Lacul Louise, apele de smarald din inima munților

Lacul Louise, apele de smarald din inima munților

Castelul Lacului Louise, Canada
Castelul Lacului Louise, Canada / Foto: http://topwalls.net

Lumea întreagă este alcătuită dintr-o sumedenie de locuri relaxante capabile să ne aducă liniștea atunci când aveam cea mai mare nevoie de ea. Din aceeași categorie face parte și Lacul Louise, o zonă absolut superbă, în Alberta, Canada. Lacul Louise este situat într-un cadru natural de vis, apele uneori albăstrii, alteori verzi sunt înconjurate de munți înalți, cu cresele acoperite de zăpadă în mai toate lunile din an. Cei mai înalți dintre ei sunt Muntele Temple, cu 3543 de metri, urmat de Whyte cu 2983 și nu în ultimul rând Muntele Niblock cu înălțimea de 2976 metri.

Chiar și în timpul sezonului cald crestele munților sunt acoperite de zăpadă
Chiar și în timpul sezonului cald crestele munților sunt acoperite de zăpadă / Foto: http://hillyareas.blogspot.com

Climatul din zona Lacului Louise este subarctic, ceea ce înseamnă că este foarte frig în mai toate perioadele din an. Zăpada poate apărea în mai orice perioadă din an, chiar și în mijlocul verii, iar diminețile sunt de obicei foarte geroase. Dacă nu iubești iarna și frigul înseamnă că Lacul Louise nu este locul de vacanță destinat ție. În sezonul rece, temperaturile scad până la -40 de grade, în timpul nopții, ceea ce înseamnă că bagajul tău va trebui să fie format din multe haine călduroase.

Deseori nuanțele apelor variază de la verde la albastru
Deseori nuanțele apelor variază de la verde la albastru / Foto: http://plus.google.com

Lacul Louise este un loc de agrement unde turiștii pot desfășura o sumedenie de activități interesante, fapt datorat și modernizărilor efectuate în zonă. Cea mai populară activitate rămâne fără doar și poate ski-ul, motivul principal pentru care numeroși vizitatori vin în zonă. Pârtiile bine amenajate sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru experimentați, existând zone destinate fiecăruia în parte. Și drumețiile sunt o activitate foarte plăcută, munții din jur oferă numeroase oportunități vizitatorilor dornici de a petrece mult timp în aer liber. Potecile montane sunt infinite, cadrul natural de vis, mai trebuie doar o condiție fizică bună și ziua la munte se dovedește a fi foarte reușită.

Lacul Louise, iarna
Lacul Louise, iarna / Foto: http://fr.gdefon.com

Dacă ideea de a depunde efort nu-ți surâde, atunci trebuie să știi că există numeroase variante de petrecere a timpului. De exemplu, poți lenevi pe malurile lacului și dacă te afli în zonă în sezonul cald te vei bucura de un bronz de munte de invidiat. Dacă vrei să admiri Lacul Louise în toată splendoarea sa poți să optezi oricând pentru o plimbare cu canoe pe apele turcoaz ale lacului. Nuanța deosebită provine de la praful de stâncă adus în apele lacului în momentul topirii ghețarilor. O plimbare pe lac va dezvălui și mai mult din frumusețile zonei.

Lacul Louise, oaza dintre munți
Lacul Louise, oaza dintre munți / Foto: http://www.globeimages.net

În jurul Lacului Louise există numeroase posibilități de cazare, totul depinde de bugetul pe care vrei să îl aloci acestei vacanțe în Canada. Există zone special amenajate pentru camping sau poți opta pentru câteva nopți de cazare în Castelul Lacului Louise, un hotel de cinci stele care pune la dispoziția turiștilor cele mai bune facilități. Desigur, prețul este pe măsură!