Cascada Yellowstone, peisaje magnifice pe teritoriul Statelor Unite

Cascada Yellowstone, peisaje magnifice pe teritoriul Statelor Unite

Spectacolul naturii, întregit de curcubeul multicolor
Spectacolul naturii, întregit de curcubeul multicolor / Foto: drmccubbin.com

Frumoasele cascade ale lumii crează peisaje inedite, locuri vizitate an de an de milioane de turiști din întreaga lume, dornici să admire spectacolul naturii. Cascada Yellowstone s-a format chiar pe râul omonim, în Parcul Național Yellowstone ce încununează minunile naturale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Apele învolburate cad de la o înălțime medie de 94 de metri, iar zgomotele produse de acestea crează un fel de muzică a naturii ascultată an de an de tot mai mulți turiști ce vin din toate colțurile lumii.

Apele învolburate crează un peisaj de vis!
Apele învolburate crează un peisaj de vis! / Foto: drmccubbin.com

La momentul actual, cascada poate fi admirată din mai multe puncte cheie, locuri strategice care dezvăluie întrega frumusețe a apelor zgomotoase. Partea de vest a Marelui Canion pare a fi zona cea mai bună, astăzi zona este destul de ușor de accesat, asta pentru că există drumuri modernizate și locuri de parcare. Cu mașina se poate ajunge până la un anumit punct, de acolo turiștii pornesc pe jos cu dorința de a vizita una dintre cele mai frumoase cascade din lume. În partea de est, niște scări au fost săpate chiar în stânci, tocmai pentru ca vizitatorii curioși să poată coborî cât mai aproape de ape.

Apele cascadei întregesc peisajul
Apele cascadei întregesc peisajul / Foto: en.wikipedia.org

Istoria locurilor este una îndelungată și poate destul de complicată, se pare că triburile preistorice de indieni cunoșteau foarte bine zona și implicit cascada. Secole întregi s-au bucurat de aspectul său și de apele revigorante, însă date mult mai precise există de la momentul în care primul european vizitează zona. Cetățeanul de origine franceză Baptiste Ducharme a ajuns pentru prima dată pe aceste ținuturi americane în anul 1824, însă nu a rezistat prea mult fără farmecul zonei și revine și în anul 1826 și mai apoi în 1839. Francezul a fost un deschizător de drumuri, el a povestit și celorlalți aventura de pe tărâm american și în anii ce-au urmat s-au efectuat numeroase expediții private organizate de turiști curioși să vadă minunea.

Iarna schimbă complet peisajul
Iarna schimbă complet peisajul / Foto: www.wyominglandscapephotography.com

De-a lungul anilor, Cascada Yellowstone și-a schimbat aspectul în funcție de condițiile de mediu, temperaturile ridicate au scăzut debitele apelor, în timp ce ploile rare, dar abundente au făcut-o să fie mai zgomotoasă ca niciodată. Cascada este uimitoare în orice anotimp, dar întreaga zonă este mult mai ușor de accesat în timpul sezonul cald. Vara, zeci de mii de turiști roiesc în jurul apelor, dornici să le admire din toate unghiurile, pentru a se asigura că nu pierd nimic din spectacolul naturii. Iarna, cei mai mulți turiști sunt de fapt fotografi pasionați, care vizitează regiunea pentru a surprinde cele mai interesante imagini cu apele încă învolburate, dar înghețate.

Debitul apelor este influențat de condițiile de mediu
Debitul apelor este influențat de condițiile de mediu / Foto: new.mi9.com

Cascada de pe teritoriul Statelor Unite ale Amercii este una dintre cele mai frumoase de pe Pământ, zona ar trebui să intre și în itinerariul tău de vacanță!