Sorrento, o întruchipare a calmului italian

Sorrento, o întruchipare a calmului italian

Sorrento, Italia
Sorrento, Italia

Este un oraş mic din sudul Italiei, din regiunea Campania. Sorrento este o destinaţie turistică populară şi a devenit o zonă tot mai accesată de către turiştii de pretutindeni. Falezele din Sorrento şi hotelurile de lux au atras de-a lungul timpului vizitatori remarcabili printre care Enrico Caruso şi Luciano Pavarotti.

Sorrento
Sorrento

Cercetările istorice arată că Sorrento exista încă din Epoca Romană, fiind la început o colonie. Numeroase inscripţii şi ruine s-au găsit în zonă, acestea având o valoare incontestabilă pentru istoria regiunii. Mai târziu, grecii au preluat supremaţia zonei şi au transformat orășelul într-un teritoriu renumit prin producţia de vinuri de calitate, citrice, peşte, dar şi prin celebrele vase roşii de Campania.

Străduţele înguste par rupte din poveşti
Străduţele înguste par rupte din poveşti

Astăzi, Sorrento încă mai păstrează ceva din vremurile străvechi, dar în acelaşi timp a evoluat având şi câteva accente ale modernităţii. Străduţele înguste care şerpuiesc printre clădirile suspendate par rupte din poveşti, în timp ce ambarcaţiunile de ultimă oră reamintesc faptul că ne aflăm în secolul al XXI-lea.

Ambarcaţiunile aşteaptă să fie închiriate pentru plimbări lungi pe mare
Ambarcaţiunile aşteaptă să fie închiriate pentru plimbări lungi pe mare

Cea mai bună manieră de a cunoaşte Sorrento şi împrejurimile sale este aceea de a închiria o ambarcaţiune în care să pluteşti ore întregi pe apele mării. Astfel ţi se va deschide o imagine de ansamblu a întregii regiuni pe care cu greu o vei putea uita. În Sorrento există numeroase companii de turism care organizează excursii private sau în grup, avantajul este acela că tu îţi poţi realiza propriul itinerariu. Dacă vrei să profiţi la maxim de vacanţa în Sorrento poţi înota la Marina Grande sau în zona Marina Piccola. Acestea sunt principalele zone de plajă din Sorrento, amenajate cu umbrele, terase şi restaurante. Dacă această variantă nu este pe gustul tău trebuie să ştii că există şi alte soluţii. În Sorrento se pot închiria biciclete cu care puteţi face un tur complet al oraşului. Astfel, veţi admira zona de coastă de la înălţime.

Piaţa Tasso, Sorrento
Piaţa Tasso, Sorrento

Plimbările sunt cea mai îndrăgită activitate în Sorrento şi toţi turiştii profită de zona liniştită pentru a se relaxa şi pentru a evada din problemele cotidiene. Cel mai popular loc pentru plimbări este Piaţa Tasso, centrul Oraşului Sorrento. În centru există numeroase buticuri, pub-uri şi restaurante.

Falezele din Sorrento sunt cea mai bună manieră de relaxare
Falezele din Sorrento sunt cea mai bună manieră de relaxare

Dacă ajungi în Sorrento ar fi păcat să nu profiţi de bunătăţile locale. Oraşul este renumit pentru producţia de limoncello, un digestiv preparat din crustă de lămâie, alcool, apă şi zahăr. Producţiile agricole locale includ citricele, vinul, nucile, dar şi măslinele. Multe dintre produse sunt ambalate sub formă de cadou, aşa încât vei putea cumpăra ceva şi pentru cei dragi care aşteaptă cu nerăbdare să afle impresiile din vacanţă.

De Crăciun, Sorrento este decorat cu fel de fel de obiecte luminoase
De Crăciun, Sorrento este decorat cu fel de fel de obiecte luminoase

Imagini din Sorrento au fost folosite în numeroase producţii cinematografice şi nu numai. Cea mai remarcabilă apariţie este cea din filmul Love is all you need, lansat în anul 2012. Numeroase cadre din film au fost trase în Sorrento, iar producţia a avut un succes garantat.

Aşadar, Sorrento este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei şi numeroşi turişti de pretutindeni îşi aşteaptă concediile pentru a reveni iar şi iar în Sorrento.