Orașul lui Popeye este un grup de clădiri rustice, construite din lemn în zona de nord-vest a Maltei. Edificiile șubrede au fost ridicate ca și spațiu de filmare al unui musical, realizat în anul 1980 după îndrăgitele desene animate Popeye Marinarul. Personajul a marcat cu siguranță copilăriile multora dintre noi, în sensul bun al cuvântului, Popeye fiind cunoscut mai ales pentru puterile sale nebănuite. Aflat într-o continuă luptă pentru dragostea lui Olive, Popeye rămâne în memoria noastră ca fiind un personaj captivant, dar mai ales amuzant.

Căsuțele colorate din Orășelul Malta
Căsuțele colorate din Orășelul Malta / Foto: www.kulfoto.com

Construcția platoului de filmare a început în anul 1979, atunci când orășelul cu nume de poveste începea să se contureze. Echipajul a fost alcătuit din 165 de membri care au lucrat continuu timp de 7 luni la ridicarea a peste 20 de clădiri autentice, din lemn. Sute de bușteni și mii de scânduri au fost importate din Olanda, acestea fiind asamblate cu ajutorul a opt tone de cuie. Mii de litri de vopsea au îmbrăcat în culoare construcțiile din lemn ce aveau, mai târziu, să fascineze milioane de turiști de pretutindeni.

Construcțiile șubrezite au fost realizate cu măiestrie și talent
Construcțiile șubrezite au fost realizate cu măiestrie și talent / Foto: exclusiv.enational.ro

Filmările încep pe 23 ianuarie 1980, Popeye Marinarul ajunge în zonă din dorința de a-l găsi pe tatăl său demult pierdut. Filmul a avut un succes răsunător și milioane de spectatori și-au dorit să afle unde se află acele căsuțe din povești. În scurt timp, Orășelul lui Popeye a devenit o atracție turistică populară, fiind astăzi un muzeu în aer liber și un complex de divertisment pentru întreaga familie.

Aleile înguste conduc spre o lume de poveste
Aleile înguste conduc spre o lume de poveste / Foto: shutupandtakemethere.com

Orășelul lui Popeye este deschis vizitatorilor șapte zile pe săptămână, iar călătorii pot practica diverse actvități. Există numeroase spectacole tematice, muzee și locuri de joacă pentru copii, maniere prin care turiștii pătrund în lumea fermecată a lui Popeye.

Zona de coastă a Maltei este înfrumusețată de construcțiile colorate
Zona de coastă a Maltei este înfrumusețată de construcțiile colorate / Foto: www.fotocommunity.de

În diverse evenimente, copiii se pot întâlni cu Popeye, Olive, Bluto și Wimpy, personaje din celebrele desene animate. Câteva dintre căsuțele din Orașul lui Popeye adăpostesc elemente de recuzită utilizate în momentul filmărilor. O călătorie în orășelul cu minuni este de fapt o incursiune în timp, în lumea fermecată a desenelor animate. Pentru a surprinde o imagine de ansamblu a Orașului lui Popeye puteți opta pentru o excursie cu barca. În centrul orașului există un cinematograf unde sunt invitați toți vizitatorii ce vor să vadă un spectacol audio-vizual cu îndrăgitul Popeye. Sala cinematografului poate găzdui aproximativ 40 de persoane, iar spectacolul durează o oră.

O parte din recuzită utilizată la filmări se regăsește și astăzi în Orașul lui Popeye
O parte din recuzită utilizată la filmări se regăsește și astăzi în Orașul lui Popeye / Foto: polixromoskosmos.blogspot.ro

Nu este de mirare că toți vizitatorii sunt interesați de universul lui Popeye și vor să-l exploreze la maxim. Lumea lui Popeye este fascinantă, dar mult mai uimitoare este legătura dintre Popeye și sufletele noastre de copii. În Orașul lui Popeye timpul trece prea repede și parcă ne-am dori să explorăm mai mult și mai mult din frumoasa regiune.

Orașul lui Popeye, un loc de poveste
Orașul lui Popeye, un loc de poveste / Foto: oceansite.blogspot.ro

Așadar, Orașul lui Popeye este una dintre cele populare atracții turistice din Malta. Zona este vizitată de mai bine de un milion de turiști din toate colțurile lumii care își doresc să se reîntoarcă pentru câteva momente în perioada copilăriei.