolă unică!

Podul care uneşte cele două maluri ale Râului Maine
Podul care uneşte cele două maluri ale Râului Maine / Foto: http://ro.wikipedia.org

150 000 de locuitori duc o viaţă liniştită în oraşul de pe malurile Râului Maine, într-un cadru medieval care păstrează încă amprentele istoriei. Istoricii şi călătorii interesaţi să descopere trecutul medieval al Franţei se vor bucura de oportunităţile pe care metropola le are de oferit.

17 turnuri impunătoare constituie fortăreaţă medievală
17 turnuri impunătoare constituie fortăreaţă medievală / Foto: www.trekearth.com

Fortăreaţa de apărare a oraşului este unul dintre cele mai importante obiective turistice, o structură masivă cu forma unui castel impunător. Cetatea este constituită dintr-un total de 17 turnuri, fiind în ansamblul său, una dintre cele mai mari opere de artă ce aparţin Evului Mediu. Castelul a fost descoperit în secolul al IX-lea, iar începutul secolului al XIII-lea este momentul în care edificiul este extins la dimensiunile de astăzi. Structura este deschisă vizitelor publice, iar turiştii explorează şi aleile labirintice care înfrumuseţează grădinile din jurul castelului.

Casa Adam, o clădire emblematică
Casa Adam, o clădire emblematică / Foto: www.panoramio.com

Multe muzee cu exponate interesante, vechi de secole, spun o poveste despre oraş, ele sunt locuri de unde turiştii au şansa de a se informa şi mai mult cu privire la istoria constituită din biruinţă, dar şi evenimente sângeroase. Muzeul de Arte Fine, Muzeul Prinţului sau Galeria de Artă sunt câteva dintre aceste locuri deosebite.

Spaţiile verzi sunt o încântare pentru turişti
Spaţiile verzi sunt o încântare pentru turişti / Foto: commons.wikimedia.org

Cea mai bună manieră de a explora frumuseţile oraşului este o plimbare îndelungată pe străzile încă pietruite, modul prin care poţi simţi din plin aerul medieval ce învăluie întreaga regiune. Zona este intens vizitată mai ales în timpul sezonului cald, atunci când turişti din toată lumea vin să se bucure de câteva zile relaxante, dar în acelaşi timp pline de farmec. Vara, se deschid o mulţime de terase, poziţionate strategic pentru ca tu să te poţi bucura în continuare de acest orizont unic. Specialităţile pe bază de ciocolata, îngheţata, cockteilurile din fructe sunt la mare căutare în această perioadă în care mercurul din termometre urcă destul de mult.

Toate edificiile din oraş păstrează liniile arhitecturii medievale
Toate edificiile din oraş păstrează liniile arhitecturii medievale / Foto: www.gopixpic.com

Viaţa de noapte din Angers este foarte activă, în ciuda conotaţiilor medievale care descriu cel mai bine oraşul. Oraşul de pe malurile Râului Maine este plin de studenţi petrecăreţi ce umplu cluburile franceze cu energia lor debordantă. Petrecerile se încheie de obicei dimineaţa în zori, atunci când începe o nouă zi plină de evenimente plăcute.

Angers, un oraş surprinzător!
Angers, un oraş surprinzător! / Foto: cosettebruhns.wordpress.com

Angers este cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase oraşe franceze, străzile medievale crează un cadru neuitat!