Cel mai ciudat hotel din lume

Cel mai ciudat hotel din lume

Propeller Island City Lodge – Cel mai ciudat hotel din lume

Dacă ești în căutarea unei experiențe inedite, cu siguranță te va încânta acest hotel din Berlin, care, pe bună dreptate a fost denumit cel mai ciudat hotel din lume. Aici te vei putea caza în camere cu un design futurist precum ”camera bunicii”, ”camera cavou”, ”camera cu susul în jos” sau cea a oglinzilor.

Cel mai ciudat hotel din lume

Hotelul Propeller Island City Lodge se află în Berlin și a fost creat de artistul de origine germană Lars Strochen. Deși este controversat, la fel ca cel din Olanda, hotelul este foarte popular în Berlin întrucât artistul a pus în joc toată imaginația și dezinvoltura sa pentru a-l crea. Astfel a rezultat un loc special și deosebit de atractiv.

Camera oglinzilor - O viziune avangardistă
Camera oglinzilor – O viziune avangardistă

O vacanță în Berlin se poate transforma radical, dacă îți rezervi o noapte de cazare în ciudatul hotel Propeller Island City Lodge. Spre exemplu, dacă te numeri printre cei mai aventurieri și dorești să ieși din tipare poți să te cazezi în camera care imită o celulă de închisoare sau cea asemănătoare unui cavou. Astfel vei avea parte de una dintre cele mai extreme experiențe ale vieții tale.

”Camera cavou” - una dintre cele mai ciuadte camere de hotel din lume
”Camera cavou” – una dintre cele mai ciuadte camere de hotel din lume

Trebuie să mai știi și faptul că hotelul este un magnet pentru persoanele creative, care percep lucrurile într-un mod mai diferit, pentru cei care gândesc în perspectivă și au viziune avangardistă. Cum alftel ai putea să dormi într-o cameră ”cu susul în jos” în care mobilierul este agățat de tavan, iar patul este cufundat în pardoseală, dacă nu ai deschidere pentru lucrurile noi? Până și priveliștea de afară este pe dos. Cu adevărat, cel mai ciudat hotel din lume te va ajuta să vezi lucrurile altfel!

Mobilierul agățat pe tavan din ”camera cu susul în jos”
Mobilierul agățat pe tavan din ”camera cu susul în jos”

Ambianță unică și personală

Fiecare dintre cele 31 de camere ale hotelului are o ambianță unică și personală. Pentru a crea un astfel de loc a fost nevoie, pe lângă imaginație, de mobilier și obiecte decorative făcute doar la comandă. Imediat ce vei păși în Propeller Island City Lodge vei avea impresia că vei trece într-o lume a artei și ești într-un muzeu. Atât de mult te va acapara acest hotel!

Camere cu ambianță unică și personală în  cel mai ciudat hotel din lume
Camere cu ambianță unică și personală în cel mai ciudat hotel din lume

Dacă îți dorești să te odihnești în pace, atunci cea mai potrivită camera pentru tine este ”camera cavou”. Decorul fad precum și mobilierul tapițat asemeni unui cavou crează un ambient sobru și liniștitor dar foarte incitant în același timp.  Un lucru este cert, claustrofobii nu vor iubi prea mult această cameră!

”Camera cavou” - una dintre cele mai ciuadte camere de hotel din lume
”Camera cavou” – una dintre cele mai ciuadte camere de hotel din lume

La polul opus este ”camera albă”, o cameră luminoasă și prietenoasă nu doar la prima vedere. Intensitatea luminii neoanelor colorate poate fi reglată mai puternic sau mai slab, în funcție de starea ta și de preferințe. În plus pe tavanul camerei este amplasată o oglindă mare în care vei afla cum arătai într-o altă viață. Vei avea impresia că plutești și că ești actorul unei scene de film SF.

Camera albă care te transpune intr-o altă viață
Camera albă care te transpune intr-o altă viață

O noapte în camera bunicii

Pentru că artistul care a creionat acest hotel a avut în vedere personalitățile tuturor oaspeților care vor veni, acesta a creat spații pentru toate gusturile. Astfel a luat naștere și ”camera bunicii”, o cameră amenajată cu mobilă veche și cu iz din altă epocă. Cel mai inedit lucru al acestei camere este intrarea spre toaletă, ușa spre baie fiind amplasată în garderobă.

Camera bunicii din hotelul Propeller Island City Lodge
Camera bunicii din hotelul Propeller Island City Lodge

 O altă cameră extrem de atractivă este cea în care patul se învârte încontinuu. Elementul central al acestei camera este bineînteles patul rotativ care eclipsează mobilierul futurist. Dacă ai stomacul tare merită să  încerci această experiență înălțătoare. Dacă dorești să petreci o noapte de neuitat într-una dintre cele 31 de camere personalizate ale hotelului Propeller Island City Lodge, află că prețul unei camere variază între 62 – 115 Euro/noapte, însă amintirile vor fi de neprețuit!

Camera în care patul se învârte încontinuu
Camera în care patul se învârte încontinuu

Așadar, anul acesta renunță la monotonie și rezervă-ți o noapte în Propeller Island City Lodge, cel mai ciudat hotel din lume!