Torres del Paine este un parc național cu adevărat uimitor, localizat în sudul Patagoniei chiliene. Este alcătuit din lacuri și râuri, lanțuri montane, ghețari care impresionează vizitatorii de pretutindeni. Parcul Național Torres del Paine face parte din Sistemul Național de zone împădurite protejate de Chile, ocupând o suprafață totală de peste 242 000 de hectare. Este unul dintre cele mai mari și mai vizitate parcuri din Chile, peste 150 000 de călători ajung an de an în Torres del Paine, dintre care peste 60% sunt turiști străini, care provin din toate colțurile lumii.

Lacul Pehoe din Torres del Paine
Lacul Pehoe din Torres del Paine / Foto: http://gallery.svetulcho.org

Parcul Național Torres del Paine oferă multiple posibilități de petrecere a timpului liber, el fiind de fapt un ansamblu impresionant de forme de relief dintre cele mai diverse. Astfel, aici își vor găsi locul atât iubitorii muntelui, cât și cei care preferă mai degrabă să se relaxeze pe malurile unui lac cu ape cristaline. Oricine se va simți minunat în Torres del Paine, vizita în regiune fiind o experiență inedită. În parc vin și foarte mulți pasionați de fotografie, Torres del Paine fiind considerat a fi cel mai fotogenice locuri de pe Terra.

Aceste peisaje mirifice atrag anual sute de mii de turiști
Aceste peisaje mirifice atrag anual sute de mii de turiști / Foto: http://www.travelhouseuk.co.uk

Rețeaua hidrografică a Parcului Național Torres del Paine este una foarte bogată, fiind alcătuită dintr-un număr impresionant de râuri, pârâuri, curi, iazuri, dar și cascade care înfrumusețează zona cu zgomotul pe care îl produc. Torres del Paine este o regiune renumită între pescari, fiind locul unde pot avea în undițele lor specii rare de pești. Totuși, pescuitul în exces este interzis, tocmai din dorința de a proteja cât mai mult mediul natural.

Ghețarii sunt un real spectacol
Ghețarii sunt un real spectacol / Foto: http://www.210countries.com

Pentru majoritatea turiștilor cei mai interesanți par a fi ghețarii. Partea de vest a parcului este alcătuită aproape în totalitate din aceste structuri interesante, iar turiștii care ajung în zonă le admiră necontenit. Cel mai mare ghețar este Glacier Grey, acesta având forma care se aseamănă cu o peninsulă. Oamenii de știință au cercetat îndeaproape Parcul Național Torres del Paine, reușind să ne ofere o imagine mai clară a Erei Glaciare.

Diverse specii de animale duc o existență liniștită în acest cadru de vis
Diverse specii de animale duc o existență liniștită în acest cadru de vis / Foto: http://www.fonditos.com

Flora și fauna din Torres del Paine este la fel de bogată ca și diversitatea formelor de relief. Numeroase specii de plante și animale însuflețesc parcul, iar turiștii petrec ore întregi în zonele mai liniștite pentru a fi siguri că nu pierd nimic din spectacolul naturii. Guanaco sunt cele mai comune mamifere din parc, în timp ce temutele puma și speciile rare de păsări sunt mai greu de văzut.

Diversitatea formelor de relief este surprinzătoare
Diversitatea formelor de relief este surprinzătoare / Foto: http://en.wikipedia.org

De-a lungul timpului, Parcul Național Torres del Paine a trecut și prin evenimente mai puțin fericite. În repetate rânduri, incendiile au mistuit kilometri întregi din parc, cel mai recent incident de acest gen s-a petrecut în 2006 când un turist a aprins intenționat focul care a distrus într-o clipă peste 150 de metri pătrați din parc. Totuși, zona este de o frumusețe aparte, Torres del Paine fiind unul dintre cele mai importante monumente create de natură.