Londra, un oraș unic

Londra, un oraș unic

London City Hall și London Bridge, apus deasupra Londrei

Londra, capitala Angliei, este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe ale Europei. Aici atmosfera metropolei moderne se contopește cu clădirile istorice și nenumăratele povești pe care acestea le ascund. Londonezii știu să se facă plăcuți iar industria turismului de aici a excelat în ultimii ani, cu cifre ce au depășit nivelul de 15 milioane de vizitatori (2011). Însă acest lucru nu e de mirare de vreme ce orașul se mândrește cu numeroase atracții, cu renumitele pub-uri dar și cu o istorie adunată în multele secole de când Londra există.

London Bridge, una dintre vechile clădiri din Londra
London Bridge, una dintre vechile clădiri din Londra

Atracții turistice în Londra

Printre cele mai populare atracții turistice din Londra se numără și London Eye, o enormă roată similară celor din parcurile de distracții dar al cărei rol principal este acela de a plimba turiștii, înălțându-i la circa 135 de metri pentru a observa o panoramă unică a capitalei Angliei. Urcarea și coborârea sunt lente iar nacelele amplasate pe roată amintesc prin mărimea lor de niște mini telecabine. Însă dacă vă este teamă de o asemenea aventură, puteți oricând să apelați la o soluție mai stabilă: the Shard este una dintre cele mai noi construcții din Londra, având o înățime ce depășește 300 de metri, aici puteți admira de la o înălțime chiar mai mare Tamisa și orașul ce s-a ridicat în jurul ei.

Vedere din the Shard, Londra de la 300 de metri înălțime
Vedere din the Shard, Londra de la 300 de metri înălțime

Dar oportunitățile nu se opresc aici: În apropierea giganticului London Eye se mai găsesc și Londom Aquarium, celebrul Big Ben, Coloana Amiralului Nelson sau Westminster Abbey. De altfel, dacă aveți norocul să nimeriți în perioada potrivită, puteți chiar să vizitați Palatul Buckingham, în cadrul unor tururi special organizate. Iar pentru cei ce adoră aurul și pietrele prețioase, există o expoziție cu Bijuteriile Coroanei ce poate fi văzută chiar în Turnul Londrei, temuta temniță de odinioară.

London Eye, o soluție elegantă pentru a putea admira panorama orașului Londra
London Eye, o soluție elegantă pentru a putea admira panorama orașului Londra

Însă Londra mai ascunde și o altă latură, mai spectaculoasă și deosebit de interesantă, o serie de muzee și expoziții extraordinare dintre care cea mai memorabilă este cea a figurilor de ceară din Muzeul Madame Tussaud. Vedete internaționale, sportivi, președinți americani sau alte persoane ce au influențat într-un fel sau altul istoria, toate au fost reproduse din ceară, cu un talent și o pricepere desăvârșite. Iar la Ripley’s Believe It or Not! se pot descoperi peste 500 de exponate ciudate, neobișnuite sau de-a dreptul incredibile.

Cladirea Parlamentului din Londra
Cladirea Parlamentului din Londra

Și lista este departe de a se fi terminat pentru că, aparent, Londra are o listă interminabilă de muzee, galerii de artă și alte instituții de cultură ce necesită zile întregi pentru a fi vizitate:British Museum, Național Gallery, the Natural History Museum sau the Science Museum sunt doar câteva exemple. Dar am putea continua și cu Tate Britain, the National Portrait Gallery ori Victoria & Albert Museum. Iar vestea bună este că multe dintre aceste instituții nici măcar nu percep o taxă de acces.

Royal Albert Hall din Londra
Royal Albert Hall din Londra

Dar Londra este o excelentă destinație de vacanță și pentru melomani cu multiple săli de concerte: Cadogan Hall, Royal Albert Hall, Coliseum Theatre dar și cu două enorme arene pentru spectacole: Wembley Arena și O2 Arena. Aici, în capitala Angliei se mai găsește și prima cafenea Hard Rock Cafe dar și studioul unde formația Beatles și-a înregistrat multe dintre hiturile sale.

Londra modernă
Londra modernă

Cu siguranță aceste informații acoperă doar o parte din atracțiile pe care Londra le are de oferit însă trebuie să știți că, dacă vă doriți o vacanță de neuitat, cu multiple alternative de petrecere a timpului și o metropolă ce se merită explorată pe îndelete, Londra este destinația perfectă pentru concediul dumneavoastră.