Parcul Maria Luisa este o zonă publică ce se întinde de-a lungul Râului Guadalquivir din Sevilia, Spania. Este principala zonă verde din Sevilia, fiind un loc îndrăgit de locuitori şi nu numai. Ideea de a crea un parc spectaculos în Sevilia a pornit de la gândul că locuitorii trebuie să aibă un spaţiu plăcut de linişte şi relaxare. Proiectul rezultat s-a dovedit a fi o capodoperă apreciată de către turiştii din întreaga lume.

Alee cu portocali din Parcul Maria Luisa
Alee cu portocali din Parcul Maria Luisa / Foto: arrovilla.blogspot.com

Parcul Maria Luisa este constituit dintr-o suprafaţă impresionantă pe teritoriul căreia s-au construit fântâni, pavilioane, pereţi, iazuri, bănci. Terenul de 34 de hectare este cultivat cu plante luxuriante ca palmieri, portocali, pini mediteraneeni, o sumedenie de specii de flori colorate. Viţa de vie îmbracă frumos băncile şi crează un spaţiu răcoros, umbors şi romantic. Este o plăcere să stai în Parcul Maria Luisa, mai ales în verile toride când mercurul din termometre ajunge la temperaturi ridicate.

Plimbările cu cai sunt cele mai populare activităţi din parc
Plimbările cu cai sunt cele mai populare activităţi din parc / Foto: burgsinireland.blogspot.com

Parcul Maria Luisa a fost comparat adesea cu o grădină botanică, fapt datorat speciilor de plante indigene sau exotice care se regăsesc în parc. Toate plantaţiile sunt însoţite de panouri informative pentru ca vizitatorii să afle mai multe aspecte legate de fiecare element în parte. O varietate de specii de păsări înfrumuseţează Parcul Maria Luisa şi îi conferă un aer jucăuş. Păunii şi păsările cântătoare, lebedele şi raţele sălbatice sunt câteva dintre păsările care impresionează cu penajul lor multicolor. Locuitoii şi turiştii deopotrivă hrănesc păsările cu pâine sau cereale, iar ele au devenit foarte prietenoase apropiindu-se foarte mult de vizitatori.

Numeroase structuri înfrumuseţează Parcul Maria Luisa
Numeroase structuri înfrumuseţează Parcul Maria Luisa / Foto: commons.wikimedia.org

Parcul Maria Luisa şi-a creat un renume pe întreg globul pămntesc şi datorită numeroaselor monumente de pe teritoriul său. Fântâna Leilor este unul dintre cele mai frumoase elemente din parc. Patru lei fioroşi, din piatră, au o postură mândră şi au rolul de a apăra interesantul monument. Deseori Fântâna Leilor a fost vandalizată, cei patru lei fiind înlocuiţi de nenumărate ori.

Statuile din parc conferă zonei un aer aparte
Statuile din parc conferă zonei un aer aparte / Foto: en.wikipedia.org

Numeroase statui şi structuri din piatră împodobesc Parcul Maria Luisa. Una dintre ele este chiar statuia Prinţesei Maria Fernanda, un  element din bronz care înfăţişează o figură cumva abătută, căzută în visare. Locuitorii spun că Parcul Maria Luisa este o dedicaţie pentru această prinţesă, dar informaţia rămâne la stadiul de legendă, neexistând dovezi care să susţină aceste idei.

Numeroase monumente se regăsesc în Parcul Maria Luisa
Numeroase monumente se regăsesc în Parcul Maria Luisa / Foto: allthingseurope.tumblr.com

Dincolo de toate, Parcul Maria Luisa rămâne un loc de promenadă, spaţiu unde aleile infinite te conduc spre minuni nebănuite. În zilele însorite aleile principale se supraaglomerează, fiecare vizitator se bucură de soare, dar în acelaşi timp de umbra şi răcoarea din parc.

Vegetaţia este deosebită!
Vegetaţia este deosebită! / Foto: www.spain-holiday.com

Aşadar, Parcul Maria Luisa este unul dintre cele mai frumoase spaţii verzi din Spania, o regiune liniştită şi relaxantă.