Deseori alegem ca şi destinaţie de vacanţă locuri relaxante şi în această categorie se încadrează perfect Parcul Naţional Glacier, situat chiar în statul american Montana, la graniţa dintre Canada cu Statele Unite ale Americii. Parcul Naţional Glacier ocupă peste 4000 de kilometri pătraţi şi include două lanţuri muntoase(parte a Munţilor Stâncoşi), peste 130 de lacuri, cadru natural completat perfect de prezenţa a peste 1000 de specii de plante şi sute de specii de animale deosebite. Parcul este un adevărat Rai pe Pământ, un vast ecosistem vizitat anual de câteva sute de mii de turişti dornici să-l exploreze.

Cascadele, la fel de speciale ca toate celelalte structuri din parc
Cascadele, la fel de speciale ca toate celelalte structuri din parc / Foto: www.earthrandom.com

Parcul Naţional Glacier este situat într-o zonă total ferită de agitaţia urbană, într-un spaţiu izolat, acolo unde natura şi animalele convieţuiesc într-o armonie perfectă. Timpul nu este suficient pentru a explora toate aceste frumuseţi cu care natura a binecuvântat regiunea, potecile montane ce par că nu se mai sfârşesc, lacurile ascunse, speciile de plane nemaivăzute, fac din Parcul Naţional Glacier un loc unic pe Pământ. Zona întruneşte toate calităţile turistice şi are multe de oferit atât turiştilor dornici de aventură, cât şi celor care preferă mai degrabă liniştea şi relaxarea.

Peisaje uimitoare în Parcul Naţional Glacier
Peisaje uimitoare în Parcul Naţional Glacier / Foto: www.kuniwestsideinfiniti.com

Parcul Naţional Glacier poate fi vizitat în orice perioadă din an, desigur accesul este mai anevoios în timpul iernii, dar încă posibil. Peisajele sunt de vis în orice sezon, primăvara împrejurimile se îmbracă în verde-crud, toamna nuanţe de auriu şi cărămiziu domină zona, în timp ce iarna îngheaţă complet întreg peisajul. Există multe trasee montane, unele pentru începători, altele pentru cei mai experimentaţi, dar toate pline de farmec şi aventură. Accesul pe trasee montane din Munţii Stâncoşi nu este permis în lipsa echipamentelor adecvate, tocmai pentru a se evita accidentele nefericite.

Insula Gâştelor Sălbatice, Lacul St Mary
Insula Gâştelor Sălbatice, Lacul St Mary / Foto: www.rockymtnrefl.com

Dacă aventurile montane nu sunt pe placul tău, te poţi orienta spre lacurile din Parcul Naţional Glacier. Fiecare din cele peste 130 de lacuri are ceva special, dar timpul nu este suficient pentru a le vedea pe toate. Cele mai speciale sunt Lacul Bowman care uimeşte cu apele sale de safir, dar şi Lacul Iceberg, complet îngheţat în sezonul rece. Un alt element surpinzător este Insula Gâştelor Sălbatice, iar dacă ajungi aici trebuie să vezi neaparat cum apusul îmbracă crestele într-un portocaliu intens.

O mulţime de specii de plante unice înfrumuseţează zona
O mulţime de specii de plante unice înfrumuseţează zona / Foto: hqdesktop.net

Animalele din Parcul Naţional Glacier sunt de o diversitate uimitoare, o sumedenie de specii de plante şi animale oferă un adevărat spectacol, dar alcătuiesc şi un sistem intact pentru cercetare vegetală şi animală. Două specii de animale ameninţate cu dispariţia încă se mai regăsesc în Parcul Naţional Glacier, ursul grizzly şi râsul canadian, prezenţe comune fiind capra de munte, elani, cerbi, coioţi, lei de munte.

Plimbările pe apele lacurilor sunt o activitate preferată a turiştilor
Plimbările pe apele lacurilor sunt o activitate preferată a turiştilor / Foto: www.bestfreejpg.com

Aşadar, Parcul Naţional Glacier este o capodoperă a naturii, un loc de o complexitate rară, cum nu se mai regăseşte nicăieri pe Pământ.

Traseele montane- o adevărată provocare pentru turişti
Traseele montane- o adevărată provocare pentru turişti / Foto: www.wallpaperdownloader.com