Insula Isabela este cea mai mare din Arhipelagul Galapagos, având o suprafaţă totală de 4640 de kilometri pătraţi. Acest paradis exotic a fost denumit după Regina Isabela a Spaniei şi este astăzi una dintre cele mai frumoase insule de pe Pământ. Insula Isabela se află pe coasta de vest a arhipelagului şi a luat naştere acum un milion de ani, din fuziunea a şase vulcani. Cu excepţia unuia dintre ei, toţi sunt activi, iar acest fapt face din Insula Isabela unul dintre cele mai active locuri de pe Terra, din punct de vedere vulcanic.

Insula Isabela impresionează mai ales prin peisajele ce par a fi ireale
Insula Isabela impresionează mai ales prin peisajele ce par a fi ireale / Foto: http://dstrusani.blogspot.com

Insula Isabela se remarcă mai ales prin geologia sa bogată, zona nefiind altceva decât o alăturare uimitoare de structuri. De remarcat sunt de asemeni flora şi fauna din regiune, tânăra insulă nu respectă acelaşi tipar când vine vorba de vegetaţie. Câmpurile de lavă şi solurile din jur nu au dezvoltat elemente nutritive suficiente, necesare pentru a sprijini viaţa, dar cu toate acestea pe Insula Isabela se regăsesc o mulţime de păsări.

Regiunea este ideală pentru scufundări
Regiunea este ideală pentru scufundări / Foto: http://divingthegalapagos.com

Dacă ajungi pe această minunată insulă, trebuie să ştii că poţi desfăşura o mulţime de activităţi interesante. Insula Isabela este locul care poate face trecerea bruscă între o vacanţă relaxantă şi una de aventură, asta pentru că zona pune foarte multe lucruri la dispoziţia turiştilor. Plajele întinse te invită parcă să stai cu orele la plajă, în timp ce apele de smarald te ademenesc cu misterele lor. Viaţa marină întrece orice imaginaţie, este atât de bogată încât la fiecare pas vei regăsi vietăţi surprinzătoare. Ţestoasele sălbatice par să fi ales Insula Isabela pentru a duce un trai liniştit, aici se regăsesc o sumedenie de specii gigant care uimesc cu dimensiunile lor. Pinguinii, cormoranii, iguanele marine sau crabii sunt alte specii care te vor surprinde cu frumuseţea lor.

Insula Isabela, o zonă frumos amenajată
Insula Isabela, o zonă frumos amenajată / Foto: http://beyondblighty.com

În ultimii ani s-au efectuat o serie de modernizări pe insulă, iar asta nu a făcut decât să atragă de la an la an tot mai mulţi turişti. Pe Insula Isabela există multe restaurante, terase şi cafenele cochete, locuri unde te poţi relaxa sau poţi degusta puţin de bucătăria tradiţională. Aşa cum era de aşteptat, multe preparate tradiţionale se bazează pe peşte sau fructe de mare, dar există şi multe alte reţete şi combinaţii delicioase.

Broaştele ţestoase gigant, creaturile ce crează uimire în rândul turiştilor
Broaştele ţestoase gigant, creaturile ce crează uimire în rândul turiştilor / Foto: http://mltours.com

Insula Isabela mai este specială şi prin lagunele sale formate natural. Cea mai bună manieră de a le admira în toată splendoarea lor, este aceea de a porni într-o excursie de vis cu barca sau orice alt tip de ambarcaţiune. Insula Isabela se dezvăluie în toată splendoarea sa, plimbarea cu barca fiind maniera prin care poţi admira toată zona de coastă. Atunci îţi vei spune încă o dată că Insula Isabela este una dintre cele mai frumoase de pe Pământ.