Honolulu este unul din locurile ce trebuie vizitate măcar odată în viață. Aici tradițiile vechilor locuitori ai insulelor Hawaii s-au combinat de-a lungul timpului cu stilul de viață american, rezultând un amestec unic încântător. Iar dacă vă hotărâți să vizitați Honolulu, făceți-vă din timp o listă cu ce vreți să vizitați pentru  că va fi aproape imposibil să-i vedeți toate atracțiile pe perioada unei singure vacanțe.

Waikiki Beach Honolulu
Waikiki Beach Honolulu

Fiind capitala statului Hawaii, Honolulu este un oraș vibrant unde se poate găsi orice, de la repere istorice de prim rang până la centre de shopping ultra moderne. Și tot aici, cultura din insula Oahu și-a găsit un puternic  pol de dezvoltare mai ales având în vedere că mare parte din populația trăiește în chiar în oraș.

 Se spune că aici locuitorii nu așteaptă răsăritul. Și asta pentru că în fiecare dimineață plajele se umplu de surferi iar cei 4 km de drum până la Diamond Head Crater sunt luate cu asalt de  joggeri și bicicliști ieșiți să facă mișcare.

Diamond Head Crater și orașul Honolulu
Diamond Head Crater și orașul Honolulu

Printre cele mai frecventate locuri de către turiști se numără Iolani Palace, USS Arizona Memorial sau Diamond Head Crater. Însă la fel de interesante sunt și Aloha Tower,  Muzeul Bishop, Muzeul de Artă din Honolulu sau Grădina Zoologică din oraș.

Situat chiar la periferia orașului, Diamond Head Crater este una din atracțiile din Honolulu fiind frecventat atât de turiști cât și de către localnici. O urcare pe potecile laterale ale craterului va dura cel puțin 45 de minute, însă priveliștea din vârf va fi una fenomenala iar pozele făcute aici vor fi printre cele mai de preț suveniruri din excursia în Honolulu.

Iolani Palace, palatul ultimului rege din Hawaii
Iolani Palace, palatul ultimului rege din Hawaii

Palatul Iolani pe de altă parte, este mult mai ușor accesibil, fiind situat chiar în centrul orașului.  Aici a fost reședința oficială a ultimului rege din Hawaii iar în prezent, doritorii pot lua parte la tururile organizate aici, vizitatorilor fiindu-le oferite informații deosebit de interesante despre trecutul insulelor din arhipelagul Hawaii.

USS-Arizona-Memorial-și-salutul-marinarilor-de-pe-portavionul-USS-Abraham-Lincoln
USS-Arizona-Memorial-și-salutul-marinarilor-de-pe-portavionul-USS-Abraham-Lincoln, în fundal USS Missouri pe puntea căruia japonezii au semnat capitularea în al Doilea Război Mondial

Memorialul USS Arizona este un loc deosebit, construit pentru a omagia cei peste 1000 de marinari care și-au pierdut viața pe acest vas în cursul bombardamentelor din 1941 de la Pearl Harbour. Plutind chiar deasupra epavei navei Arizona, memorialul nu este un loc dedicat distracției ci mai degrabă un spațiu al descoperirii și contemplării. Însă dacă ajungeți în Honolulu nu trebuie să îl ratați, mai ales că biletele pot fi obținute gratuit.

Haleakala National Park
Haleakala National Park

Parcul Național Haleakala păstrează neschimbat unul dinte cele mai frumoase peisaje vulcanice de pe insula Maui, fiind un ecosistem fragil în care turiștii au voie cu condiția să respecte natura.

Pe de altă parte, dacă doriți să descoperiți parte din enormul ecosistem marin ce trăiește în această parte de ocean, o puteți face la Waikiki Aquarium, a doua cea mai veche instituție de acest fel din țară, ea a fost fondată în 1904.

Waikiki Aquarium din Honolulu
Waikiki Aquarium din Honolulu

Renumită în toată lumea pentru colecția de corali de aici, Waikiki Aquarium a devenit în ultimii ani un centru de promovare și popularizare a importanței vieții marine.

Dar acestea nu sunt decât o parte dintre atracțiile pe care Honolulu le oferă iar o excursie aici va fi una dintre cele mai impresionante experiențe pe care le veți avea vreodată.

Honolulu plaja
Honolulu plaja