Lacul McArthur este situat la aproximativ 40 de kilometri de Orașul Timmins, în Ontario de Nord, fiind un loc liniștit unde turiștii adoră să se relaxeze mai ales în weekendurile călduroase. Principalul punct de atracție sunt cele 13 insulițe ce crează un cadru natural de vis. Partea de vest a Lacului McArthur este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic, fiind locul unde s-au construit nenumărate tabere de vacanță și vile ce asigură vizitatorilor tot confortul pe care îl doresc.

Peisajele de vis crează acea liniște de care vizitatorii au nevoie
Peisajele de vis crează acea liniște de care vizitatorii au nevoie / Foto: http://wallpaperlist.com

Climatul în zonă este de regulă rece, de obicei, în fiecare an, începând cu luna octombrie temperaturile scad dramatic. Zăpada abundentă și gheața groasă devin un pericol, iar evenimentele nefericite trebuie să fie evitate pe cât posibil. Accesul pe lac este permis imediat după topirea gheții și de atunci se da startul distracțiilor. Printre sporturile populare se numără pescuitul, iar amatorii vin pe la lac înainte de răsăritul soarelui, atunci când apele sunt liniștite. Cea mai populară specie de pește este știuca, dar există o sumedenie de alte specii care crează mândrie în rândul pescarilor.

Zăpada de pe crestele munților conferă apelor un luciu aparte
Zăpada de pe crestele munților conferă apelor un luciu aparte / Foto: http://www.trekearth.com

Totuși, chiar și cei care nu iubesc pescuitul se pot relaxa foarte bine pe Lacul McArthur. La mare căutare sunt plimbările pe apele lacului cu diverse ambacțiuni, momente care oferă o altă priveliște asupra zonei. Lacul este înconjurat de vegetație bogată alcătuită din cedri, plopi, precum și brazi și diverse tipuri de pini. Cadrul natural este de vis și de multe ori imagini cu Lacul McArthur au fost utilizate în promovarea turismului zonei. Lacul ocupă o suprafață totală de aproximativ 1,5 kilometri pătrați, dar chiar și așa zona este suficientă pentru un tur complet cu barca. Specialiștii spun că adâncimea totală a lacului nu depășește 35 metri, dar apele reci nu sunt o oportunitate pentru pasionații de înot.

Plimbările pe lac sunt foarte apreciate în rândul turiștilor
Plimbările pe lac sunt foarte apreciate în rândul turiștilor / Foto: http://anothersideofthislife.blogspot.com

Lacul McArthur a fost regăsit între munți în secolul al XX-lea și a fost denumit după cel care l-a descoperit. De atunci și până astăzi zona a devenit renumită în rândul iubitorilor de natură, iar la momentul actual câteva zeci de mii de turiști vizitează zona anual. Cea mai renumită dintre insulițe rămâne Blueberry, denumită sugestiv după delicioasele fructe care cresc aici din belșug. Mica insulă este plină de afini bogați în fructele pe care turiștii le savurează cu plăcere. Și celalte insule sunt la fel de frumoase și foarte apreciate de către vizitatori.

Apele lacului sunt atât de transparente încât se observă cu ușurință elementele de pe fundul apelor
Apele lacului sunt atât de transparente încât se observă cu ușurință elementele de pe fundul apelor / Foto: http://fineartamerica.com

Lacul McArthur este locul perfect și pentru iubitorii de animale, pentru cei care vor să vadă specii rare în mediul lor natural. Printre acestea se numără chikadees dar și multe specii de iepuri. Lacul McArthur și împrejurimile alcătuiesc o destinație de vacanță ideală, iar zona devine de la an la an tot mai populară între turiști.