Deseori litoralul românesc a fost criticat pentru zonele nemodernizate, preţurile ridicate, apele pline de alge. Aceste aspecte sunt reale în mare măsură, dar una dintre staţiunile de pe litorul românesc este de-a dreptul înfloritoare. Aceasta este Mamaia, staţiunea tineretului, a energiei, a distracţiei.

Mamaia, panorama staţiunii
Mamaia, panorama staţiunii / Foto: www.superhqwallpapers.com

Mamaia este localizată pe malul vestic al Mării Negre, fiind o zonă cu foarte puţini locuitori permanenţi, dar supraaglomerată pe parcursul verii. Ansamblurile rezidenţiale, construcţiile moderne, plajele bine amenajate sunt un magnet pentru turiştii de pretutindeni. Mare parte dintre ei nu se uită la bani atunci când vine vorba de petrecerea unei vacanţe pe cinste. Plajele din Mamaia însumează aproximativ 8 kilometri, iar lăţimea nu depăşeşte 300 de metri. Suprafeţele sale sunt acoperite cu nisip fin, iare de-a lungul acestora se regăsesc o sumedenie de discoteci, cluburi, restaurante sau terase.

Un apus de soare splendid, pe plajă
Un apus de soare splendid, pe plajă / Foto: www.worldalldetails.com

În timpurile străvechi, Mamaia a fost un mic sat de pescari, aşa cum au fost mai toate staţiunile de pe litoralul românesc. Numele staţiunii provine de la un renumit crescător de cai de origine tătară, cu numele de Mamai. Pe atunci, oamenii trăiau în locuinţe improvizate, până în 1906, anul în care apar primele căsuţe din lemn cu foişor şi o punte care facilita accesul spre mare. După încheierea Primului Război Mondial, numărul construcţiilor începe să crească de la zi la zi, iar Mamaia prinde contur. De atunci şi până astăzi, zona s-a schimbat foarte mult, staţiunea aflându-se într-un proces continuu de modernizare.

Satul de Vacanţă, bucuria copiilor
Satul de Vacanţă, bucuria copiilor / Foto: < a href =”feli-popa.blogspot.com”>feli-popa.blogspot.com

Satul de Vacanţă este una dintre pricipalele atracţii din Mamaia, un loc pitoresc ce găzduieşte printre altele aproximativ 31 de restaurante cu specific românesc. Satul de Vacanţă este un loc deosebit cu edificii rustice, zona fiind renumită şi pentru decoraţiunile din scoici, realizate manual. Dacă ajungi în Satul de Vacanţă cu copiii nu poţi să le refuzi bucuria de a testa unul dintre numeroasele carusele din regiune. Telegondola din Mamaia a fost inaugurată cu fast la data de 16 iulie 2004 şi de atunci şi până şi astăzi milioane de turişti de pretutindeni au făcut un tur complet al staţiunii, la înălţime. Priveliştea este uimitoare, Mamaia pacă este mult mai frumoasă de la înălţime. Traseul complet este de 2,1 kilometri, iar deplasarea se face la o înălţime de 50 de metri.

Aqua Magic
Aqua Magic / Foto: servicii.clt-braila.ro

Un loc plin de energie din Mamaia este Aqua Magic, spaţiu ce găzduieşte numeroase tobogane întortocheate, piscine, căderi de apă spectaculoase, bazine, toate menite să garanteze o zi plină de distracţie şi veselie. O sumedenie de baruri, restaurante, fast-food-uri şi cafenele oferă o gamă largă de servicii, fiind locurile care asigură câteva clipe de relaxare. Aqua Magic este cel mai modern parc acvatic de pe Litoralul Mării Negre, ocupând o suprafaţă impresionantă de 27 200 de metri pătraţi.

Plimbările cu telegondola oferă o privelişte deosebită a parcului acvatic Aqua Magic
Plimbările cu telegondola oferă o privelişte deosebită a parcului acvatic Aqua Magic / Foto: www.turism-blog.ro

În concluzie, ţara noastră este un teritoriu cu locuri minunate, iar din această categorie face parte şi Mamaia. În ultimii ani, popularitatea staţiunii a crescut considerabil, numeroşi turişti străini rezervă din timp vacanţe în Mamaia.