Orașul Sintra este o bijuterie a Portugaliei aflată între munți și mare, ce așteaptă să fie vizitată de toți cei care doresc să îi descopere patrimoniul istoric maiestuos, bogăția naturii și nu în ultimul rând cultura cosmopolită și gastronomia opulentă.

Orașul Sintra – o destinație perfectă pentru o vacanță relaxantă

Pentru început află că orașul Sintra face parte, alături de alte 8 orașe printre care și Lisabona, din subdiviziunea Grande Lisboa. Întrucât orașul este bogat în arhitecturi romantice din secolul XIX, acesta a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Orașul Sintra - este bogat în arhitecturi romantice din secolul XIX
Orașul Sintra – este bogat în arhitecturi romantice din secolul XIX

Orașul Sintra te va întâmpina cu o atmosferă răcoroasă și relaxantă creată de munți ce se bucură de o vegetație luxuriantă. Asemeni stațiunii Sinaia din România. Clădirile orașului sunt în majoritate așezate pe dealuri înalte și vă vor oferi priveliști panoramice ale regiunii dintre cele mai splendide văzute vreodată.

Dealurile înalte și vedetația bogată a orașului Sintra
Dealurile înalte și vedetația bogată a orașului Sintra

Pe lista atracțiilor turistice din orașul Sintra se numără o serie de palate deosebite precum Castelul Maur, Palatul Pena, Palatul Național Sintra, Palatul Monserrate, Palatul Seteais, Palatul și Capela Quinta da Regajeira.  Pe lângă acestea, vei mai fi fascinat de frumusețea Mănăstirii Capucinilor, de Parcul Natural Sintra-Cascais, Serra de Sintra, Muzeul de artă modernă și lista continuă.

Lac din Parcul Pena, Sintra, Portugalia
Lac din Parcul Pena, Sintra, Portugalia

Iubitorii de mare și soare, vor găsi că aceasta este destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă și asta deoarece coastele Atlanticului cu stâncile sale minunate, apele limpezi și plajele întinse transformă acest loc într-un mic Paradis. Dintre cele mai renumite plaje poți încerca plaja Grande, plaja Magoito, plaja Macas sau plaja Adraga. Zona este ideală și pentru iubitorii sporturilor acvatice întrucât este bogată în vietăți marine cum ar fi diverse moluște, caracatițe ți crustacee de tot felul.

Plaja Grande din orașul Sintra
Plaja Grande din orașul Sintra

Palatele minunate ale orașului Sintra

Palacio Nacional de Sintra ( Palatul Național Sintra). Acest palat are ceva aparte și vei simți și tu asta imediat ce te vei apropia de măreața construcție. Numit și Palatul Regal sau Paco Real, a fost construit de Dom Joao, care alături de soția sa Filippa de Lancester au locuit pentru prima oară în spectaculoasa clădire.

Palacio Nacional de Sintra sau Palatul Regal din orașul sintra
Palacio Nacional de Sintra sau Palatul Regal din orașul sintra

 La exterior vei observa accente gotice și manueline cu influențe maure ce dau palatului un aspect fenomenal. De reținut este faptul că acesta este cel mai bine conservat palat regal din Portugalia și a fost locuit aproape în mod continuu din secolul XV până în secolul XIX. În prezent palatul este muzeu, și te vei putea bucura să- i descoperi povestea în fiecare încăpere.

Încăpere din Palacio Nacional de Sintra, actual muzeu
Încăpere din Palacio Nacional de Sintra, actual muzeu

Păstrând tematica regală, ne îndreptăm atenția asupra complexului Quinta da Regaleira care constă în Palatului Regaleira, o capelă și un parc luxuriant cu multe lacuri, grote, fântâni și alte structuri superbe. Este o capodoperă arhitecturală a orașului Sintra ce îmbină influențe gotice cu manueline și renascentiste, proiectată de cei mai iscusiți arhitecți ai vremii.

Vedere panoramică asupra Quinta da Regaleira
Vedere panoramică asupra Quinta da Regaleira

Palatul Regaleira, un palat impozant cu cinci etaje, te va impresiona începând cu fațada decorată cu turnuri gotice, capitolii și un turn octogonal până la holurile interioare și camerele cu terase.

Palatul Regaleira, un palat impozant
Palatul Regaleira, un palat impozant

În fața palatului, vei remarca Capela Regaleira, decorată abundent cu fresce, vitralii și stucaturi. Deși este o construcție micuță, capela are mai multe nivele, spre deliciul turiștilor, care astfel au mai multe de descoperit.

Capela Regaleria, o construcție micuță și deosebită
Capela Regaleria, o construcție micuță și deosebită

Plimbarea prin Parcul Regaleira este relaxare pură. Imensul parc este înțesat cu structuri arhitecturale simbolice și cu tuneluri ce fac legătura între grote, capelă, Lacul Cascada și Grota Leilor de sub Turnul Regaleira.

Vegetația și aleile parcului Regaleira
Vegetația și aleile parcului Regaleira

Explorând mai departe orașul Sintra, vei ajunge la una dintre Cele Șapte minuni al Portugaliei și anume Palacio Nacional da Pena. Nu e de mirare că acest palat face parte din patrimoniul mondial UNESCO căci este de o frumusețe și grandoare rar întâlnită. Acesta este exemplul suprem de romanticism european.

Palácio Nacional da Pena - una dintre cele Șapte minuni al Portugaliei
Palácio Nacional da Pena – una dintre cele Șapte minuni al Portugaliei

Palatul este structurat în patru secțiuni după cum bine vei observa la fața locului. Prima secțiune este reprezentată de Fundația și Zidurile înconjurătoare cu cele două porți, urmată de secțiunea reprezentată de Capela veche și turnul cu ceas. Ultimele două secțiuni sunt Curtea cu arcade din fața Capelei și Zona palatului și bastioanele cilindrice.

Vedere de sus asupra Palácio Nacional da Pena
Vedere de sus asupra Palácio Nacional da Pena

Palatul Pena este amplasat în interiorul Parcului Pena care îl împrejmuiește cu specii de copaci care provin din America de Nord, China, Japonia, Australia sau Noua Zeelandă. Îți tot vine să te plimbi prin astfel de locuri!

Specie de arbore din Parcul Pena
Specie de arbore din Parcul Pena

Un alt edificiu care face parte din patrimoniul mondial UNESCO este Castelul Maurilor. Pe lângă frumusețea sa, palatul atrage și prin panorama unică asupra orașului Sintra. Este indicat să urci dealul cu autobuzul, pentru a nu pierde prea mult timp urcând și a te bucura pe deplin de splendoarea Castelului Maurilor.

Castelul Maurilor - un monument parte a patrimoniului mondial UNESCO
Castelul Maurilor – un monument parte a patrimoniului mondial UNESCO

Descoperă mai mult din frumusețea orașului Sintra

În Muzeul de Artă Modernă vei găsi o colecție impresionantă ce include portrete de Judy Garland și Andy Warhol, precum și lucrări ale lui Jackson Pollock și Roy Lichtenstein. Deși clădirea are trei nivele, colecția este rotită o dată la două luni datorită mărimii sale colosale.

Muzeul de Artă Modernă din orașul Sintra, Portugalia
Muzeul de Artă Modernă din orașul Sintra, Portugalia

Muzeul Jucăriilor este o atracție turistică atât pentru copii cât și pentru cei mari, întrucât este extremd e relaxant și interesant să pătrunzi în universul copilăriei printre mii de exponate. Muzeul Jucăriilor se bucură de peste 20.000 de exponate, colecție realizată de Joao Arbues Moreira în 50 de ani.

Fațada extrem de interesantă a Muzeului Jucăriilor din orașul Sintra
Fațada extrem de interesantă a Muzeului Jucăriilor din orașul Sintra

Poftă de ceva bun

Bucătăria portugheză este variată și foarte bogată în delicii culinare care îți vor lăsa gura apă.  Printre felurile de mâncare pe care le vei găsi în Sintra, încearcă Leitao de Negrais (purcel de lapte), preparate din pește alb și o caracatiță delicioasă sau midii gustoase. Dacă dorești un vin pe care să îl combini cu preparatele comandate, află că cel mai celebru vin este cel de la Porto, Douro și Alentejo.

Leitao de Negrais (purceluș de lapte) , un fel de mâncare tradițional portughez
Leitao de Negrais (purceluș de lapte) , un fel de mâncare tradițional portughez

În ceea ce privește dulciurile, nu rata tradiționalele queijadas de Sintra (prăjiturele cu brânză și cocos), celebrele tarte cu gem pasteis de Belem precum și produsele de patiserie din cafenele, căci sunt delicioase.

Tradiționalele queijadas de Sintra - prăjiturele cu brânză și cocos
Tradiționalele queijadas de Sintra – prăjiturele cu brânză și cocos

Aceasta a fost călătoria virtuală în orașul Sintra din Portugalia, rezervă-ți din timp biletele pentru următoarea ta vacanță!