Descoperă atmosfera autentic cehă în Praga

Descoperă atmosfera autentic cehă în Praga

Petrece o vacanță de vis în Praga, Cehia

Republica Cehă și în special Praga sunt destinații de vacanță atractive, unde te vei relaxa într-un mod foarte plăcut, descoperind locuri încărcate de istorie, arhitectură și cultură. Indiferent dacă mergi în vacanță de unul singur, cu prietenii ori cu familia, Praga îți va capta toată atenția și te va încărca cu amintiri minunate.

Amintiri din Praga

Praga este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase și impresionante orașe europene, care atrage numeroși turiști prin frumusețile arhitecturale ale castelelor, bisericilor, turnurilor, aleilor, parcurilor precum și prin panoramele minunate. În Praga vei pendula încontinuu între vechi și nou datorită îmbinării armonioase a clădirilor cu arhitectură gotică cu cele moderne.

Praga - Unul dintre cele mai fruoase orașe europene
Praga – Unul dintre cele mai fruoase orașe europene

Cel mai atractiv aspect al vacanței tale în Praga, este că nu depinzi de mijloace de transport, întrucât vei găsi ceva de vizitat la orice pas indiferent în ce zonă a orașului te afli, iar plimbările pe străzile înguste ale orașului sunt fascinante. De asemenea, se poate face turul orașului cu barca, iar experiența aceasta un se compară cu nimic altceva!

Strduță îngustă din Praga
Strduță îngustă din Praga

Vacanță în Praga – obiective turistice

Un traseu interesant de vizitare al obiectivelor turistice ar începe de la Podul Charles, principalul obiectiv turistic din Praga și totodată un „must see” al tuturor turiștilor. Podul unește cartierele Stare Mestro și Mala Strana, are o lungime de 516 metri și este susținut de 16 stâlpi. Pe alocuri este împodobit cu 36 de statui și grupuri statuare. Podul este intens populat de turiști, vânzători ambulanți, mici artiști și fotografi.

Podul Charles - Principalul obiectiv turistic din Praga
Podul Charles – Principalul obiectiv turistic din Praga

În imediata apropiere a podului se află Muzeul Kafka și Complexul Castelului Praga. Aici ai ocazia să vizitezi complexul de palate, Vechiul Palat Regal, impresionanta  Catedrala St. Vitus construită  în stil gotic, basilica și mănăstirea St. George, Golden Lane, renumita alee a aurarilor din oraș precum și Grădinile Palatului Imperial.

Castelul Praga - un complex de obiective turistice deosebit de atractiv
Castelul Praga – un complex de obiective turistice deosebit de atractiv

Mergând mai departe, vei descoperi verdeața Dealului Petrin, un mic colț de rai, care îți va face vacanța mai plăcută și mai relaxantă. Aici te poți plimba în voie spre Turnul de Observație, prin parcul ce înconjoară Observatorul Astronomic și Labirintul Oglinzilor. Apogeul plimbării, este coborârea spre oraș cu funicularul, o experiență absolut unică.

Turnul de observație de pe Dealul Petrin din Praga
Turnul de observație de pe Dealul Petrin din Praga

În Old Town Praga sau Orașul Vechi, se vizitează Turnul cu Ceasul Astronomic și Primăria Old Town aflată în aceeași clădire, obiective turistice care un trebuie ratatea întrucât sunt extrem de interesante. Din turnul Ceasului Astronomic, panorama asupra orașului este superbă! Același lucru se poate spune și deespre Turnul de Pulbere, aflat în apropiere.

Turnul cu Ceasul Astronomic  - un obiectiv turistic renumit din Praga
Turnul cu Ceasul Astronomic – un obiectiv turistic renumit din Praga

Alte obiective turistice care merită vizitate în această zonă sunt : Palatul Kinsky, Muzeul Evreiesc și Muzeul de Arte Decorative.

Trecând la partea nouă a orașului, în New Town Praga, vei descoperi pe lângă puhoiul de magazine și terase pline de tot felul de oameni,  Muzeul Național și Muzeul Orașului. Aici vei avea ocazia să descoperi istoria orașului Praga și de ce nu, să achiziționezi câteva suveniruri specifice.

imagine din interiorul Muzeului Național din Praga
imagine din interiorul Muzeului Național din Praga

Următorul obiectiv turistic este Turnul Televiziunii, cel mai înalt turn din Praga unde vei putea admira orașul în toată splendoarea sa. Pe același mal, vei mai putea vizita Castelul Vysehrad, un loc plin de istorie, mister și arhitectură, unde te vei putea relaxa profitând de liniștea din zonă.

Turnul Televiziunii - cel mai înalt turn din  Praga care oferă o panoramă unică
Turnul Televiziunii – cel mai înalt turn din Praga care oferă o panoramă unică

Cartierul evreiesc din Praga este un alt loc impresionant care te va marca. Aici s-au păstrat rămășițele vechiului ghetou evreiesc, care a fost avariat în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Aici vei descoperi Muzeul evreiesc care ascunde una dintre cele mai impresionante colecții de artă, textile și argintării evreiești din lume, Vechiul Cimitir evreiesc este cel mai mare cimitir din Europa, Primăria evreiască și numeroase sinagogi.

Sinagoga Spaniolă din Cartierul evreiesc
Sinagoga Spaniolă din Cartierul evreiesc

Atracții inedite din Praga

O clădire care îți va atrage atenția este Casa care dansează denumită și Ginger & Fred, după celebrii dansatori. Clădirea, controversată timp de câțiva ani buni de zile, și-a consolidat poziția în ansamblul orașului Praga funcționând ca spațiu pentru birouri. Pe acoperișul ei, se află un restaurant franțuzesc foarte căutat pentru deliciile culinare oferite, dar și pentru panorama asupra râului Vltava și a Castelului Praga.

Casa care dansează - un exemplu de arhitectură modernă din Praga
Casa care dansează – un exemplu de arhitectură modernă din Praga

Un alt loc foarte plăcut și interesant de vizitat este Grădina Zoologică din Praga, una dintre cele mai mari grădini zoo din Europa. Cu siguranță te vei îndrăgosti de Jungla Indoneziană și Planeta Maimuțelor, unde flora și fauna sunt specifice junglei și te poți juca cu lemuri (maimuțele mici cât palma). Există și o Grădina Zoologică pentru Copii, un spațiu creat special pentru cei mici, care se pot juca cu diferite animale domestice și pot învăța o sumedenie de lucruri noi.

Girafe găzduite de Grădina Zoologică Praga
Girafe găzduite de Grădina Zoologică Praga

Rămânând în sfera viețuitoarelor, un alt loc dedicat acestora este SeaWorld Praga, un acvariu gigantic de 1.000 de metri pătrați, umplut cu 75 tone de apă, în care trăiesc diferite specii de pești oceanici și corali. Mai mult decât atât, aici vei putea admira rechini de nisip, cei mai periculoși rechini după Marele Rechin Alb. SeaWorld Praga esete vizitată anual de peste 80.000 de turiști.

SeaWorld Praga - un obiectiv turistic care atrage anual 80.000 de turiști în Praga
SeaWorld Praga – un obiectiv turistic care atrage anual 80.000 de turiști în Praga

Berea în Praga

Pentru că vacanța nu înseamnă doar vizitarea obiectivelor turistice, ci și degustarea deliciilor tradiționale, află că berea din Cehia este renumită la nivel mondial. Locuitorii acestei țări dețin recordul la consumul de bere, având o medie de 156 litri/ cap de locuitor, aceștia bea bere chiar și la micul dejun. O țară veselă și relaxată nu-i așa?

Răsfăț la Spa-ul cu bere din Praga
Răsfăț la Spa-ul cu bere din Praga

Cele mai faimoase beri din Cehia sunt berea Pils  și berea Gambrinus, ambele fiind fabricate în orașul Plzen. Alte beri foarte iubite sunt berea Bernard, Budvar sau Budweiser, berea Velvet sau berea brună Kelt. În orașul Praga se fabrică berea Staropramen și Branik. Toate aceste sortimente de bere au un gust foarte bun, sunt în general blonde și sunt foarte ieftine. Așadar, nu ar strica să te relaxezi într-o berărie savurând o bere locală.

Cele mai renumite mărci de bere din Republica Cehă
Cele mai renumite mărci de bere din Republica Cehă

Dacă deja plănuiești o vacanță în Praga, ar fi bine să îți rezervi minim trei zile pentru a avea timp să vizitezi toate obiectivele turistice, să ai timp pentru plimbări, shopping și de ce nu, să te familiarizezi cu atmosfera orașului.