Cele mai frumoase destinații de camping din România

Cele mai frumoase destinații de camping din România

Una dintre cele mai mare atracții atunci când își face loc căldura este să pleci undeva la munte cu cortul. Ideea de camping și de cutreierat munții îi atrage pe cei care caută relaxare în natură, romantism sau aventură și de ce nu o vacanță low cost. Iată care sunt cele mai frumoase destinații de camping unde te poți refugia în 2015.

Transalpina – Camping la înălțime

Transalpina nu are nevoie de nicio introducere, întrucât toți am aflat până acum despre frumusețea și splendoarea pe care le etalează. Este cel mai înalt drum rutier care străbate Carpații și care atinge o altitudine de 2.145 metri în Pasul Urdele. În acest cadru paradisiac îți poți așeza cortul pe malul râului Lotru, în zona Obârșia Lotrului, sau pe malul Lacului Vidra. Deși acestea sunt locurile special amenajate pentru camping, se poate campa oriunde pe Transalpina atât timp cât se păstrează normele de siguranță și se respectă codul ecologic.

Transalpina – Camping la înălțime
Transalpina – Camping la înălțime

Transfăgărășan – O aventură alpină

Cel puțin odată în viață trebuie să trăiești experiența Transfăgărășan, altfel nu te poți numi român, sau cel puțin așa susțin iubitorii drumețiilor montane. Transfăgărășanul leagă Muntenia de Transilvania și este deschis circulației doar câteva luni pe an, vara. Dacă te hotărăști cu prietenii tăi să îmbarcați cortul și să porniți la drum, puteți poposi în zona de camping de lângă barajul Vidraru.

Zona de camping de lângă barajul Vidraru
Zona de camping de lângă barajul Vidraru

Pentru cei mai aventuroși și experimentați în ale traseelor montane, zona Cabanei Capra amplasată într-un incredibil gol alpin sau Bâlea Lac situat la 2.000 metri altitudine sunt destinații cheie pe Transfăgărășan. Și mai mare va fi satisfacția și surprinderea când la Cabana Caprei vei descoperi un adventure park unde te poți da cu tiroliana, te poți cățăra, legăna, suspenda și lista de activități care să îți ridice nivelul adrenalinei continuă.

Zona Bâlea Lac  - camping în inima munților
Zona Bâlea Lac – camping în inima munților

Babele și Sfinxul – Camping printre legende

Valea Prahovei abundă în peisaje montane și locuri destinate campingului și fără îndoială vei dori să își așezi cortul în preajma legendarelor ”Babele” sau ”Sfinxul”. Pentru a te bucura din plin de ceea ce pot oferi munții Bucegi, ai putea parcurge un traseu cu pornire din Bușteni. După ce timp de aproximativ 5 ore vei cutreiera cărări de munte, vei ajunge în zona de camping Caraiman sau Babele. Aici vei fi întâmpinat de un peisaj care te va lăsa fără cuvinte!

În zona de camping ”Babele”, peisajul este absolut superb
În zona de camping ”Babele”, peisajul este absolut superb

Cheia – Un camping prietenos cu natura

Tot în Valea Prahovei există un alt loc de camping extrem de bine pus la punct – Cheia. Aici vei scăpa o dată pentru totdeauna de frica pentru urși în cadrul complexului turistic ”Moș Martin”. Poți să înnoptezi în propriul cort sau într-una dintre căsuțele de camping puse la dispoziție de proprietarii acestui loc. Diminețile îți vor fi magice căci acest complex este poziționat lângă pădure și în apropierea unui pâriaș care susură agale. Un peisaj de vis!

Cheia - Dimineți la marginea pădurii
Cheia – Dimineți la marginea pădurii

Cheile Bicazului – Un camping protejat

Un loc care merită vizitat măcar o dată în viață este zona Lacul RoșuCheile Bicazului. Cheile Bicazului sunt amplasate în munții Hașmaș și găzduiesc o arie protejată denumită generic ”Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș”. Tot aici vei descoperi un camping bine organizat, la doar 4 kilometri distanță față de Lacul Roșu. Contra unei taxe de 20 Ron poți petrece o noapte magică în interiorul propriului cort.

Cheile bicazului - O destinație ideală pentru camping
Cheile bicazului – O destinație ideală pentru camping

Acestea sunt doar câteva exemple de locuri de camping situate pe teritoriul României, însă la fel de frumoase sunt și zonele de camping din Darste – Brașov, Lacul Sfânta Ana, Băile Herculane, Ocna Șugatag din Maramureș, Campingul Internațional de la Pădurea Verde și lista poate continua la nefărșit.

România este extraordinar de frumoasă, ea trebuie doar descoperită!