Parcul Keukenhof – Grădina de flori a Europei

Parcul Keukenhof – Grădina de flori a Europei

Parcul Keukenhof – Grădina de flori a Europei
Parcul Keukenhof – Grădina de flori a Europei

Pentru că primăvara își intră pe deplin în drepturi, ești înconjurat de flori colorate și mult soare, iar gândul îți zboară doar la vacanțe, nu îmi rămâne decât să îți fac cunoștință cu Parcul Keukenhof din Olanda.  Altfel spus, cu cea mai mare grădina de flori din Europa și din lume.

Parcul Keukenhof sau Grădina de flori a Europei

Parcul Keukenhof este situat într-un micuț oraș –  pe numele lui Lisse, aflat la jumătatea distanței dintre Amsterdam și Haga, Olanda. Așezarea sa centrală facilitează accesul turiștilor, astfel că anual milioane de oameni vin în acest loc faimos pentru a-i admira splendoarea și pentru a se relaxa într-un cadru paradisiac. Vei vedea și tu cât de răpitoare este frumusețea acestui parc și cât de ușor îți va fi să îl localizezi, fie ghidat de indicatoarele auto fie de olandezii binevoitori de pe stradă.

Keukenhof - Cea-mai-mare-grădina-de-flori-din-lume
Keukenhof – Cea-mai-mare-grădina-de-flori-din-lume

Parcul este supranumit și Grădina Europei deoarece aici se găsesc mii de specii de flori,  cu precădere rare specii de lalele – floarea reprezentativă a Olandei. Întrucât este deschis doar două luni pe an, primăvara, trebuie să ajungi aici în această perioadă a anului pentru a te bucura din plin de explozia de flori. Înarmează –te cu răbdare, deoarece parcul va fi plin de vizitatori și fotografi (Parcul Keukenhof este unul dintre cele mai fotografiate parcuri din lume). Merită însă așteparea!

Parcul Keukenhof este unul dintre cele mai fotografiate parcuri din lume
Parcul Keukenhof este unul dintre cele mai fotografiate parcuri din lume

Parada florilor în Parcul Keukenhof

Plimbarea îți va fi acompaniată de 7 milioane de flori precum narcise, hortensii, zambile, orhidee delicate, azalee, flori japoneze și bineînțeles lalele. Pe lângă flori, copaci falnici și tufe frumos aranjate și viu colorate, aici vei găsi și câteva râuri amenajate turistic – unele dintre acestea sunt chiar navigabile, poduri romantice, fântâni ornamentale și lacuri artificiale. Mai mult decât atât, o altă atracție a parcului este reprezentată de moara de vânt tradițional olandeză. O încântare a simțurilor!

Moara de vânt tradițional olandeză din  Grădina Europei
Moara de vânt tradițional olandeză din Grădina Europei

Pe toată întinderea Parcului Keukenhof ( peste 32 de hectare) vei găsi, într-o armonie bine studiată statui și ghivece ornamentale. Florile sunt plantate în așa fel încât să formeze un fel de panglici de-a lungul câmpiei. Mai  trebuie să știi că toate florile din Grădina Europei sunt marcate, pentru a putea fi identificate ușor, iar la ieșire poți cumpăra bulbi de lalele cu enciclopedii de creștere a acestora, sau chiar lalele înflorite.

Parcul Keukenhof un exemplu de amenajare urbanistică
Parcul Keukenhof un exemplu de amenajare urbanistică

Grădina Europei – O idee grandioasă

Ideea creării unei astfel de grădini i-a aparținut maiorului Lisse și a prins contur în anii 1949. Lisse a colaborat cu diverși grădinari pricepuți atât din Olanda cât și din Franța, Italia, Germania și restul Europei. Scopul comun al acestora a fost să creeze o expoziție de flori în aer liber unde să fie prezentate ultimele soiuri hibride de lalele obținute în urma repetatelor încrucișări controlate. Rezultatul este uimitor!

Fântânle arteziene dau un aer și mai spectaculos parcului
Fântânle arteziene dau un aer și mai spectaculos parcului

Parcul Keukenhof este unic și celebru în toate colțurile lumii. În timp, acesta s-a transformat în cea mai populară destinație de vacanță din Olanda, iar de curând, Grădina Europei a fost declarată cea mai mare grădină de flori din lume. Sigur nu vrei să ratezi așa o frumusețe!

Grădina Europei – destinația ta de primăvară
Grădina Europei – destinația ta de primăvară

Nu sta pe gânduri și fă-ți drum spre Grădina Europei – destinația ta de primăvară!