Top 3 cele mai scumpe monumente din Europa

Top 3 cele mai scumpe monumente din Europa

Turnul Eiffel, Paris
Turnul Eiffel, Paris / Foto: travelconditions.biz

Europa este o sursă inepuizabilă de obiective turistice interesante, monumente de mare valoare admirate an de an de milioane de turişti din toate colţurile lumii. Fiecare monument istoric este unic, însă costul total al acestor lucrări fabuloase a fost dintotdeauna o curiozitate pentru vizitatori. Imaginea de ansamblu, calităţile estetice, notorietatea şi publicitatea au contribuit la crearea renumelui acestor capodopere arhitecturale. Iată care sunt trei dintre cele mai scumpe monumente istorice care au revoluţionat lumea:

Sagrada Familia
Sagrada Familia / Foto: wallwidehd.com
3 Catedrala Sagrada Familia, simbolul Barcelonei

Este probabil cel mai special lăcaș de cult de pe fața Pământului, o combinație surprinzătoare de elemente ale stilului neo-gotic și talentul infinit al unuia dintre cei mai mari arhitecți ai lumii, Antonio Gaudi. Catedrala este extrem de apreciată în întreaga lume, unul dintre motive rămâne arhitectura sa inedită, plină de detalii ce merită îndelung admirate.

Sagrada Familia, detalii arhitecturale
Sagrada Familia, detalii arhitecturale / Foto: www.barcelona-sights.net

Construcția este încă neterminată, deși inaugurarea edificiului a avut loc în anul 1882. Complexitatea arhitecturii necesită și un timp îndelungat de execuție, așa încât Catedrala Sagrada Familia nu va fi terminată până la finalul anului 2026. Se pare că valoarea lucrării este estimată la 71 miliarde de lire sterline.

Colosseum
Colosseum / Foto: beauty-places.com
2 Colosseum, amfiteatrul gladiatorilor

Colosseumul rămâne unul dintre cele mai frumoase monumente istorice de pe Pământ, cea mai importantă mostră de arhitectură romană pe care omenirea o poate admira și astăzi. Amfiteatrul roman unde se puratau sângeroasele lupte ale gladiatorilor a fost finalizat în anul 80 după Hristos, fiind cea mai impresionantă ruină a Imperiului Roman. Multe evenimente nefericite au constribuit la degradarea monumentului, important este că astăzi peste 4 milioane de turiști din întreaga lume au șansa de a călca pe urmele romanilor și de a vedea locul unde se desfășurau cele mai importante evenimente din oraș. Poziționat chiar în centrul Romei, Colosseumul este structura care nu poate să treacă neobservată, mai ales că autoritățile au investit mult și în iluminatul nocturn.

Colosseum, unul dintre cele mai frumoase monumente ale lumii
Colosseum, unul dintre cele mai frumoase monumente ale lumii / Foto: 1ms.net

Construit sub  domnia Împăratului Vespasian, Colosseumul rămâne una dintre cele mai imporante construcții antice, existentă și astăzi datorită renovărilor efectuate după evenimentele ce erau la un pas să devasteze fabuloasa structură. Întregul ansamblu este evaluat de către specialiști la un cost total de 72 miliarde de lire sterline.

Turnul Eiffel, structura ce întregește peisajul parizian
Turnul Eiffel, structura ce întregește peisajul parizian / Foto: www.lashwallpapers.com
1 Turnul Eiffel, emblema romantismului parizian

Catalogat de unii drept o hidoșenie din oțel, Turnul Eiffel rămâne structura care atrage anual aproximativ 7,1 milioane de vizitatori, uimiți de aspectul său interesant și de farmecul pe care îl conferă întregii zone. Anul 1889 este momentul în care este construită structura ce va revoluționa lumea, edificiul care se ridică la 324 de metri deasupra orașului, în lipsa căruia Parisul nu ar mai fi același. Peste 300 de muncitori și-au adus contribuția la realizarea construcției, unind peste 18 000  de piese din oțel. La început, Turnul Eiffel a fost considerat o construcție inestetică, dar este astăzi un simbol al orașului și una dintre cele mai frapante piese de arhitectură din lume. Valoarea estimată a întregului proiect se ridică la fabuloasa sumă de 344 miliarde de lire sterline!