Nairobi este capitala şi în acelaşi timp cel mai mare oraş al Kenyei, o metropolă splendidă care atrage turiştii mai ceva ca un magnet. Nairobi înseamnă în limba masaai “ape răcoroase”, dar regiunea mai este alintată şi sub numele de “Oraşul verde în plin soare”. Metropola este localizată într-un cadru natural divin, chiar pe Râul Nairobi, la o altitudine de 1661 de metri. Nairobi a fost fondat de către britanici la începutul anului 1899, fiind pe atunci un simplu depou al căii ferate ce se construia între Mombasa şi Uganda. Nairobi devine mai târziu oraş în adevăratul sens al cuvântului, dar este devastat de o epidemie de ciumă şi incendiat.

Mare parte dintre edificiile oraşului sunt moderne
Mare parte dintre edificiile oraşului sunt moderne / Foto: http://marhaba.com.qa

Metropola de astăzi este rezultatul reconstruirilor efectuate începând cu secolul al XX-lea, din acest moment aşezarea a continuat să tot crească, devenind capital Kenyei, în 1963. Nairobi este cel mai populat oraş din estul Africii, fiind şi un loc spre care turişti din întreaga lume îşi îndreaptă atenţia, atunci când vor să ia contact cu farmecul african.

Parcul Naţional Nairobi
Parcul Naţional Nairobi / Foto: http://www.safaribookings.com

Capitala Kenyei este un oraş foarte activ, locul care îmbină aspecte aparent contrastante şi regiunea în care turiştii pot desfăşura o sumedenie de activităţi antrenante. Nairobi este cunoscut ca fiind “Capitala safari” din Africa, acesta fiind înconjurat de 113 kilometri pătraţi de câmpii, păduri şi stânci, cele care alcătuiesc Parcul Naţional Nairobi. Aici este locul ideal pentru a vedea toate animalele Pământului, fiinţe pe care le-ai văzut doar la televizor şi care trăiesc aici în mediul lor sălbatic şi nu închise în grădini zoologice. Există numeroase tipuri de safari dintre care turiştii pot alege în funcţie de personalitatea lor, astfel se pot orienta spre safari de aventură, pitoresc, de specialitate, sau sportiv.

Nairobi este şi oraşul unde trăiesc mulţi copii pe străzi
Nairobi este şi oraşul unde trăiesc mulţi copii pe străzi / Foto: http://kenyachildrenofhope.org

Nairobi este destinaţia perfecta de vacanţă şi pentru vizitatorii care nu doresc să participe la activităţi pline de aventură.  Oraşul este alcătuit dintr-o sumedenie de restaurante, locuri pentru divertisment, centre comerciale şi obiective turistice culturale. Străzile aglomerate sunt locul de unde poţi afla mai multe despre cea mai aglomerată metropolă din Africa de Est, unde poţi vedea exact cum este viaţa locuitorilor de aici.

Apus de soare pe Lacul Naivasha
Apus de soare pe Lacul Naivasha / Foto: http://en.wikipedia.org

Nairobi este oraşul unde locuitorii practică diverse sporturi, în zonă există o mulţime de terenuri de fotbal, rugby, polo, atletism, golf sau cricket. Şi cursele de cai sunt o activitate foarte plăcută şi te poţi orienta spre una dintre ele dacă doreşti să-ţi consume energia. Mai apoi, te poţi relaxa pe malurile Lacului Naivasha, un paradis care nu se compară cu haosul şi aglomeraţia din oraş.

Nairobi, un oraş superb!
Nairobi, un oraş superb! / Foto: http://de.wallpaperswiki.org

Aşadar, Nairobi este un oraş superb, locul care demonstrează că obiceiurile şi cultura africană sunt unice. Anual, peste 1,5 milioane de turişri vizitează Nairobi.