Castelul Heidelberg, o construcție care domină orizontul Germaniei

Castelul Heidelberg, o construcție care domină orizontul Germaniei

Castelul Heidelberg și podul din regiune, noaptea
Castelul Heidelberg și podul din regiune, noaptea / Foto: http://www.allwalls.net

Castelul Heidelberg este astăzi o ruină renumită în Germania, fiind catalogat ca fiind una dintre cele mai importante structuri renascentiste localizată la nord de Alpi. Castelul Heidelberg ocupă o poziție dominantă în contextul regiunii, aflându-se la 80 de metri înălțime, în partea de nord a Dealului Königstuhl.

Castelul este astăzi o ruină, dar chiar și așa zona este deosebită
Castelul este astăzi o ruină, dar chiar și așa zona este deosebită / Foto: http://www.globeimages.net

Castelul Heidelberg a fost construit în anul 1214 și mai târziu structura a fost extinsă și transformată în două castele. Un fulger reușește să distrugă frumoasa construcție și este renovată, dar evenimentele nefericite se țin lanț. Războaiele și incendiile ulterioare pun edificiul la pământ, reconstruit și renovat de mai multe ori.

Podul care duce spre Castelul Heidelberg
Podul care duce spre Castelul Heidelberg / Foto: http://en.wikipedia.org

În momentele sale de glorie, Castelul Heidelberg a fost locul unde trăaiu și își desfășutau activitățile regii Germaniei. Mai târziu, zona devine o fortăreață, un punct de protecție al regiunilor din jur. Înălțimea la care este amplasat, a permis ca Heidelberg să devină o zonă de supraveghere, modul prin care evenimentele nefericite și imprevizibile puteau fi oprite la timp. Se spune că, Heidelberg ar fi fost chiar și o închisoare de credincioși, mulți preoți, papi și creștini ar fi fost închiși, fiind considerați dușmani de moarte. Mulți dintre ei și-ar fi găsit sfârșitul în zidurile castelului, însă aceste informații se află mai mult la stadiul de legendă și nu au fost demonstrate niciodată.

Întreaga localitate este intens supravegheată de către Castelul Heidelberg
Întreaga localitate este intens supravegheată de către Castelul Heidelberg / Foto: http://www.globeimages.net

Încă din momentul construcției Castelul Heidelberg și zonele din jur au fost frecventate de către străini, dar aceștia ajungeau aici întâmplător în momentul în care făceau un popas înainte de a merge mai departe spre destinația la care doreau să ajungă. Castelul Heidelberg devine cu adevărat o zonă turistică foarte vizitată abia în secolul al XIX-lea, atunci când imagini cu deosebita construcție apar pe cărțile poștale. Astfel zona devine un subiect de discuție omniprezent, fiecare persoana care afla de existența acestei zone minunate își dorea să ajungă cât mai repede la castel. Turismul a fost impulsionat și mai mult, atunci când în anul 1840 Heidelberg este conectat de rețeaua de căi ferate.

Castelul Heidelberg, noaptea
Castelul Heidelberg, noaptea / Foto: http://german-courses-heidelberg.com

De-a lungul timpului, numeroși scriitori celebri au vizitat Castelul Heidelberg și au rămas atât de impresionați de frumusețile zonei, încât au scris în operele lor fragmente și impresii. Victor Hugo și Mark Twain și-au descris experiențele din Heidelberg, iar spusele lor au fost ca un îndemn pentru cititori. Astăzi, popularitatea zonei pare să fi crescut și mai mult, căci peste 3 milioane de turiști de pretutindeni aleg, anual, să viziteze Castelul Heidelberg. Locația este de vis, peisajele sunt minunate, iar întreaga experiență nu poate fi decât una foarte plăcută.

Castelul Heidelberg, Germania
Castelul Heidelberg, Germania / Foto: http://www.gdefon.com

Așadar, Castelul Heidelberg este un edificiu minunat și în același timp locul unde trăit marile personalități ale Germaniei. Faptul că ne putem afla acolo nu poate fi decât o onoare de care trebuie să profităm atâta timp cât edificiul va mai exista.