Bordeaux, cel mai mare oraş al Franţei

Bordeaux, cel mai mare oraş al Franţei

Oraşul Bordeaux, noaptea
Oraşul Bordeaux, noaptea / Foto: www.deviantart.com

Franța este o țară superbă însă simbolurile sale, Parisul, Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru au pus în umbră o parte din frumoasele orașe, rămase necunoscute. Din această categorie face parte și Bordeaux, un oraș construit pe malurile Râului Garonne, într-un cadru natural deosebit. Și mai surprinzător este faptul că Bordeaux este, din punct de vedere al suprafeței, cel mai mare oraș din Franța.

Opera Naţională din Bordeaux
Opera Naţională din Bordeaux / Foto: commons.wikimedia.org

Orașul Bordeaux este renumit pentru industria vinurilor, de altfel foarte dezvoltată, în orașul francez se regăsesc cele mai bune vinuri din lume fabricate în mod natural prin procese cunoscute numai de către producători. Totuși, în oraș se regăsesc numeroase grădini, muzee, conace, cafenele cochete și terase, zone menite să îmbogățescă cunoștințele, dar și să relaxeze turiștii. Centrul orașului a păstrat conacele tradiționale, motiv pentru care partea centrală a Orașului Bordeaux mai poartă și numele de „Micul Paris”. Vestul şi sudul oraşului sunt constituite din edificii moderne şi tot aici se regăseşte o comunitate universitară plină de viaţă din care fac parte peste 60 000 de studenţi. Campusul Bordeaux este de asemeni cea mai mare comunitate de studenţi din Franţa.

Grădinile publice din Bordeaux, locuri ideale pentru plimbări
Grădinile publice din Bordeaux, locuri ideale pentru plimbări / Foto: www.christianbutel.com

Oraşul Bordeaux poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar vara, străzile metropolei se tranformă într-un furnicar de turişti străini. În Bordeaux mersul pe bicicletă este deja o tradiţie, atât locuitorii cât şi turiştii aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport dintr-o parte în alta a oraşului. În Bordeaux există aproximativ 580 de kilometri de piste pentru bicilişti, fapt care transformă bicicleta într-un excelent mijloc de transport.

Podurile de pe Râul Garonne conferă un farmec aparte
Podurile de pe Râul Garonne conferă un farmec aparte / Foto: hqscreen.com

Vizitatorii aleg să-şi petreacă vacanţa în Bordeaux pentru a profita de frumuseţile oraşului şi de relaxarea pe care o oferă. Cele mai frumoase obiective turistice se regăsesc în centrul metropolei acolo unde se află şi conacele tradiţionale vechi de sute de ani. Şi Biserica Ste Croix din Bordeaux este o construcţie impresionantă, însă dacă ajungi în Bordeaux nu trebuie să ratezi o plimbare pe malurile Râului Garonne, pentru că doar de acolo te vei bucura de o privelişte minunată care surprinde toate podurile oraşului. Plimbările pe apă, cu feribotul sunt o altă oportunitate pentru turişti, de pe Râul Garonne vei admira întregul Bordeaux.

Catedrala din Bordeaux
Catedrala din Bordeaux / Foto: wall.alphacoders.com

Cele mai bogate cartiere din Bordeaux se regăsesc în partea de nord a oraşului, în zona numită Gambetta Square. În nordul regiunii se regăsesc numeroase grădini publice cu plante luxuriante, locuri perfecte pentru picnicuri şi plimbări relaxante. Zona La Victoire este renumită între  studenţii oraşului, este locul de întâlnire al tinerilor care petrec mai apoi în barurile şi cluburile din oraş. Arcul Victoriei este un exemplu perfect al arhitecturii romane, structura care păstrează vie istoria oraşului.

Sărbătoarea vinului are loc în fiecare an în luna iunie
Sărbătoarea vinului are loc în fiecare an în luna iunie / Foto: bordeauxetsesenvirons.blogspot.ro

În concluzie, Bordeaux este o metropolă deosebită, locul unde turiştii pot desfăşura multe activităţi interesante.