Palatul Versailles, simbol al Franței

Palatul Versailles, simbol al Franței

Palatul Versailles, Paris
Palatul Versailles, Paris / Foto: http://www.travelonline.com

Palatul Versailles este un edificiu arhicunoscut, o construcție splendidă localizată în cartierul omonim, Paris, în Franța. Clădirea este unul dintre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu neaparat prin prisma modului în care arată construcția, ci mai mult datorită evenimentelor importante ce au avut loc aici. Palatul Versailles a fost reședința regilor Franței și și-a păstrat acest statut important până astăzi când a devenit unul dintre cele mai mari muzee de istorie din Franța.

Palatul Versailles, vedere aeriană
Palatul Versailles, vedere aeriană / Foto: http://upload.wikimedia.org

Versailles a fost la început un mic sătuc francez, dar lucrurile au evoluat foarte mult din momentul în care a fost construit palatul cu același nume. La momentul actual, Versailles este o bogată suburbie a Parisului, aflat la aproximativ 20 de kilometri sud-vest de capitala franceză. Palatul Versailles este una dintre cele mai impunătoare clădiri ale lumii, o construcție structurată pe mai multe etaje, care includ o sumedenie de camere și saloane spațioase. Fiecare membru al familiei regale avea spațiul personal alcătuit din apartamente sau câteva camere luminoase, locuri unde se bucurau de tot confortul de care aveau nevoie.

Sala Oglinzilor
Sala Oglinzilor / Foto: http://www.rialnodesigns.com

Cea mai celebră secțiune din Palatul Versailles rămâne Sala Oglinzilor, locul unde s-au celebrat numeroase evenimente franceze de importanță națională. Camera a fost construită în anul 1690, iar aici s-a semnat Tratatul de la Versailles ce a dus la încheierea oficială a Primului Război Mondial.

Camerele sunt decorate cu fel de fel de obiecte prețioase
Camerele sunt decorate cu fel de fel de obiecte prețioase / Foto: http://www.wallpaper4k.com

Unul dintre cele mai mari secrete de la Palatul Versailles rămâne costul total al lucrărilor, care a fost inițial o chestiune privată. Se pare că mare parte din costul edificiului a fost suportat chiar de rege, dar, în timp au început să iasă la iveală fel de fel de secrete legate de Palatul Versailles. Regele și-a dorit ca edificiul să fie un simbol al Franței și a ales ca toate materialele de construcție să provină de pe teritoriul francez. Toate materialele care au intrat la construcția și decorarea Palatului Versailles au fost fabricate în Franța, inclusiv oglinzile folisite în înfrumusețarea Sălii Oglinzilor.

Grădinile de la Versailles sunt o splendoare!
Grădinile de la Versailles sunt o splendoare! / Foto: http://www.gobytrain.com.tw

Frumusețea Palatului Versailles este încununată de grădinile care îl înconjoară, de multitudinea de plante multicolore care formează un cadru superb. Fel de fel de statui care sunt un simbol al Franței se regăsesc în jurul edificiului, pe cele 800 de hectare care înconjoară Palatul Versailles. În 1979, frumoasele grădini împreună cu palatul au fost incluse pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO.

Frumusețea Palatului Versailles este subliniată de statuile interesante care înconjoară edificiul
Frumusețea Palatului Versailles este subliniată de statuile interesante care înconjoară edificiul / Foto: http://www.wallpaperfx.com

De-a lungul timpului, Palatul de la Versailles a suportat mai multe renovări capitale, dar de fiecare dată aceste lucrări au fost executate cu grijă, tocmai pentru a păstra aspectul inițial al clădirii. Cei mai buni arhitecți francezi s-au ocupat de Palatul Versailles, iar intervențiile lor au fost tot timpul un succes.

Palatul Versailles, curtea interioară
Palatul Versailles, curtea interioară / Foto: http://www.jeanclaudelafarge.fr

Așadar, Palatul Versailles este un simbol al Franței, unul dintre cele mai importante edificii istorice ale lumii. Anual, milioane de turiști se bucură de frumusețea Palatului Versailles.