Lacul Como, destinația de vacanță a aristocraților romani

Lacul Como, destinația de vacanță a aristocraților romani

Lacul Como, Italia
Lacul Como, Italia / Foto: www.hdwallpapersfan.com

Como este un lac de origine glaciară în Lombardia, Italia. Suprafața sa este de 146 kilometri pătrați și are peste 400 de metri adâncime, fapt care propulsează Lacul Como în topul celor mai adânci lacuri din lume. Încă din cele mai vechi timpuri Como a fost un refugiu popular pentru aristocrații din Epoca Romană, fiind o atracție turistică renumită mai ales pentru obiectivele artistice și culturale.

Vegetația este deosebită!
Vegetația este deosebită! / Foto: breaktime-fun.blogspot.ro

Astăzi, Lacul Como și-a consolidat renumele, fiind considerat a fi cel mai frumos lac din Europa. Farmecul său a fost observat și de marile celebrități ale lumii care au avut sau încă au case de vacanță pe malurile lacului. Zona  a devenit o destinație turistică foarte populară de mai bine de 100 de ani, fiind o îmbinare de aer curat, apă, munți și un climat favorabil.

Varenna, cel mai popular orășel de pe lac
Varenna, cel mai popular orășel de pe lac / Foto: vivalavoyage.blogspot.ro

Lacul Como nu este o întindere de apă, ci are semnificații mult mai profunde. Zona este structurată în mici orășele, fiecare unic în felul său. Micile metropole dețin numeroase zone pietonale, cu cafenele, galerii comerciale și restaurante. Poate cel mai interesat oraș rămâne Varenna, valoros pentru grădinile sale atractive și relaxante din Villa Cipressi și Villa Monastero. Unele orașe sunt amplasate la înălțime și, de aici, priveliștea este superbă.

Plimbările pe apele lacului sunt foarte populare
Plimbările pe apele lacului sunt foarte populare / Foto: 1ms.net

Dacă ajungi pe Lacul Como ar fi păcat să ratezi o sesiune de plimbări cu barca. În regiune există numeroase companii care organizează astfel de excursii, iar experiența este cu siguranță una de vis. Plimbările cu barca sunt maniera prin care veți putea explora mai mult din frumusețile ascunse ale Lacului Como. Apele lacului permit și sporturile pe apă, dar numai în anumite zone. Există chiar și școli de surfing, iar ski-ul pe apă este o activitate pe care curajoșii o adoră. Serviciul de feribot de pe Lacul Como este un sistem de transport public foarte dezvoltat și leagă zeci de orașe mici și sate din jurul Lacului Como. Așadar, este foarte ușor să te deplasezi dintr-o zonă în alta.

Grădinile de pe Lacul Como sunt adevărate opere de artă
Grădinile de pe Lacul Como sunt adevărate opere de artă / Foto: pixdaus.com

Climatul din regiunea Lacului Como este plăcut pe toată perioada anului, temperaturile medii sunt de 3 grade Celsius în luna ianuarie și 30 de grade Celsius în iulie. Deci, poți alege orice perioadă din an pentru a face o vizită pe Lacul Como.

Zborurile peste Lacul Como operă priveliști uimitoare
Zborurile peste Lacul Como operă priveliști uimitoare / Foto: www.wallsdata.biz

Como Greenway este o pasarelă lungă de 10 kilometri care conduce spre o potecă liniștită. Regiunea este plăcută și relaxantă, oferindu-vă șansa de a vedea case minunante într-un mediu natural luxuriant. Traseul nu este dificil de parcurs pe jos, iar priveliștea este uimitoare. Dacă vreți să vedeți panorama Lacului Como, o idee bună ar fi să optați pentru un tur complet cu hidroavioane. Zborurile peste lac sunt una dintre cele mai îndrăgite activități de către turiști, chiar dacă sunt destul de costisitoare.

Lacul Como, un mic paradis în Italia
Lacul Como, un mic paradis în Italia / Foto: gallery.yopriceville.com

Așadar, Como este unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume, o zonă recunoscută pentru priveliști deosebite, o faună sălbatică uluitoare și numeroase facilități oferite turiștilor. De aceea, Lacul Como a devenit în ultimii ani una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Italia.