Levi, cea mai mare staţiune de iarnă din Ţinutul lui Moş Crăciun

Levi, cea mai mare staţiune de iarnă din Ţinutul lui Moş Crăciun

Levi, Finlanda
Levi, Finlanda / Foto: www.aroundtheworld.org

Despre Laponia se spune că ar fi Ţinutul lui Moş Crăciun, un loc care atrage anual tot mai mulţi turişti încântaţi şi de această idee, dar şi de locurile mirifice de care se pot bucura. Staţiunea Levi este situată în Laponia finlandeză, fiind cel mai mare ski resort din Finlanda, o destinaţie de vacanţă de vis, mai ales pentru iubitorii zăpezii. Frumoasa staţiune este locul perfect pentru fiecare turist în parte, dar ţineţi cont că cel mai mare ski resort de pe teritoriul Finlandei a fost declarat patru ani consecutiv cea mai bună staţiune de ski pentru familii.

Pârtie de ski din Levi
Pârtie de ski din Levi / Foto: en.wikipedia.org

Levi excelează la capitolul pârtii de ski, există un total de 43 dintre care 17 beneficiază şi de iluminat nocturn, tocmai pentru ca turiştii să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru sporturile de iarnă. Pârtiile sunt bine marcate în funcţie de gradul de dificultate, unele sunt destinate avansaţilor, altele începătorilor şi există chiar şi o pârtie specială destinată celor mici. În zonă se pot practica sporturile de iarnă din luna mai şi până în octombrie.

Traseele de munte duc spre locuri deosebite!
Traseele de munte duc spre locuri deosebite! / Foto: www.maagalimtours.com

Totuşi, staţiunea de iarnă din Ţinutul lui Moş Crăciun nu este consituită doar din pârtii de ski, există multe alte activităţi pe care turiştii din toată lumea le practică cu plăcere.

Plimbările cu telescaunul oferă o privelişte de ansamblu a zonei
Plimbările cu telescaunul oferă o privelişte de ansamblu a zonei / Foto: yle.fi

Există multe trasee de munte, se ştie deja că drumeţiile montane sunt o oportunitate pentru vizitatorii care vor să cunoască îndeaproape locul pe care l-au ales ca şi destinaţie de vacanţă. O altă formă prin care poţi admira staţiunea în toată splendoarea sa este un tur complet cu telecabina sau telescaunul, deseori se formează cozi uriaşe de turişti dornici de o mică excursie deasupra regiunii.

Luminile Nordului, un fenomen unic!
Luminile Nordului, un fenomen unic! / Foto: blog.studenti.it

Staţiunea Levi este loclizată la nord de Cercul Polar, o încântare pentru turişti sunt Luminile Nordului, iar zona oferă şanse excelente pentru a admira coloritul fantastic al acestora. La doar 8 kilometri de centrul staţiunii se regăseşte un minunat hotel de gheaţă şi o galerie de gheaţă, locuri deosebite, create de oameni plini de imaginaţie şi talent. Dacă vrei să duci experienţa până la capăt, poţi opta pentru o noapte de cazare în hotelul de gheaţă, un loc inedit şi o seară pe care probabil nu o vei uita niciodată. Continuarea acestei experienţe unice nu poate duce decât spre restaurantul de gheaţă, locul unde cele mai delcioase preparate se servesc chiar în veselă de gheaţă.

Peisajele deosebite sunt un alt motiv pentru care turiştii se află în zonă
Peisajele deosebite sunt un alt motiv pentru care turiştii se află în zonă / Foto: www.gopixpic.com

Staţiunea este deosebită şi în timpul sezonului cald, dar ce-i drept mult mai liniştită. Priveliştea este cu totul şi cu totul diferită şi dacă vrei să admiri Levi în toată splendoarea sa, ar trebui să vizitezi zona în timpul iernii. Cea mai mare staţiune din Ţinutul lui Moş Crăciun este şi una dintre cele mai frumoase din lume!

Levi, noaptea
Levi, noaptea / Foto: www.levinalppitalot.fi