Cascada Submarină din Mauritius

Cascada Submarină din Mauritius

Natura are grijă adesea să ne ofere niște iluzii surprinzătoare, așa cum este cazul și cu Cascada Submarină din Mauritius. Un fenomen unic în lume care creează aparența unei cascade în adâncul Oceanului Indian. Este de altfel și una dintre cele mai frumoase imagini pe care un călător le poate vedea în acest colț îndepărtat de lume.

Cascada Subacvatica
Cascada Subacvatica

Mauritius este o națiune insulară aflată în Oceanul Indian, la aproximativ 2000 de kilometri de coasta continentului african. A fost descoperită pentru prima dată în 1507 de exploratorii portughezi și de-a lungul timpului a fost pe rând colonie franceză și britanică. Din anul 1968 și-a redobândit independența iar din 1992 a devenit republică de sine stătătoare.

Cascada Submarină din Mauritius

Aici se află Cascada Submarină din Mauritius, una dintre cele mai neobișnuite priveliști din Oceanul Indian, care apare în partea de sud-vest a insulei, la capătul unei mici limbi de pământ. Aici, natura a adunat nisip și alte sedimente, grupându-le într-o formă neobișnuită.  Atât de ciudată încât atunci când este privită din avion pare să fie un rău scufundat ce se varsă într-o cascadă abisală fără a se combina vreo clipă cu restul oceanului.

Mauritius Cascada Subacvatica
Mauritius Cascada Subacvatica

Și poate că locul ar fi fost trecut cu vederea de toată lumea dacă n-ar fi existat enormul monolit de bazalt din acest colț de insulă. Aici, în secolul XIX, obișnuiau să se refugieze toți sclavii fugiți de la stăpân. În acele vremuri zona nu era tocmai populată iar Cascada Submarină din Mauritius nu reprezenta un obiectiv de vizitat prin urmare zona era pustie mai tot timpul. Dar istoria spune că în 1835, o expediție formată din polițiști a venit până aici pentru a-i informa pe aceștia că au fost eliberați și că sunt liberi să facă ce vor.

Mauritius, Port Luis
Mauritius, Port Luis

Cu toate astea, teama de a nu fi prinși din nou și readuși pe domeniile unde lucraseră ca sclavi i-a făcut pe cei refugiați aici să sară direct de pe stâncă, absolut toți pierzându-și viața. Tocmai de aceea, data a rămas în memoria comunității creole din insulă care aniversează an de an Comemorarea Abolirii Sclaviei.

Atracții în Mauritius

Pe lângă Cascada Submarină din Mauritius, insula mai dispune și de multe alte atracții turistice în cele câteva orașe mari de aici. Capitala Port-Louis se bucură de foarte multă atenție datorită Fortului Adelaire construit aici în secolul XIX dar și pentru că aici se găsesc foarte multe temple hinduse, biserici și moschei cu o arhitectură superbă care trădează conviețuirea religioasă de-a lungul timpului. De asemenea, în  jurul capitalei există și mai multe stațiuni climaterice înconjurate de peisaje spectaculoase. Mai spre Sud-Est există  două alte stațiuni turistice, Curepipe și Mahebourg iar spre nord găsim localitatea Pamplemousset, cunoscută pentru faptul că aici romancierul Bernardin de Saint Pierre a scris romanul ”Paul et Virginia”

Mahebourg
Mahebourg

Deși Cascada Submarină din Mauritius este un fenomen absolut unic iar turismul în zonă este principala sursă de venit a locuitorilor, insula a devenit cunoscută la nivel internațional din alt motiv. De aici au plecat cele mai rare timbre din lume, ediția ”Mauritius Albastru”, lansate în 1827. În ziua de azi mai sunt cunoscute doar 12 exemplare iar motivul pentru care sunt așa de scumpe este eroarea de pe ele. Gravorul a scris în loc de Post Paid – cum ar fi trebuit – Post Office, suficient pentru ca prețul unei asemenea colecții de timbre să ajungă la 4 milioane de dolari în anii ’90.

Mauritius, Curepipe
Mauritius, Curepipe

Prin urmare, dacă doriți să aveți parte de niște destinații exotice și de peisaje absolut unice, nu ar strica să vizitați Cascada Submarină din Mauritius și celelalte atracții pe care insula le oferă.