Top 5 cele mai renumite statui din lume

Top 5 cele mai renumite statui din lume

Statuia lui Hristos, Rio de Janeiro
Statuia lui Hristos, Rio de Janeiro / Foto: hdw.eweb4.com

Lumea întreagă este alcătuită din statui, sculpturi şi monumente care au scris istorie, al căror renume a făcut înconjurul Pământului şi care au devenit deja embleme ale locurilor în care sunt poziţionate. Fiecare monument istoric este unic şi are o valoare incontestabilă, dar sunt câteva opere de artă ce crează uimire în rândul milioanelor de turişti care le vizitează anual. Iată care sunt cele mai celebre monumente de pe Glob:

Marele Sfinx din Giza
Marele Sfinx din Giza / Foto: paradiseintheworld.com
5 Marele Sfinx din Giza

Este o legendă în sine, un monument fantastic despre care se spune că ar fi fost ridicat cu 5000 de ani în urmă. Aceasta este una dintre cele mai vechi statui din întreaga lume, iar motivele şi procesele prin care a fost ridicată minunata construcţie sunt o necunoscută chiar şi astăzi. Enorma structură înfăţişează o creatură mitică cu corp de leu şi cap de femeie, despre care circulă poveşti îngrozitoare. Se spune că, aceasta devora într-o clipită trecătorii care nu răspundeau corect la ghicitorile sale, o poveste susţinută chiar şi astăzi de locuitorii zonei. Misterioasa structură se regăseşte pe teritoriul Egipitului şi este una dintre cele mai renumite construcţii de pe Pământ.

Marele Buddha din Leshan
Marele Buddha din Leshan / Foto: flyerizer.com
4 Statuia lui Buddha din Leshan

Pe Pământ există o mulţime de statui care îl întruchipează pe Buddha, acest fapt nu face decât să arate credinţa nemărginită pe care oamenii o au în zeul lor suprem. Totuşi, una dintre ele reuşeşte să impresioneze cel mai mult, Marele Buddha din Leshan, China, cea mai mare statuie din piatră care îl întruchipează pe Buddha. Edificarea acesteia a durat aproape un secol, magnifica structură a fost finalizată în anul 713.

Chemarea Patriei
Chemarea Patriei / Foto: www.reddit.com
3 Chemarea Patriei

Este un monument de anvengură de pe teritoriul Rusiei, o statuie impozantă cu înălţimea de 82 de metri, ridicată în memoria luptei sângeroase de la Stalingrad. Monumentul se ridică maiestuos în vecinătatea oraşului Volograd, Mama Rusia emană o dinamică aparte, cu sabia în mână şi hainele fluturând, pare să-şi îndemne soldaţii la luptă. Chemarea Patriei este cu siguranţă unul dintre acele monumente ce merită văzute măcar o dată în viaţă.

Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro, edificiul care întregeşte orizontul
Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro, edificiul care întregeşte orizontul / Foto: myfashiontrendz.com
2 Cristo Redentor, Rio de Janeiro

Este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Rio de Janeiro, monument ridicat cu ocazia comemorării a 100 de ani de la proclamarea independenţiei braziliene. Edificiul oferă privelişti impresionante asupra oraşului, construcţia nu face decât să întregească peisajul considerat a fi unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Cristo Redentor este o capodoperă arhitecturală uimitoare.

Statuia Libertăţii
Statuia Libertăţii / Foto: travelhdwallpapers.com
1 Statuia Libertăţii

Este edificiul care nu mai are nevoie de nici o prezentare, simbol al independenţei americane  ce îşi întâmpină călătorii încă de la intrarea în Portul New York. Statuia Libertăţii, ridicată în stil neoclasic depăşeşte orice imaginaţie, fiind considerată a fi “un far al speranţei” pentru milioanele de emigranţi pregătiţi să exploreze tărâmul American.

Care este, în opinia ta, cea mai renumită statuie din lume?